Skip to main content

Παγκόσμιο Κύπελλο 2023: Η FIBA καθησυχάζει για τους τυφώνες

 Παρά τους φόβους που εκφράζονται για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στην Οκινάουα της Ιαπωνίας τις ημέρες των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλο 2023, η FIBA παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και καθησυχάζει.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 θα διεξαχθεί από τις 25 Αυγούστου μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου στις Φιλιππίνες, στην Ιορδανία και στην Ιαπωνία.

Πολλοί φόβοι έχουν εκφραστεί για τις καιρικές συνθήκες στην Οκινάουα της Ιαπωνίας, με την FIBA, ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου, να παρακολουθεί πάρα πολύ στενά τις εξελίξεις. 

Αυτό το διάστημα είναι γνωστό ότι σε εκείνες τις περιοχές είναι εποχή το μουσώνων. Βέβαια, η Οκινάουα της Ιαπωνίας είναι πολύ μακριά από το επίκεντρο των τυφώνων και οποιαδήποτε κινδυνολογία είναι περιττή, καθώς  ο κίνδυνος φαίνεται είναι αρκετά μακρινός.

 Σε περίπτωση που μεταβληθεί η κατάσταση, τότε η Παγκόσμια Ομοσπονδία μπάσκετ έχει κάνει ήδη την προγραμματισμό της για την αντιμετώπιση και οι αγώνες της Οκινάουα θα διεξαχθούν στις Φιλιππίνες. 

Στην πόλη της Οκινάουα της Ιαπωνίας θα φιλοξενηθούν οι αγώνα του Ε' γκρούπ (Γερμανία, Φινλανδία, Αυστραλία και Ιαπωνία) και του ΣΤ' γκρούπ (Σλοβενία, Πράσινο Ακρωτήρι, Γεωργία και Βενεζουέλα).