Skip to main content

ΕΟΚ – Κυκλοφόρησε το 18ο τεύχος του e - magazine

Στον διαδικτυακό αέρα βρίσκεται το 18ο τεύχος της μηνιαίας έκδοσης του ηλεκτρονικού περιοδικού της ΕΟΚ.

Αναλυτικά η ενημέρωση της Ομοσπονδίας:

Ανήμερα της 36ης επετείου από το έπος του ελληνικού μπάσκετ, με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου της Εθνικής ομάδας στο Ευρωμπάσκετ 1987, το 18ο τεύχος του e-magazine είναι στη διάθεση των αναγνωστών και φίλων του αθλήματος.

Κάθε χρόνο, η 14η Ιουνίου είναι η ημερομηνία-ορόσημο για την πρώτη μεγάλη επιτυχία του ελληνικού αθλητισμού, σε εθνικό επίπεδο και για αυτόν τον λόγο, η αγάπη των φιλάθλων για εκείνη την Εθνική ομάδα, μεταλαμπαδεύεται από γενιά σε γενιά.

Η Εθνική Γυναικών θα αρχίσει την Πέμπτη (15/6), την 9η συμμετοχή της στο Ευρωμπάσκετ και το «κοντέρ» της Κατερίνας Σωτηρίου μιλά στη συνέντευξη της για τα 5+1 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που έχει αγωνισθεί και οι αναμνήσεις της μπορούν να γραφτούν σε… βιβλίο, γαλανόλευκου εξωφύλλου.

Το διαδικτυακό περιοδικό της Ε.Ο.Κ. «ταξίδεψε» στις Ηνωμένες Πολιτείες, εντόπισε την ομογενή Νίκη Κέρστεϊν και την ελληνοαμερικανική οικογένεια της που έκαναν τις πρώτες συστάσεις, πριν η 16χρονη παίκτρια έρθει στην Ελλάδα για να συμμετάσχει στην προετοιμασία της Εθνικής Νεανίδων. Ο πρώτος «καρπός» του νέου προγράμματος της ομοσπονδίας «Greeks Abroad» είναι θηλυκού γένους.

Απολογισμός του πρώτου πρωταθλήματος K21 για τα πέντε χρήσιμα συμπεράσματα που υπήρξαν και την παρακαταθήκη των βελτιώσεων που θα γίνουν στο άμεσο μέλλον.

Η επίτευξη του στόχου ανόδου, «ενώνει» νοερά και συγκυριακά, τρεις ομάδες της περιφέρειας στο τέλος της σεζόν 2022-23. Η Λευκάδα γιόρτασε την άνοδο της Δόξας στην αναβαθμισμένη και ανταγωνιστικότερη Εlite League, το Ηράκλειο, ύστερα από 5 χρόνια, αποχαιρέτησε τα τοπικά πρωταθλήματα και θα βρίσκεται ξανά στη Γ’ Εθνική την επόμενη περίοδο, ενώ το ίδιο συνέβη και με την ομάδα του ΓΣ Γαργαλιάνων, στη Μεσσηνία, όπου τέταρτη διαφορετική ομάδα θα εκπροσωπήσει τον νομό σε εθνική κατηγορία.

Το μπάσκετ είναι για όλους και για τους συνανθρώπους μας με νοητική στέρηση, αποτελεί διέξοδο χαράς από το ίδιο το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός Βόλου, με την καθοδήγηση του Νίκου Μπουντούρη, έχει δημιουργήσει την Red team ΑμΕΑ και μας την παρουσιάζει.

Ένας Μεσσήνιος προπονητής, ο Θόδωρος Γιαννακόπουλος στέφθηκε κυπελλούχος Ισραήλ, με την Χάποελ Ιερουσαλήμ και η συλλογή εμπειριών από την θητεία του σε ομάδα του εξωτερικού, αυξάνεται συνεχώς.

Η προσφορά του εκλιπόντος πρώτου προέδρου της Ε.ΚΑ.Σ.Χ. Μιχάλη Κουτσού στη Χαλκιδική για την ανάπτυξη του μπάσκετ, άφησε παρακαταθήκη και ευθύνη στους συνεχιστές του έργου του.

Στην στήλη του «Ρετρό», παρουσιάζεται το πρώτο Super Cup της FIBA, με την συμμετοχή των αείμνηστων, Γιώργου Κολοκυθά και Φαίδωνα Ματθαίου με τη Μικτή Ευρώπης.

Καλή ανάγνωση.