Skip to main content

Γκορζόβ - Η Έλενα Τσινέκε συστήνεται στην Ευρώπη... (pic+vid)

Η Έλενα Τσινέκε συστήνεται ευρέως στο μπασκετικό κοινό της Ευρώπης, με την Ελληνίδα παίκτρια να είναι σε τρομερή κατάσταση την εφετινή σεζόν, καθώς ηγείται της Γκορζόβ τόσο στην Πολωνία, όσο και στο Eurocup γυναικών. 

Η Έλενα Τσινέκε είναι γεννημένη στη Θεσσαλονίκη το 1999 και έκανε τα πρώτα της μπασκετικά βήματα στον Αίαντα Ευόσμου, με τη φανέλα του οποίου αγωνίστηκε για 3 χρόνια. Κατόπιν πήγε στον Άρη ενώ έχει παίξει και με τα χρώματα της Νίκης Λευκάδας. 

Από νεαρή ηλικία είχε κάποια χαρακτηριστικά, ωστόσο στο Κολέγιο της Φλόριντα εξελίχθηκε σε ένα γκαρντ που μπορεί να κάνει πολλές δουλειές μέσα στο παρκέ. 

ELENA 2 super

Για την Έλενα Τσινέκε οι αριθμοί συμβολίζουν την ποιότητα

Στο Κολέγιο της Φλόριντα κατέγραψε 102 συμμετοχές, έχοντας 14.8 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2.3 ασίστ και 0.8 κλεψίματα κατά μέσον όρο, μένοντας στο παρκέ για πάνω από 30 λεπτά ανα παιχνίδι. 

Το 2023 επελέγει από τις Μύστικς στο draft του WNBA, ωστόσο δεν κατάφερε να βρει τη θέση της στο μαγικό κόσμο του μπάσκετ γυναικών.

Κατόπιν πέρασε την άλλη μεριά του Αταλντικού καθώς η πολωνική Γκορζόβ αποφάσισε να επενδύσει στο ταλέντο της και βγήκε κερδισμένη. 

Πιο συγκεκριμένα, η Ελληνίδα παίκτρια μέχρι στιγμής έχει καταγράψει 7 συμμετοχές στην πολύ δύσκολη Εξτρακλάζα γυναικών, έχοντας 18.7 πόντους, 2.9 ριμπάουντ και 6.6 ασίστ κατά μέσον όρο, μένοντας στο παρκέ 30 λεπτά ανά παιχνίδι.

ELENA 4 super

Το ίδιο ηγετική είναι η Έλενα Τσινέκε και στο Eurocup γυναικών όπου είναι ίσως από τις καλύτερες rookie της διοργάνωσης. Σε 7 παιχνίδια που έχει παίξει, έχει 17.4 πόντους, 3.9 ριμπάουντ και 6 ασίστ κατά μέσον όρο, μένοντας στο παρκέ περίπου 35 αγωνιστικά λεπτά. 

Μάλιστα, με τις 6 ασίστ κατά μέσον όρο είναι η πρώτη και καλύτερη δημιουργός της Γκορζόβ στο Eurocup, ενώ στη διοργάνωση γενικά κατέχει την 7η θέση των πασέρ για φέτος με 42 ασίστ σε 7 αγώνες.

Εν κατακλείδι:

Η Έλενα Τσινέκε (που δεν συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των ΠΑΟ και Ολυμπιακού)  βρήκε εύφορο έδαφος στην Πολωνία προκειμένου να δουλέψει και να αναδείξει ακόμα περισσότερο το ταλέντο της. 

Είναι γκαρντ που δημιουργεί, σκοράρει και βγάζει «επιθετικότητα» και σκληράδα σε άμυνα και επίθεση, ενώ για τη θέση της έχει αρκετά καλή επαφή με το ριμπάουντ. Παράλληλα έχει κάτι που λείπει πολύ από το ελληνικό μπάσκετ και αυτό δεν είναι άλλο από την αθλητικότητα. 

Φέτος είναι η ευκαιρία η Ευρώπη να γνωρίσει και να θαυμάσει την Έλενα Τσινεκε...