Skip to main content

Επίσημο - Ο Κυριάκος Αράπης στον πάγκο του Πορφύρα

Λίγες μόλις ώρες πέρασαν από το ρεπορτάζ του Superbasket για τον αντικαταστάτη του κόουτς Οικονομόπουλου και το τμήμα μπάσκετ γυναικών του Πορφύρα ανακοίνωσε την πρόσληψη του Κυριάκου Αράπη ως νέου προπονητή της ομάδας, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο ΑΟΦ Πορφύρας ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας του με τον προπονητή Κυριάκο Αράπη στην θέση του Head coach στο Γυναικείο τμήμα μπάσκετ.

Ο coach μέχρι σήμερα στην 25ετη καριέρα του ως προπονητής, έχει δουλέψει σε πολλές ομάδες ανδρών και γυναικών, όπως ο Φοίνικας Αγ. Σοφίας, ο Ατρόμητος Πειραιά, η ΑΕΚΤ, η Ε.Α. Νίκαιας, το Παλαιό Φάληρο, ο Φοίνικας Πειραιά, η Νέα Πέραμος (στην οποία παράλληλα συνεχίζει να έχει την ανδρική ομάδα), ενώ έχει δουλέψει ως assistant coach σε τμήματα υποδομών Εθνική Ελλάδος, Κορασίδων, Νεάνιδων, U16, U18 και U20 με 70 συμμετοχές σε αγώνες και 5 συμμετοχές σε πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Επιπλέον το 2007 με υποτροφία από τον σύλλογο προπονητών Ελλάδος έχει συμμετάσχει ενεργά σε προπονήσεις των Chicago Bulls και Milwaukee Bucks, ενώ έχει παρακολουθήσει πρακτικές και τεχνικές προπονητικής στα κολλέγια Marquette και St. Paul.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2008 μέχρι το 2019 διατέλεσε προπονητής του αναπτυξιακού προγράμματος κοριτσιών της ΕΣΚΑΝΑ.

Ο σύλλογος καλωσορίζει τον Κυριάκο στην ομάδα και του εύχεται υγεία και πολλές επιτυχίες με την ομάδα μας».