Skip to main content

Eurobasket Women 2023: Η παρουσίαση των 16 ομάδων

Το Eurobasket Women 2023 ξεκινάει την Πέμπτη (15/6) στα γήπεδα της Σλοβενίας και του Ισραήλ. Το superbasket.gr σας παρουσιάζει ότι πρέπει να ξέρετε για την φετινή διοργάνωση, στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα.

Όμιλοι

 

1ος όμιλος 

Μαυροβούνιο

Λετονία

Ισπανία 

Ελλάδα

Στον πρώτο όμιλο συμμετέχει η Εθνική Ελλάδας Γυναικών, η οποία θα αγωνιστεί έχοντας υψηλούς στόχους και θέλοντας να κάνει καλές εμφανίσεις στο τουρνουά. Η καλύτερη θέση της ιστορίας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος σε τελική φάση Eurobasket Women είναι η τέταρτη από το 2017 στα γήπεδα της Τσεχίας. Οι φιλικοί αγώνες έδειξαν και θετικά, αλλά και αρνητικά στοιχεία. Ξεκάθαρα το κύριο κομμάτι που θα καθορίσει την επιτυχία της γαλανόλευκης φαίνεται ότι θα είναι η άμυνα. 

Στον ίδιο όμιλο θα συναντήσουμε την πρώτη ομάδα των power rankings, την Ισπανία, η οποία φυσικά θέλει να κάνει κάτι καλύτερο από την 7η θέση της διοργάνωσης του 2021, στην οποία ήταν και συνδιοργανώτρια μαζί με την Γαλλία. Η ρόχα είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 και το χρυσό μετάλλιο στο Eurobasket Women 2017 και το 2019. Η 26χρονη σμολ φόργουορντ, Μαρία Κόντε συμμετείχε σε αυτές τις επιτυχίες και τώρα θα πρέπει να καθοδηγήσει την ομάδα της σε νέα κατορθώματα. Στην προετοιμασία και στους φιλικούς αγώνες, η Ισπανία έπαιξε ασφυκτική άμυνα, η οποία αναμένεται να τους δώσει πολύτιμες λύσεις, ιδιαίτερα στους πιο κλειστούς και χαμηλής ταχύτητας αγώνες. 

Η Λετονία παρέμεινε αήττητη στους αγώνες των προκριματικών και συμμετέχει ανελλιπώς σε τελικές φάσεις Eurobasket Women από το 2005 έως το 2019, αλλά έλειψε το 2021. Η καλύτερη της θέση είναι η τέταρτη στο Eurobasket Women 2007 που διεξήχθη στην Ιταλία. Το πόσο δυνατή είναι την φετινή σεζόν μπορεί να αποδειχθεί και από τις δύο φιλικές νίκες επί της Νότιας Κορέας. Το Μαυροβούνιο θα κάνει την έβδομη σερί εμφάνιση του μετά το ντεμπούτο του στο Eurobasket 2011 στην Πολωνία, που είχε πάρει την έκτη θέση, η καλύτερη μέχρι τώρα για την βαλκανική χώρα στον θεσμό. Έχει κερδίσει πρόσφατα εκτός έδρας την Σλοβενία, αλλά έχει ηττηθεί και από την Κύπρο, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει μια αστάθεια. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της είναι ότι είχε μεγάλη προετοιμασία με εννέα φιλικούς αγώνες.

Το πρόγραμμα της Εθνικής Ελλάδας Γυναικών στο EuroBasket Women 2023

  • Μαυροβούνιο - Ελλάδα (15/6, 12:15)
  • Ελλάδα - Λετονία (16/6, 18:15)
  • Ισπανία - Ελλάδα (18/6, 20:45)

2ος όμιλος 

Βέλγιο 

Ιταλία

Τσεχία

Ισραήλ

 

Δύσκολος είναι ο δεύτερος όμιλος, αφού περιλαμβάνει πολύ δυνατές ομάδες. Το Ισραήλ θα πάρει μέρος για έβδομη φορά στον θεσμό και δεύτερη ως διοργανώτρια χώρα. Την πρώτη φορά το 1991, είχε λάβει και την καλύτερη θέση του, την όγδοη. Θα παίξει μεγάλο ρόλο ότι οι πρώτοι αγώνες θα είναι εντός έδρας και οι φίλαθλοι θα το υποστηρίξουν πολύ δυναμικά. Η πρώην γκαρντ των Μέρκιουρι, Τζένι Σιμμς θα πρέπει να δώσει στην ομάδα πολλά πράγματα από την εμπειρία της στο WNBA. 

Πρωταθλήτρια του WNBA το 2019 ήταν η Έμμα Μέσσεμαν, ενώ εμπειρίες από την Αμερική έχει και η Τζούλι Άλεμαντ από το Βέλγιο. Η χώρα της Κεντρικής Ευρώπης είναι τέταρτη στα power rankings της φετινής διοργάνωσης, κάτι που την καθιστά ένα από τα φαβορί του θεσμού. Οι "γάτες" βρήκαν τρίτες το 2017 και το 2021 και σίγουρα θα θέλουν να πετύχουν τώρα το κάτι παραπάνω. Η ομάδα έχει πολλές έμπειρες παίκτριες, αλλά η άμυνα είναι ένα από τα ζητήματα τους, αφού θέλουν πολύ δουλειά και θα τους λείψει η βετεράνος Κιμ Μεστντά και η τραυματίας Μπεν Αμπντελκαντέρ. 

Στην πέμπτη θέση του power ranking είναι η Ιταλία, στην οποία αγωνίζεται η πρωταθλήτρια του WNBA το 2017, Σεσίλια Ζανταλασίνι. Η Ιταλία κατέκτησε τον τίτλο στην πρώτη διοργάνωση, το 1938, το ασημένιο μετάλλιο το 1995 και το χάλκινο μετάλλιο το 1974 και μαζί με την Γαλλία έχει τις περισσότερες συμμετοχές στην τελική φάση της διοργάνωσης (33). Η σκουάντρα ατζούρα έχει βάθος και ανταγωνισμό στο ρόστερ της που δεν έχουν πολλές ομάδες, κάτι που ενδέχεται να αποβεί καθοριστικό σε ένα μεγάλο τουρνουά. Μετά το χρυσό μετάλλιο το 2005 και το ασημένιο μετάλλιο το 2003 στην Ελλάδα, η Τσεχία συμμετέχει στην διοργάνωση ανελλιπώς, αλλά δεν έχει κατακτήσει άλλο μετάλλιο. Η κόουτς Ρομάνα Πτάτσκοβα έχει δουλέψει με τις μικρές Εθνικές ομάδας της χώρας και τώρα οδηγεί την Εθνική Γυναικών με την οποία παίζει εντυπωσιακό και αποτελεσματικό μπάσκετ. Μεγάλη απουσία θα είναι αυτή της Τζούλια Ρεισινγκέροβα. Οι χώρες που θα τερματίσουν στην δεύτερη και στην τρίτη θέση από τον όμιλο μας, διασταυρώνονται με τον δεύτερο όμιλο στην επόμενη φάση.

 

3ος όμιλος

Γερμανία

Μεγάλη Βρετανία

Σλοβενία

Γαλλία

 

Στον τρίτο όμιλο συμμετέχει η άλλη συνδιοργανώτρια του φετινού θεσμού, η Σλοβενία, στην οποία είναι κόουτς ο Έλληνας Τζώρτζης Δικαιουλάκος, που φέτος αναδείχθηκε προπονητής της χρονιάς στην Euroleague Women. Ασσίσταντ κόουτς θα είναι η Στέλλα Καλτσίδου. Η Σλοβενία είναι μια ανερχόμενη δύναμη, αφού μετράει τρεις συμμετοχές στα τελευταία ισάριθμα Eurobasket, με καλύτερη θέση την δέκατη στις διοργανώσεις του 2019 και του 2021. 

Η Γερμανία είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Eurobasket Women του 1997, αλλά μετέπειτα συμμετείχε μόλις τέσσερις φορές, με τελευταία το 2011 και την 13η θέση στα γήπεδα της Πολωνίας. Βέβαια την προηγούμενη Κυριακή, τα πάντσερ νίκησαν την Εθνική Ιταλίας σε φιλικό αγώνα με 70-65

Η Μεγάλη Βρετανία έκανε την μεγάλη έκπληξη το 2019 με την παρουσία της στα ημιτελικά και εν τέλει κατετάγη στην τέταρτη θέση. Δεν προκρίθηκε το 2021, αλλά φέτος σίγουρα θα θέλει να κάνει ξανά μια καλή πορεία, έχοντας στο ρόστερ της, την πρώτη σκόρερ του θεσμού το 2019, την Τέμι Φαγκμπένλ. 

Τεράστιο όνομα είναι η Γαλλία με δύο χρυσά μετάλλια (2001, 2009), οχτώ ασημένια μετάλλια (1970, 1993, 1999, 2013, 2015, 2017, 2019, 2021) και ένα χάλκινο μετάλλιο (2011) σε διοργανώσεις Eurobasket Women, Επίσης θα έχει σίγουρη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 ως διοργανώτρια, ενώ είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο το 2021 στους αγώνες του Τόκιο. Οι τρικολόρ θέλουν πάρα πολύ το χρυσό μετάλλιο, κάτι που έχουν να πετύχουν 14 ολόκληρα χρόνια, παρά το γεγονός ότι από το 2013 βρίσκονται συνεχώς στον τελικό. Είναι στην δεύτερη θέση των power rankings, έχει ένα από τα μεγαλύτερα ρόστερ παγκοσμίως, ενώ ξεχωρίζει η σμολ φόργουορντ της USK Πράγας, Βαλεριάν Βουκοσάβλιεβιτς. Σίγουρα θα λείψουν οι ενέργειες της Μαρίνε Γιοχάνες και της Γκάμπι Γουίλιαμς.

 

4ος όμιλος

Τουρκία 

Σλοβακία

Ουγγαρία

Σερβία

 

Ο τέταρτος όμιλος αντικειμενικά είναι ο πιο ανταγωνιστικός στο Eurobasket Women 2023. Η πρωταθλήτρια του Eurobasket 2021, Σερβία σίγουρα θα θέλει να ξαναεπαναλάβει το θρίαμβο της. Οι "άσπροι αετοί" έχουν βρεθεί τρεις φορές στο βάθρο τα τελευταία οχτώ χρόνια με τα χρυσά μετάλλια του 2015 και του 2021, αλλά και το χάλκινο μετάλλιο του 2019. Πολύ γνωστά ονόματα στην αποστολή της Σερβίας, όπως η Ιβόνε Άντερσον και η Τίνα Κράισνικ, αλλά και η Ιβάνα Ράτσα που γεννήθηκε στην Λάρνακα της Κύπρου και μεγάλωσε στην Ελλάδα.

Η Τουρκία σε εννέα συμμετοχές έχει ένα ασημένιο μετάλλιο το 2011 και ένα χάλκινο μετάλλιο το 2013. Η τουρκική Φενέρμπαχτσε κατέκτησε φέτος την Euroleague Women επικρατώντας της επίσης τουρκικής Τσουκούροβα, κάτι που δείχνει ότι στην γειτονική χώρα, υπάρχει μεγάλη ασχολία με το γυναικείο μπάσκετ. Το αστέρι της Εθνικής Τουρκίας είναι η Τεάιρα ΜακΚόβαν που έχει περάσει και από τις Ντάλας Γουίνγκς, ενώ φέτος έπαιξε στην Γαλατασαράι και αναμένεται να κάνει πολλά double double και να ταλαιπωρήσει τις αντίπαλες άμυνες. Αν και δεν έχει αγωνιστεί μέχρις στιγμής λόγω τραυματισμού.

Η Ουγγαρία έχει τοποθετηθεί στην έκτη θέση των power rankings, ενώ αποτελείται από παίκτριες πολύ γνωστών ομάδων στις ευρωπαικές διοργανώσεις όπως η Σοπρόν και η Σεκσζάρντ. Η Σοπρόν είχε κατακτήσει την Euroleague Women την περσινή σεζόν. Η Ουγγαρία έχει μεγάλη παράδοση με 31 συμμετοχές στην διοργάνωση, ενώ έχει κατακτήσει δύο ασημένια μετάλλια, το 1950 και το 1956 και πέντε χάλκινα μετάλλια, το 1952, το 1983, το 1985, το 1987 και το 1991. Άφησε άφωνη όλη την Ευρώπη το προηγούμενο Σάββατο, γιατί νίκησε σε φιλικό αγώνα την Ισπανία με 77-65. Η χώρα της Κεντρικής Ευρώπης είναι πολύ σταθερή και έχει πολλές πρωταγωνίστριες στα παιχνίδια της, ενώ εντυπωσίασε και με το μπάσκετ που έπαιξε στα φιλικά ματς προετοιμασίας.

Η Σλοβακία έχει μια συνεχή και σταθερή πορεία στον θεσμό, αλλά έχει μείνει με ένα ασημένιο μετάλλιο από το 1997. Είναι μια ομάδα που έχει την δυνατότητα να κάνει ζημιά σε οποιαδήποτε άλλη σύμφωνα με τους ειδικούς, οπότε χρειάζεται πολύ προσοχή.

Power Rankings για το Eurobasket Women 2023

1η Ισπανία, 2η Γαλλία, 3η Σερβία, 4ο Βέλγιο, 5η Ιταλία, 6η Ουγγαρία, 7η Λετονία, 8η Σλοβενία, 9η Τουρκία, 10η Γερμανία, 11ο Ισραήλ, 12η Τσεχία, 13η Μεγάλη Βρετανία, 14ο Μαυροβούνιο, 15η Σλοβακία, 16η Ελλάδα

Παγκόσμια κατάταξη

4η Ισπανία, 6η Γαλλία, 7ο Βέλγιο, 8η Σερβία, 11η Τουρκία 14η Ιταλία, 17η Ελλάδα, 19η Σλοβενία, 20η Μεγάλη Βρετανία, 21ο Μαυροβούνιο, 22η Σλοβακία 23η Τσεχία,  24η Ουγγαρία, 25η Λετονία, 36η Γερμανία, 49ο Ισραήλ

Σλόγκαν του τουρνουά είναι το Dare to Dream (Τολμώ να ονειρεύομαι)

Οι μασκότ του τουρνουά είναι η Ίσα και η Σία 

Οι δύο μασκότ αντιπροσωπεύουν τις δύο διοργανώτριες χώρες, το Ισραήλ και τη Σλοβενία. Είναι δίδυμες αδερφές και παρουσιάζει η καθεμία ένα μοναδικό σύνολο δυνατοτήτων και ικανοτήτων. Η Ίσα λατρεύει τον ωκεανό και κάνει surfing στα κύματα στο Τελ Αβίβ. Η Σία προτιμά τα βουνά, καθώς τη γεμίζουν με δύναμη και ηρεμία, ενώ της αρέσει να κάνει βόλτα στους όμορφους δρόμους της Λιουμπλιάνας. 

Φορμάτ

Η πρώτη ομάδα του κάθε ομίλου προκρίνεται κατευθείαν στα προημιτελικά. Η δεύτερη ομάδα και η τρίτη ομάδδα του κάθε ομίλου θα πάει στα playoff και από εκεί θα προκριθεί στα προημιτελικά. Οι αγώνες των ομίλων θα γίνουν στην Λιουμπλιάνα και στο Τελ Αβί., Οι αναμετρήσεις των προημιτελικών, των ημιτελικών και του τελικού θα διεξαχθούν στην πρωτεύουσα της Σλοβενίας.

Κύπελλο και προκρίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η νικήτρια ομάδα θα σηκώσει το κύπελλο του Eurobasket Women 2023 και θα λέγεται πρωταθλήτρια Ευρώπης τουλάχιστον μέχρι το 2025. 

Η Γαλλία ως διοργανώτρια θα αγωνιστεί στο μπάσκετ γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Από εκεί και πέρα, θα δοθούν άλλα πέντε εισιτήρια για το Προ-Ολυμπιακό τουρνουά που θα γίνει τον Φεβρουάριο. Ακόμη, θα δοθούν τέσσερα εισιτήρια για το τουρνουά Pre-Qualifying για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2026.

Τίτλοι

1938 Ιταλία 

1950 Σοβιετική Ένωση

1952 Σοβιετική Ένωση

1954 Σοβιετική Ένωση

1956 Σοβιετική Ένωση

1958 Βουλγαρία

1960 Σοβιετική Ένωση

1962 Σοβιετική Ένωση

1964 Σοβιετική Ένωση

1966 Σοβιετική Ένωση

1968 Σοβιετική Ένωση

1970 Σοβιετική Ένωση

1972 Σοβιετική Ένωση

1974 Σοβιετική Ένωση

1976 Σοβιετική Ένωση

1978 Σοβιετική Ένωση

1980 Σοβιετική Ένωση

1981 Σοβιετική Ένωση

1983 Σοβιετική Ένωση

1985 Σοβιετική Ένωση

1987 Σοβιετική Ένωση

1989 Σοβιετική Ένωση

1991 Σοβιετική Ένωση

1993 Ισπανία 

1995 Ουκρανία

1997 Λιθουανία

1999 Πολωνία

2001 Γαλλία

2003 Ρωσία

2005 Τσεχία

2007 Ρωσία

2009 Γαλλία 

2011 Ρωσία

2013 Ισπανία

2015 Σερβία

2017 Ισπανία

2019 Ισπανία

2021 Σερβία 

 

Περισσότερα χρυσά μετάλλια

Ιουλίακα Σεμιόνοβα Σοβιετική Ένωση 10 χρυσά

Όλγα Σουχάμοβα Σοβιετική Ένωση 9 χρυσά

 

Περισσότερα χρυσά μετάλλια-Προπονητές 

Λιντίγια Αλεκσέγιεβα Σοβιετική Ένωση 12

Λουκάς Μοντέλο Ισπανία 3

 

MVP των διοργανώσεων Eurobasket Women 

2001 Κατερίνε Μελαίν Γαλλία 

2003 Λούσι Μπαχούσκοβα Τσεχία 

2005 Μαρία Στεπάνοβα Ρωσία

2007 Αμάγια Βαλντεμόνο Ισπανία

2009 Εβανθία Μάλτση Ελλάδα

2011 Έλενα Ντανιλόχκινα Ρωσία

2013 Σάντσο Λίτλ Ισπανία

2015 Άνα Ντάμποβιτς Σερβία

2017 Άλμπα Τόρρενς Ισπανία

2019 Αστού Ντούρ Ισπανία

2021 Σόνια Βάσιτς Σερβία

Μάλτση: Έτοιμη να αφήσει το σημάδι της | | Basketa.gr

Τα ρόστερ των εθνικών ομάδων στο Eurobasket Women 2023

1ος όμιλος

 

Ελλάδα: Άννα Σταμολάμπρου, Ελένη Μποσγανά, Διονυσία Αλεξανδρή, Πηνελόπη Παυλοπούλου, Έλενα Τσινέκε, Αικατερίνη Σωτηρίου, Άρτεμις Σπανού, Ελεάννα Χριστινάκη, Ιωάννα Διέλα, Μαριέλλα Φασούλα, Ζαφειρένια Καρλάφτη, Ευδοκία Σταμάτη

Προπονητής: Πέτρος Πρέκας 

Δήλωση του προπονητή: "Είναι πολύ σημαντικό για εμάς που είμαστε εδώ ως μία απο τις 16 ομάδες που συμμετέχουν. Για εμάς, αυτό είναι μια επιτυχία. Πρέπει τώρα να αποδείξουμε σε όλους ότι μπορούμε να παίξουμε μαζί, να έχουμε αυτοπεποίθηση και να παίξουμε επιθετικά. Είναι η πρώτη φορά για μένα στο Eurobasket Women, υπάρχει λίγη πίεση, αλλά είμαι χαρούμενος".

Λετονία: Πάουλα Στραουτμάνε, Κέτιγια Βιχμάνε, Καρλίνε Πιλαμπέρε, Αίγια Γιουργιάνε, Ανέτε Στέινμπεργκα, Ιέβα Πουλβέρε, Ίλζε Γιακομπσόνε, Βανέσα Γιάσα, Αλέκσα Γκούλμπε, Μάρτα Μιστσένκο, Κίτιγια Λάκσα, Κέιτ Βίλκα

Προπονητής: Γκούνταρς Βέτρα

Δήλωση του προπονητή: ""Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ. Τα πήγαμε πολύ καλά στα προκριματικά για να προκριθούμε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, κερδίσαμε τέσσερα παιχνίδια στα τέσσερα και κάναμε ό,τι θέλαμε να κάνουμε στην προετοιμασία. Αποδείξαμε ότι είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε. Εμείς έχουμε μια πολύ καλή ομάδα κοριτσιών με δυνατούς χαρακτήρες και πιστεύω ότι πιστεύουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν".

Μαυροβούνιο: Νατάσα Μακ, Μπογιάνα Κοβάσεβιτς, Σοφίγια Ζιβάλιεβιτς, Γιοβάνα Πάσιτς, Ζοράνα Ράντονιτς, Ντραγκάνα Ζίβκοβιτς, Μπόζιτσα Μούγιοβιτς, Μάγια Μπίγκοβιτς, Γέλενα Βούσετιτς, Κσένιγια Σκεπάνοβιτς, Μαρίγια Λέκοβιτς, Μίλιτσα Γιοβάνοβιτς

Προπονήτρια: Γέλενα Σκέροβιτς 

 

 

Δήλωση της προπονήτριας: "Έχουμε κάνει τεράστια επιτυχία. Είναι υπέροχο που βρισκόμαστε εδώ και είναι καταπληκτικό συναίσθημα. Έχουμε πολλές νεαρές παίκτριες που κάνουν ντεμπούτο. Νομίζω ότι θα τα πάμε καλά. Δεν έχουμε κάποια πίεση. Ξέρουμε ότι έχουμε ταλέντο , αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι θα χρειαστεί χρόνος για να το αναπτύξουμε".

Ισπανία: Κριστίνα Ουβίνα, Σίλβια Ντομίνγκεθ, Άλμπα Τορρένς, Κουεράλτ Κάσας, Λεονόρ Ροντρίγκεθ, Μάιτε Καθόρλα, Ρακουέλ Καρρέρα, Πάουλα Γκίνζο, Λόλα Πεντάντε Μέντες, Μαρία Κόντε, Λάουρα Τζιλ, Λάουρα Κουεβέντο

Προπονητής: Μιγκέλ Μέντεθ

 

Δήλωση του προπονητή: "Θεωρώ ότι είμαστε σε θέση να παίξουμε το καλύτερο μπάσκετ που μπορούμε. Όσο το δυνατό καλύτερα για να αντικατοπτρίζει τη χώρα μας και το στυλ μας. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Νομίζω ότι όλοι είναι προετοιμασμένοι και όλοι πρέπει να προσεγγίσουμε το πρωτάθλημα με ελπίδα ".

 

2ος όμιλος

Βέλγιο: Ελίζε Ραμέττε, Αντονία Ντελαέρε, Λάουρε Ρεσιμόντ, Έμμα Μέσεμαν, Κιάρα Λίνσκενς, Μπέτι Μουνούνγκα, ΣερέναΛινν Γκέλντοφ, Μπέκι Μάσσει, Μαξουέλα Λισόβα-Μπακα, Βίλι Μάσσει, Τζούλι Βάνλο, Γιούλι Άλεμαντ 

Προπονητής: Ραχίντ Μεζιάνε 

Δήλωση του προπονητή: "Θα είναι το πρώτο μου Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ως προπονητής, οπότε είμαι ενθουσιασμένος. Ήρθαμε εδώ με πολλή ταπεινότητα αλλά και φιλοδοξία. Θα δούμε παιχνίδι με παιχνίδι που μπορούμε να πάμε."

Τσεχία: Ρενάτα Μπρεζίνοβα, Κτερίνα Ζειτχαμμέροβα, Γκαμπριέλα Αντέλοβα, Ναταλί Στουπάλοβα, Ντομίνικα Παούροβα, Βερόνικα Βοράτσκοβα, Ελίσκα Χάμζοβα, Τερέζα Βιοράλοβα, Πέτρα Χολέσινσκα, Βερόνικα Σίποβα, Έμμα Τσέχοβα, Σιμόνα Σκλενάροβα

Προπονήτρια: Ρομάνα Πτάτσκοβα 

 

Δήλωση της προπονήτριας: "Ως νεανική ομάδα πρέπει να έχουμε αρχή την άμυνα. Θέλουμε να παίζουμε πολύ γρήγορα, αλλά όχι τόσο γρήγορα ώστε να κάνουμε πολλά λάθη. Πρέπει ακόμα να ελέγχουμε την μπάλα."

Ισραήλ: Αλίσσα Μπάρον, Εντέν Ρότμπεργκ, Αλεξάντρα Κοέν, Γκίλι Είσνερ, Ντάνιελ Καρς, Γιάρντεν Γκαρζόν, Λίαρ Γκαρζόν, Εντέν Ζίπελ, Τάι Σαχάρ, Ντανιέλ Ράμπερ, Τσλίλ Βατούρι, Τζένι Σιμμς

Προπονητής: Σαρόν Ντρούκερ 

 

Δήλωση του προπονητή: "Στόχος μας είναι να δείξουμε κάτι ξεχωριστό. Έχουμε μια ομάδα κοριτσιών που είναι πολύ αποφασισμένες με πολύ μεγάλο κίνητρο. Θέλουν να αγωνιστούν και θέλουν να αποδείξουν. Για όλους τους οπαδούς και τη νέα γενιά που θα έρθετε να παρακολουθήσετε την εθνική μας ομάδα, στόχος μας είναι να δουν την "καρδιά" της ομάδας και να παρακολουθήσουν τη μέγιστη προσπάθεια μας στο παρκέ".

Ιταλία: Γιασμίν Κις, Ματίλντε Βίλλα, Μαρτινα Μπεστάνιο, Κοστάντζα Βερόνα, Σεσίλια Ζανταλασίνι, Φραντσέσκα Παν, Βαλένια Τρούκο, Λορέλα Κουμπάι, Μαριέλλα Σαντούτσι, Μαρτίνα Πασσίνα, Ολμπίς Αντρέ, Λάουρα Σπρεαφίκο

Προπονητή: Λίνο Λάρντο

Δήλωση του προπονητή: "Θέλουμε να αποδείξουμε πράγματα. Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που η Ιταλία έκανε μεγάλο αποτέλεσμα σε αυτό το τουρνουά. Προσπαθούμε να πετύχουμε κάτι εκπληκτικό και ελπίζουμε ότι αυτή είναι η ώρα."

 

Γ' όμιλος

Γερμανία: Αλεξάντρα Βίλκε, Τζένιφερ Κράουντερ, Μαρί Γουέλιχ, Λεονίε Φίμπιχ, Σόνα Γκράιναχερ, Λουίσα Γκάισελσόντερ, Αλίνα, Χάρτμαν, Σβένια Μπρούνγκχορστ, Έμιλι Ρεσόρ, Λίνα Σόντανγκ, Άμα Ντέγκμπεον, Έμμα Σταχ

Προπονήτρια: Λίζα Θωμαίδη 

Μεγάλη Βρετανία: Νικολέτε Φονγκ Λιούι Κουί, Έριν Μακγκάρραχαν, Χόλι Βίντερμπερν, Τζόρτζια Γκέιλ, Σαβάνα Γουίλκινσον, Χάριετ Οττεβίλ-Σάουλσμπι, Τέμι Φαγκμπένλ, Χάννα Ρόμπ, Μίκιαχ Χέρμπερτ-Χάρινγκαν, Σίντνει Γουάλας, Ίρε Όζζι Μομόντου, Κριστίνα Ανίνγκβε

Προπονητή: Τσέμα Μπουτσέτα

Γαλλία: Μαρί-Πολ Φοπποσσί, Μαρίνε Φατού, Αλεξία Σαρτερεό, Σαντρίνε Γκρουντά, Σάρα Μισέλ, Βαλεριάνε Βουκοσάβλιεβιτς, Ιλιάνα Ρουπέρτ, Τζανέλε Σαλαούν, Μαριέννε Μπαντιανέ, Μαμινινάν Τουρέ, Λέιλα Λακάν, Ρομπάνε Μπερνιές

Προπονητής: Ζαν Άιμε Τουπάν

Σλοβενία: Έβα Λίσελ, Τέγια Όμπλακ, Τίνα Τσβιγιάνοβιτς, Χάνα Ιβανούσα, Τίνα Γιακοβίνα, Έυα Ρούπνικ, Ζάλα Φρίσκοβετς, Λάρα Κόζινα Μπούμπνικ, Άισα Σίβκα, Λέα Νεμπέλιακ, Γκάλα Κράμζαρ, Μπλάζα Τσεχ

Προπονητής: Τζώρτζης Δικαιουλάκος

Ασσίσταντ κόουτς: Στυλιανή Καλτσίδου, Τόμας Φάρτεκ

Δήλωση του προπονητή: "Το μεγαλύτερο άγχος που έχουν οι παίκτριες μας προέρχεται μόνο από τον εαυτό τους και την πίεση που ασκούν στον εαυτό τους. Τίποτα δεν μπορεί να είναι πιο αγχωτικό από αυτό. Θέλω απλώς να είμαι ικανοποιημένος πώς κάναμε το καλύτερο δυνατό. Όλοι πρέπει να απολαμβάνουμε τη στιγμή".

 

Δ' Όμιλος

Ουγγαρία: Βιράνγκ Κις, Ντέμπορα Ντομπέι, Βερόνικα Κανιάσι, Τσιέσα Γκορί, Άγκνες Στούντερ, Νίνα Άχο, Άγκνες Τορόκ, Αλίζ Βάργκα, Ρέκα Λέλικ, Μπερναντέτ Χορβάτ, Μπαρνεντέτ Χατάρ, Ντόρα Νάγκι

Προπονητής: Νόρμπερτ Σζεκέλι

Δήλωση του προπονητή: "Είχαμε μια εξαιρετική προετοιμασία και πιστεύουμε στη δύναμη της ομάδας μας και θέλουμε να δείξουμε σε όλους ότι το μπάσκετ είναι ομαδικό παιχνίδι. Εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον και πιστεύουμε ο ένας στον άλλον. Στόχος μας είναι να το κάνουμε βήμα βήμα. Έχουμε πολλές παίκτριες (στο ρόστερ) και μπορούμε να αλλάζουμε τη σκέψη και τη φιλοσοφία της ομάδας, οπότε ελπίζω ότι θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Είναι σημαντικό για την Ουγγαρία γιατί είχαμε πολλά σπουδαία αποτελέσματα εδώ και πολύ καιρό και τώρα ξεκινάμε ξανά".

Σερβία: Ιβάνα Ράτσα, Σάσα Τσάντιο, Νεβένα Γιοβάνοβιτς, Αλεξάντρα Τσρβεντάκιτς, Ιβόννε Άντερσον, Ντραγκάνα Στάνκοβιτς, Γιοβάνα Νόγκιτς, Κριστίνα Τοπούζοβιτς, Μάσα Γιάνκοβιτς, Τίνα Κράισνικ, Ιβάνα Κάτανιτς, Μίνα Τζόρτζεβιτς

Προπονήτρια: Μαρίνα Μαλίκοβιτς 

Δήλωση της προπονήτριας: "Η Σερβία είναι μια χώρα που πάντα πηγαίνει για να κατακτήσει ένα μετάλλιο. Περιμένω ένα όμορφο Eurobasket Women της FIBA ​​με πολύ καλό μπάσκετ, όπως έγινε πρόσφατα στο Final Four της EuroLeague Women".

Σλοβακία: Ιβάνα Γιακούμπτσοβα, Ράντκα Στάσοβα, Στέλα Ταρκοβίτσοβα, Τερεζία Παλενίκοβα, Σαμπίνα Ορόσζοβα, Αλίσα Μοραβτσίκοβα, Αλεξάντρα Μπούκνοβα, Τερέζα Σεντλάκοβα, Μιροσλάνα Μιστίνοβα, Μπαρμπόρα Βρεσίνσκι, Νίκολα Ντουντάσοβα, Ναταλία Μαρτίσκοβα

Προπονητής: Γουράι Σούλα

Τουρκία: Σεβγκί Ουζούν, Φεριντέ Ακαλάν, Ολτσάι Τσακίρ Τουργκούτ, Γκοκσέν Φίτικ, Τεάιρα ΜακΚόβαν, Αλπερί Ονάρ, Ελίφ Μπαιράμ, Ντερλίν Ερντογκάν, Γίλμπε Σενιουρέκ, Μελτέμ Γιλντιζιάν, Ιλάιντα Γκουνέρ, Εσρά Ουεάλ Τοπούζ

Προπονητής: Εκρέμ Μεμνούν 

Δήλωση του προπονητή: "Είναι ένα πολύ σημαντικό τουρνουά. Γνωρίζουμε ότι το Eurobasket Women της FIBA ​​πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι πάντα το πιο δύσκολο. Όλοι έρχονται με μεγάλα όνειρα. Είμαστε μια νεανική ομάδα και μας λείπουν οι εμπειρίες, αλλά όλοι τολμούν να ονειρεύονται όπως είναι το σλόγκαν του τουρνουά".