Skip to main content

Παγκόσμιο Κύπελλο 2023: Θέλει να το κάνει όπως το 2006 η Ελλάδα απέναντι στην Λιθουανία

Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Λιθουανία στον πρώτο αγώνα της δεύτερης φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, που έχει χαρακτήρα "τελικού". Διαβάστε τα στοιχεία της OPTA που θα σας βάλουν περαιτέρω στο κλίμα του ματς.

Η Ελλάδα και η Λιθουανία θα ξανασυναντηθούν για δεύτερη φορά στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με την πρώτη να είναι από το 2006. Σε εκείνο τον αγώνα των ομίλων, η χώρα της Βαλτικής είχε προηγηθεί με επτά πόντους στο τέλος του ημιχρόνου, ενώ το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε την ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο και νίκησε με 81-76.

Η γαλανόλευκη έχει νικήσει τις τρεις από τις τέσσερις τελευταίες αναμετρήσεις με ευρωπαικές ομάδες στην διοργάνωση. 

Επίσης, η επίσημη αγαπημένη έχει σκόραρει πάνω από 80 πόντους στα τελευταία τέσσερα ματς στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το καλύτερο σερί της ήταν οι πέντε αναμετρήσεις άνω των 80 πόντων από το 1986 έως το 1990, κάτι που μπορεί να ισοφαρίσει με την εμφάνιση της σήμερα.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου είχε στον αγώνα της Ελλάδας με την Νέα Ζηλανδία, 27 πόντους και 6 ριμπάουντ. Έγινε ο τρίτος Έλληνας παίκτης με περισσότερους από 25 πόντους και 5 ριμπάουντ σε αγώνα του θεσμού τα τελευταία 30 χρόνια. Οι άλλοι δύο που το ε΄χουν καταφέρει είναι ο Φάνης Χριστοδούλου (Ελλάδα-Καναδάς, 1994) και ο Νικ Καλάθης (Ελλάδα-Τσεχία, 2019).

Στον όμιλο η Λιθουανία είχε τρείς νίκες σε ισάριθμους αγώνες με διαφορά πάνω των 20 πόντων. Μόνο μια φορά είχε ξανακερδίσει τα τέσσερα πρώτα ματς της σε Παγκόσμιο Κύπελλο και αυτή ήταν το 2010, όταν κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Ο Ρόκας Γιοκουμπάιτις είχε στον αγώνα της Λιθουανίας με το Μαυροβούνιο, 19 πόντους, 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Έγινε ο πρώτος Λιθουανός παίκτης που είχε σε μια αναμέτρηση του Μουντομπάσκετ περισσότερους από 15 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ από το 2014 και Ντονάτας Μοτιεγούνας (Λιθουανία-Νότια Κορέα, 18 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ).