Skip to main content

Νίμπο: «Ευκαιρία ζωής η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Ο Τζος Νίμπο είναι, μαζί με τον Λούκα Ντόντσιτς, τα μεγάλα.. .όπλα της Σλοβενίας, σε αυτό το Προολυμπιακό τουρνουά, με τον Αμερικανό – με σλοβενικό διαβατήριο – σέντερ, να μιλά για την μεγάλη ημιτελική μάχη του ΣΕΦ (6/7, 17:30).

Αναλυτικά ο Νίμπο μίλησε για:

-τη χθεσινή νίκη επί της Νέας Ζηλανδίας: «Νιώθω υπέροχα. Χθες ήταν μια δύσκολη νίκη, την οποία χρειαζόμασταν για να προκριθούμε και χαίρομαι που την πήραμε. Τώρα προετοιμαζόμαστε για την Ελλάδα».

-τον ημιτελικό με την Ελλάδα: «Πιστεύω πως πρέπει να βγούμε στο παρκέ με την κατάλληλη ενέργεια, θα είναι το τρίτο μας παιχνίδι σε λίγες μέρες. Πρέπει να εκτελέσουμε σωστά το πλάνο που θα έχουν ετοιμάσει οι προπονητές για μας».

-την αντιμετώπιση του Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Είναι σπουδαίος παίκτης, είμαι ενθουσιασμένος για τις μονομαχίες που θα έχω μαζί του. Ελπίζω να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίσει».

-το ματσάρισμα με τον Γιώργο Παπαγιάννη: «Γνωρίζω καλά το παιχνίδι του, έχουμε τεθεί πολλές φορές αντιμέτωποι τα τελευταία χρόνια. Θα είναι σημαντικό να κάνουμε καλή δουλειά πάνω του».

-την αμυντική τακτική που θα ακολουθήσει η Σλοβενία: «Δεν έχουμε ακόμη αναλύσει τι θα κάνουμε αμυντικά, είναι κάτι που θα γίνει το βράδυ. Πάντως σίγουρα θα είναι ένα διαφορετικό πλάνο σε σχέση με τη Νέα Ζηλανδία, γιατί μιλάμε για διαφορετικές ομάδες και διαφορετικά ρόστερ».

-την προσαρμογή του στην ομάδα και τη συνεργασία με τον Ντόντσιτς: «Καθημερινά νιώθω και πιο άνετα, μαθαίνω τα συστήματα και τους συμπαίκτες μου. Ελπίζω να συνεχίσουμε να χτίζουμε τη χημεία μας και κάθε μέρα να είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Ο Λούκα είναι σπουδαίος παίκτης, κάνει το παιχνίδι πιο εύκολο για όλους. Είναι πολύ εύκολο να παίζεις μαζί του».

-το τι θα σήμαινε για εκείνον η πρόκριση: «Θα ήταν σπουδαίο να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν έχεις πολλές φορές να πετύχεις κάτι τέτοιο στη ζωή σου. Είναι μια ευκαιρία ζωής. Εύχομαι να τα καταφέρουμε».