Skip to main content

Euroleague women: Η οκτάδα των προημιτελικών με Ντιναμό Κουρσκ

Η Euroleague women έφτασε στην προημιτελική της φάση και ο Μιχάλης Κυριακάκης γράφει για την συνέχεια της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης γυναικών.

Αναλυτικά:

Στην Ελλάδα μας αφού έγινε τόσος θόρυβος με την σπουδαία πρόκριση της Εθνικής Γυναικών στα τελικά του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος και ακούστηκε η φωνή των διεθνών για επανεκκίνηση του πρωταθλήματος... γυρίσαμε στα γνωστά.

Το μπάσκετ γυναικών με δυστυχώς την κορυφαία κατηγορία την Α1 στον πάγο και προσωπικά να μην τρέφω ελπίδες για κάτι συνταρακτικό στον χώρο, επέστρεψε στην γνωστή προ των αγώνων της εθνικής μας αφάνεια του.

image34535354364364

Παντού αναφορές  αναλύσεις, σχόλια για την EuroLeague των ανδρών καθώς φυσικά συμμετέχουν και οι δύο αιώνιοι, για την αντίστοιχη των γυναικών όσο κι αν ψάχνω δεν βρίσκω το παραμικρό.

Κι όμως φτάσαμε στα προημιτελικά.

Το προηγούμενο τριήμερο ολοκληρώθηκε στην Ρωσία η φάση των ομίλων με τους δύο αγώνες της Ιζμίτ που είχαν αναβληθεί λόγω ύπαρξης κρουσμάτων κορονοϊού  στην Τουρκική ομάδα.

Έχασε καθαρά και τούς δύο 80-40 στο Όρενμπουργκ από την Ναντέζντα και  84-46 χθες στο Κουρσκ με την Ντιναμό  να εξασφαλίζει το τελευταίο εισιτήριο για τα ημιτελικά της Euroleague women.

FB IMG 1613723906499

Οι οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους θυμίζοντας μας τις προ της πανδημίας εποχές. 

Διπλοί αγώνες στις έδρες και των δύο καθώς τα τρία από τα τέσσερα ζευγάρια αποτελούν ομάδες από την ίδια χώρα. 

Πάντα φυσικά εφαρμόζοντας τα αυστηρά ιατρικά πρωτόκολλα τα οποία ορίζει η FIBA. 

Οι αγώνες θα γίνουν 17 και 19 Μαρτίου με το Final 4 να τοποθετείται στις 16 και 18 Απριλίου στην έδρα μίας εκ των ομάδων που θα φτάσουν σε αυτό.