Skip to main content

Εκνευρισμένος με την διαιτησία ο Βεζένκοβ: «Η FIBA πρέπει να δει τι συμβαίνει»

Ενοχλημένος με τη διαιτησία του αγώνα Βουλγαρία - Πορτογαλία ήταν ο Σάσα Βεζένκοβ, που έθεσε την FIBA προ των ευθυνών της.

Αν και η Βουλγαρία νίκησε την Πορτογαλία με 90-80 και ο Σάσα Βεζένκοβ έβαλε 30 πόντους, η Πορτογαλία πήρε την πρόκριση σχετικά με την προ-προκριματική φάση του Eurobasket 2025. Η γειτονική χώρα για ένα πόντο δεν κατάφερε να πάρει πρόκριση, γιατί χρειαζόταν νίκη με τουλάχιστον 11 πόντους για να προκριθεί.

Οι διαιτητές έδωσαν τεχνική ποινή νωρίς στο Σάσα Βεζένκοβ, ενώ λίγο πριν το τέλος του αγώνα, τον χρέωσαν με αντιαθλητικό φάουλ, για αυτό και δεν ήταν στο παρκέ στις τελευταίες επιθέσεις.

Ο άσος του Ολυμπιακού και της Εθνικής Βουλγαρίας, ανέφερε στις δηλώσεις του σχετικά με την διαιτησία ότι: "Το μπάσκετ είναι άθλημα λεπτομερειών, είμαι χαρούμενος με όσα δείξαμε, όμως δεν τα καταφέραμε.

Δεν θέλω να σχολιάσω δημόσια τους διαιτητές, ωστόσο αν η FIBA θέλει να δει κάποια πράγματα να αλλάζουν, ώστε οι αθλητές να έρχονται και να παίζουν, θα πρέπει να δει αυτά που έγιναν σήμερα.

Πρέπει να δει τους αριθμούς. Αισθανόμαστε ότι ηττηθήκαμε. Ξαναλέω ότι δεν θέλω να σχολιάσω τη διαιτησία, όμως η FIBA πρέπει να δει τι συμβαίνει. Δεν πιστεύω ότι θα είναι ευχαριστημένη με αυτό το προϊόν που παρουσιάζει".