Skip to main content

Δικαιουλάκος: «Μπορούμε να “σπάσουμε” την έδρα της Πράγας και να περάσουμε στο Final-4 της Euroleague»

Ο προπονητής της ιταλικής Φαμίλα Σκίο, Τζώρτζης Δικαιουλάκος, μίλησε στο EOK WebRadio.

Αναλυτικά είπε:

Για τη μέχρι στιγμής πορεία της ομάδας του στην Euroleague: «Η ομάδα μου προσπάθησε. Είχαμε κάνει πολλές αλλαγές αναγκαστικά και αυτό μάς δημιούργησε κάποια προβλήματα στην αρχή της περιόδου, αργήσαμε να βρούμε ρυθμό και όταν βρήκαμε είχαμε πάρα πολλούς τραυματισμούς. Παρ’ όλα αυτά, βρεθήκαμε σε υψηλό επίπεδο και όταν επέστρεψαν όλες οι παίκτριες κάναμε πολύ μεγάλες νίκες. Άρα, τηρουμένων των αναλογιών, είμαστε ευχαριστημένοι και κοιτάμε να βελτιωνόμαστε συνεχώς».

Για τη διασταύρωσή τους με την Πράγα στα προημιτελικά της διοργάνωσης: «Και πρόπερσι παίξαμε με την Πράγα στα play-offs και, μάλιστα χάσαμε την πρόκριση για μια λάθος πάσα και ήμασταν σίγουροι ότι την επόμενη χρονιά, δηλαδή πέρυσι, θα τους κερδίζαμε. Άλλαξαν πολλά πράγματα από τότε, άλλαξαν πολλά πρόσωπα, η ομάδα πήγε με μικρότερο μπάτζετ, αλλά, παρ’ όλα αυτά, ξέρουμε ότι φτάσαμε ως εδώ για κάποιους καλούς λόγους. Οι λόγοι που δε μας επέτρεψαν να πάρουμε πλεονέκτημά έδρας είναι αυτοί που πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας για να τους βελτιώσουμε. Σίγουρα είναι ένα απ’ τα παιχνίδια στα οποία μπορεί να “σπάσει” η έδρα για πρώτη φορά στα play-offs, κάτι που αισιοδοξούμε».

Για τη φετινή Euroleague: «Είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Φέτος υπήρχαν κάποιες ιδιαιτερότητες. Λόγω του ότι το WNBA έχει βάλει έναν όρο στα συμβόλαια των παικτριών που λέει πως αν δεν παρουσιαστούν μέχρι μια συγκεκριμένη ημερομηνία του Απριλίου ακυρώνεται το συμβόλαιο αυτόματα, έπρεπε να προσαρμοστούν κάποιες ευρωπαϊκές χώρες και να τελειώσουν πολύ νωρίς το πρωτάθλημα. Κάποιες χώρες το έκαναν, αλλά κάποιες, όπως η Ιταλία, δεν το έκαναν. Αυτό σήμαινε ότι δε μπορούμε να υπογράψουμε παίκτριες απ’ το WNBA, ενώ άλλες χώρες μπορούν. Αυτό “έβαλε” πολλές ομάδες στο ίδιο επίπεδο και έκανε άλλες να ξεχωρίζουν λίγο περισσότερο. Οι παίκτριες που υπάρχουν όμως είναι παίκτριες ομάδας, οπότε άλλαξε πάρα πολύ το status γενικότερα, πάνε σε πολύ πιο σκληρό και ομαδικό μπάσκετ. Αυτό έκανε σίγουρα το πρωτάθλημα πιο ανταγωνιστικό, απλά δεν βλέπουμε τα ονόματα που βλέπαμε στο παρελθόν και το επίπεδο δεν είναι ακριβώς ίδιο».

Για τα ζευγάρια των προημιτελικών: «Πιστεύω ότι η Φενέρμπαχτσε θα περάσει, γιατί η Αβενίδα δε δείχνει τόσο ικανή, ειδικά και μετά τον τραυματισμό της Φασούλα, να κάνει εκτός έδρας νίκη. Όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια θεωρώ πως είναι αμφίρροπα. Ποτέ δεν έχει “σπάσει” έδρα σε play-offs ούτως ώστε να πάει κάποια ομάδα που είχε μειονέκτημα έδρας στο Final-4. Μια φορά πήγαμε να το κάνουμε εμείς και χάλασε σε μια λάθος πάσα. Πιστεύω ότι φέτος μία, αν όχι δύο, μπορούν να “σπάσουν’ έδρα, γιατί όλες οι ομάδες είναι περίπου ισοδύναμες και όλες μπορούν να κερδίσουν τον άλλον».

Για τη μέχρι στιγμής πορεία της ομάδας του στο ιταλικό πρωτάθλημα: «Δε θα έλεγα ότι είμαι 100% ικανοποιημένος, όμως είχαμε πάρα πολλές ατυχίες και τραυματισμούς. Ακόμα και την περίοδο των τραυματισμών, έπεσε στην Ιταλία μια δεύτερη έξαρση του covid, είχαμε αρκετές παίκτριες με covid, όπως είχα και εγώ. Είχαμε αρκετά προβλήματα να λύσουμε. Θεωρώ, πάντως, ότι κάναμε αρκετά καλή δουλειά, αλλά φυσικά θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει καλύτερη».