Skip to main content

Καστρίτης: «Το πνευματικό κομμάτι θα παίξει σημαντικό ρόλο»

Γιάννης Καστρίτης και Λευτέρης Μποχωρίδης μίλησαν για το δεύτερο σερί παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ,  με τον προπονητή και τον παίκτη των «κιτρινόμαυρων» να αναφέρονται στις διαφορές από το ματς πρωταθλήματος, αλλά και στο αν σκέφτονται την κατάκτηση του κυπέλλου.

Αναλυτικά.

Ο Γιάννης Καστρίτης μίλησε για:

-τις διαφορές με το ματς πρωταθλήματος: «Είναι ένα πολύ διαφορετικό παιχνίδι, είναι άλλη διοργάνωση. Το πνευματικό κομμάτι θα παίξει σημαντικό ρόλο, πρέπει να αποκλείσουμε οποιαδήποτε συναισθήματα μπορεί να υπάρχουν από το τέλος του προηγούμενου παιχνιδιού. Να είμαστε έτοιμοι για μια ακόμη σκληρή μάχη, όπου θα δείξουμε την ταυτότητα, τον χαρακτήρα μας και να παίξουμε την άμυνά μας, έχοντας λίγο πιο έξυπνες επιλογές σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι στην επίθεση. Σίγουρα θα υπάρχουν προσαρμογές από τις δύο ομάδες. Εμείς προερχόμαστε από νίκη και ο ΠΑΟΚ από ήττα, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό. Θεωρώ ότι τα βασικά χαρακτηριστικά των δύο ομάδων δεν θα είναι πολύ διαφορετικά και όποιος είναι πιο κοντά στην εικόνα του, θα διεκδικήσει με περισσότερες αξιώσεις τη νίκη».

-το αν εντοπίζει ακραία συναισθήματα στην ομάδα του μετά τις τελευταίες μεγάλες νίκες: «Η αλήθεια είναι πως όχι. Έχουμε διανύσει ένα 40ήμερο όπου η ομάδα έχει κάνει 7/8 με πολύ σημαντικές νίκες την τελευταία εβδομάδα. Εμείς οι προπονητές έχουμε πάντα άγχος για το πώς θα παρουσιαστούμε στην επόμενη αναμέτρηση. Ειλικρινά θα ήθελα πάρα πολύ να μπορώ να έχω μια… έστω και τεχνητή κρίση, αλλά τα παιδιά μας έχουν δείξει ότι ανταποκρίνονται εξαιρετικά. Φαίνονται διψασμένοι, με τρομερό κίνητρο και παρότι υπάρχει μεγάλη κόπωση, φαίνεται ότι σε όλα τα παιχνίδια, αν όχι από την αρχή, αντιδρούμε, μετά δρούμε και βλέπουμε την εικόνα που θέλουμε. Ελπίζω ότι και αύριο θα είναι έτσι. Εύχομαι να το ευχαριστηθούμε».

-την έλλειψη εμπειρίας τέτοιων αγώνων από πολλούς παίκτες του: «Δεν το αντιμετωπίζουμε έτσι. Σε καμία περίπτωση! Δεν το βλέπουμε ως ένα νοκ άουτ παιχνίδι. Δεν είμαστε μια ομάδα που θρέφεται και ψάχνει να βρει κίνητρο από το τελικό αποτέλεσμα. Για μας το βασικό ζητούμενο είναι να είμαστε πανέτοιμοι και να κάνουμε αυτό που πρέπει σε κάθε κατοχή. Αν είμαστε αυτοί που πρέπει, έχουμε την πεποίθηση πως θα έχουμε αυτό που επιθυμούμε. Θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας, να κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε, να βελτιωθούμε συγκριτικά με την τελευταία αναμέτρηση και στο τέλος να δούμε τι έχουμε κάνει».

-το αν έχει περάσει από το μυαλό του το ενδεχόμενο κατάκτησης: «Ειλικρινά όχι. Δεν το λέω για να το πω. Έτσι έχουμε μάθει, έχουμε παίξει πάρα πολλούς αγώνες, στο πρωτάθλημα και στο Eurocup. Η σκέψη μας δεν μπορεί να πηγαίνει μακριά, αν το κάνουμε αυτό θα αποπροσανατολιστούμε. Η σκέψη μας πρέπει να πηγαίνει μέχρι το επόμενο παιχνίδι».

-το ταβάνι του Άρη φέτος: «Δεν έχουμε συγκεκριμένους στόχους βάσει κατάκτησης θέσης ή αριθμό νικών. Για μας στόχος είναι η επόμενη κατοχή κι έτσι έχουμε φτάσει μέχρι εδώ. Ξαφνικά κοιτάς τι έχεις κάνει και συνειδητοποιείς πως αν είσαι συνεπής, ωραία πράγματα μπορούν να συμβούν. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση να το αλλάξουμε αυτό, θέλουμε να ευχαριστιόμαστε κάθε στιγμή στο παρκέ, να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και στο τέλος της χρονιάς να δούμε τι έχουμε καταφέρει».

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης μίλησε για:

-την πορεία του Άρη: «Φέτος είναι μια ιδιαίτερη χρονιά για όλη την ομάδα, η καλύτερη όσα χρόνια είμαι στον Άρη. Δείχνει να έχει βρει τα πατήματά της και έχει πετύχει σημαντικές νίκες έχοντας δεθεί με τον κόσμο. Μας βοηθά πολύ και το Eurocup, με τα δύο παιχνίδια την εβδομάδα, ώστε να βρούμε ρυθμό. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στον Άρη».

τις διαφορές με το ματς της Κυριακής: «Θα είναι πολύ διαφορετικό το παιχνίδι, δεν πρέπει να μείνουμε στο τι έγινε στο πρωτάθλημα, γιατί κάναμε αρκετά λάθη. Θα πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα και να δείξουμε μέσα στο γήπεδο ότι μπορούμε και πάλι να πάρουμε τη νίκη. Όλα τα παιχνίδια, ειδικά τα νοκ άουτ, κρύβουν κινδύνους. Δεν πρέπει να επαναπαυτούμε στη νίκη της Κυριακής. Σίγουρα το Παλέ μάς δίνει μια έξτρα ώθηση, ο ΠΑΟΚ είναι ένας πολύ άξιος αντίπαλος αλλά αν μπούμε με την ενέργεια που πρέπει, πιστεύουμε πως θα πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Δεν θεωρώ πως είμαστε φαβορί, αυτό το δείχνεις μέσα στο γήπεδο. Νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας και πιστεύω πως αν κάνουμε το καθήκον μας μπορούμε να κερδίσουμε».

-το αν φαντάζεται κατάκτηση Κυπέλλου: «Δεν θέλω να το φαντάζομαι. Πρέπει να έχουμε τα μυαλά στο κεφάλι μας. Περάσαμε μια εβδομάδα που ίσως ήταν η καλύτερη που είχα ποτέ στον Άρη. Δεν πρέπει να παίρνουν τα μυαλά μας αέρα, ούτε στις ήττες να απογοητευόμαστε. Πάμε παιχνίδι με το παιχνίδι, πρώτα να κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ. Υπάρχουν πολύ καλές ομάδες που είναι φαβορί, εμείς είμαστε αουτσάιντερ».

-την κλήση του στην Εθνική Ανδρών: «Πάντα αισθάνομαι πολύ όμορφα όταν είμαι στην Εθνική. Θα είναι κάτι καινούριο, με τον κόουτς Σπανούλη, ελπίζουμε να είμαστε όλοι υγιείς και να αρχίσουμε με δύο νίκες».

-τον αδερφό του που παίζει στον ΟΦΗ: «Τον περιμένω στο γήπεδο να έρθει να με δει. Είχε έρθει να με δει και στο ντέρμπι του πρωταθλήματος. Για μένα είναι χαρά να έρχομαι στην Κρήτη, παρακολουθώ όσο μπορώ τα παιχνίδια του ΟΦΗ και μακάρι να δώσω χαρά στον αδερφό μου».