Skip to main content

Ιωάννα Δίελα - Το παιδί από το Μενίδι είναι πλέον μια προσωπικότητα του μπάσκετ γυναικών (pic)

Η Ιωάννα Δίελα βρίσκεται στον Ολυμπιακό τα τελευταία 2μιση χρόνια περίπου και με τις τελευταίες δραστηριότητές της  αποδεικνύει ότι αποτελεί πλέον μια προσωπικότητα που μπορεί να δώσει πολλά στο μπάσκετ γυναικών της χώρας. 

Όλα ξεκίνησαν από τον Αχιλλέα Κάτω Αχαρνών όπου η Δίελα έκανε τα πρώτα της μπασκετικά βήματα καθώς έχει μεγαλώσει στο Μενίδι. Κατόπιν, το 2005 έγινε μέλος του ΔΑΣΑΛ και μετέπειτα Εύνικου Άνω Λιοσίων όπου και παρέμεινε επί επτά συναπτά έτη.

Στη συνέχεια κι ενώ πλέον έχει ξεχωρίσει για τον τρόπο παιχνιδιού της παίρνει μεταγραφή στον Παναθηναϊκό το 2012, όπου και έμεινε για 5 χρόνια αρχικά, κερδίζοντας ένα πρωτάθλημα. Μετά πέρασε από μια σεζόν σε Φάρο Κερατσινίου και Πανιώνιο πριν επιστρέψει στον Παναθηναϊκό το 2019 όπου και έμεινε για 2 χρόνια.

ΔΙΕΛΑ ΠΑΟ super

Τέλος, έκανε το μεγάλο βήμα, διέβη το Ρουβίκωνα παίρνοντας μεταγραφή στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2021 και μάλιστα ενώ έχει στεφθεί πρωταθλήτρια με τις πράσινες. Έκτοτε φορά τα ερυθρόλευκα έχοντας κατακτήσει ένα νταμπλ και ένα πρωτάθλημα χαρίζοντας ωραίες στιγμές στον κόσμο των Πειραιωτών.

Σημαντική προσφορά εκτός παρκέ με βάση το μπάσκετ!

Αυτό που καθορίζει τη δράση της Ιωάννας Δίελα στο μπάσκετ γυναικών δεν είναι μόνο τίτλοι και συμμετοχές. Είναι το mentality που βγάζει ως άνθρωπος του αθλητισμού, με πλούσια προσφορά σε θέματα όπως η εναντίωση στη βία και άλλα.

Καταρχάς να υπενθυμίσουμε ότι ο Εύνικος ως πρώην ομάδα της, τίμησε την έμπειρη φόργουορντ στις 30/12/2022 επιδίδοντάς της τιμητική πλακέτα για την προσφορά της στο άθλημα.

DIELAPLAKETA super

Ούσα σπουδάστρια ανθρωπιστικών επιστημών, αλλά και εκπαιδευτικός έχει προσελκύσει πολλά παιδιά στο ΣΕΦ προκειμένου να δουν κάποιο ευρωπαϊκό παιχνίδι των ερυθρόλευκων. Με τις δράσεις της έχει φέρει αρκετούς ανθρώπους κοντά στο μπάσκετ γυναικών, που ως γνωστόν είναι ένας τομέας του αθλήματος με αρκετές αδυναμίες σε όλα τα επίπεδα.

Μάλιστα πριν από λίγο καιρό από κοινού με τη Διονυσία Αλεξανδρή νυν παίκτρια του ΠΑΟ και άλλοτε του Ολυμπιακού ανέλαβαν δράση ενάντια στην οπαδική βία, θέτοντας ουσιαστικά τα τραγικά φαινόμενα απέναντι από τη νοοτροπία που πρέπει να έχουν οι άνθρωποι του αθλητισμού. Οι δυο παίκτριες πήγαν από κοινού στο Ευρωπαϊκό Πρότυπο Σχολείο Πειραιά και μίλησαν στα παιδιά ενάντια στη βία, ενώ έπαιξαν και μπάσκετ μαζί τους στα ανοιχτά του Πορφύρα.

DIELATIMI super

Κατόπιν τα παιδιά από το ΕΠΣΠ ανταπέδωσαν την επίσκεψή τους και πήγαν να δουν την αγαπημένη τους παίκτρια στο ΣΕΦ. 

ΕΠΣ ΦΙΛΤΡΟ

Μάλιστα ήταν τόσο καλό το... μάθημα που είχαν πάρει ενάντια στη βία που είχαν γράψει ένα σύνθημα που ακουγόταν κατά τη διάρκεια του αγώνα.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΣΕΦ

Κάτι παρόμοιο είχε γίνει και την περασμένη αγωνιστική σεζόν όταν μαθητές και μαθήτριες από το τότε σχολείο της Δίελα επισκέφθηκαν τη διεθνή αθλήτρια στο φαληρικό γήπεδο σε αγώνα της Euroleague γυναικών, φωνάζοντας συνέχεια το όνομά της ειδικά όταν πατούσε παρκέ.

Το Ευρωμπάσκετ γυναικών 2025 χρειάζεται τέτοιες προσωπικότητες

Όπως είναι κατανοητό, η Δίελα έχει χτίσει μέσω της δράσης της ένα προφίλ που ωφελεί το μπάσκετ γυναικών και δεν εξαντλείται στον ιδρώτα που βγάζει στο παρκέ.

Ενόψει Ευρωμπάσκετ γυναικών 2025 θα μπορούσαν τέτοιες προσωπικότητες ακόμα και αν παραμένουν ενεργές μπασκετικά να αξιοποιηθούν με όλους τους τρόπους προκειμένου να τονώσουν το μήνυμα της Ελλάδας που θα φιλοξενήσει τη μεγάλη διοργάνωση σε 2 χρόνια.

Εν κατακλείδι, η Ιωάννα Δίελα τα τελευταία χρόνια αξιοποιώντας την πλούσια πείρα της καταφέρνει να προσελκύσει κόσμο στο μπάσκετ γυναικών, περνώντας ταυτόχρονο το ισχυρό μήνυμα ότι το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι, έχει κανόνες που ισχύουν για όλους ανεξαιρέτως και το παιχνίδι ομορφαίνει όταν όλοι από τη θέση μας κάνουμε κάτι για αυτό...