Skip to main content

Τσόβιτς: «Μειωμένο κατά 30% το μπάτζετ του Αστέρα»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα «Danas.rs», ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα, τόνισε πως το μπάτζετ θα μειωθεί ενώ το μεγαλύτερο συμβόλαιο θα είναι 400.000 ευρώ.

Ο Νεμπόισα Τσόβιτς αναφέρθηκε στα οικονομικά προβλήματα λόγω της πανδημίας, τονίζοντας πως ένα μέρος του μπάτζετ έβγαινε από τις πωλήσεις των εισιτηρίων.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Το μπάτζετ του Ερυθρού Αστέρα την νέα σεζόν θα είναι περίπου 5 εκατ. ευρώ συνολικά. Θα είναι μειωμένο κατά 30% σε σχέση με το περσινό. Σε εμάς οι πωλήσεις των εισιτηρίων έδιναν το 25-30% του μπάτζετ τα προηγούμενα χρόνια. Όμως, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού αυτό δεν θα συμβεί την ερχόμενη σεζόν.

«Έχουμε συνηθίσει να κάνουμε τη δουλειά μας και να πετυχαίνουμε με μπάτζετ που είναι από τα μικρότερα στην Euroleague. Δεν έχει σημασία τι ακούμε όλα αυτά τα χρόνια για προϋπολογισμούς ύψους 15, 14 ή 11 εκατ. ευρώ. Εμείς θέτουμε το πλάνο μας με βάση τις πραγματικές συνθήκες και με διαφάνεια, γιατί η Euroleague αυτό απαιτεί να κάνουμε. Χρειάζονται ξεκάθαρες δουλειές. 

Πρέπει να σεβαστούμε όσα προτείνει η Euroleague. Ο Ερυθρός Αστέρας πάντα το έκανε και πάντα θα το κάνει. Θα ξοδέψουμε περίπου 3 εκατ. ευρώ σε μισθούς παικτών την νέα σεζόν. Ο μεγαλύτερος θα είναι 400.000 δολ. Για την ακρίβεια, μεταξύ 350 και 400 χιλιάδων και ο μικρότερος 70 ή και 50χιλ.».