Skip to main content

BCL: Αναβάλλεται το ΑΕΚ – Τσμόκι Μινσκ

Στην αναβολή της αναμέτρησης τη ΑΕΚ με την Τσμόκι Μινσκ και της Τόφας με την Νίμπουρκ, για την πρεμιέρα των ομίλων του BCL και τον ορισμό τους στην πρώτη διαθέσιμη ημερομηνία, έκανε γνωστή με ανακοίνωση της η διοργανώτρια αρχή.

Η απόφαση πάρθηκε στο πλαίσιο του νέου πρωτοκόλλου return to play που υιοθέτησε το BCL και προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των παικτών και των αποστολών των ομάδων, καθώς , λόγω των περιοριστικών μέτρων, η αποστολή της ομάδας της Λευκορωσίας αδυνατούσε να ταξιδέψει στην Αθήνα, ενώ ανάλογο πρόβλημα προέκυψε και στο παιχνίδι της Τόφας με την Νίμπουρκ.

Όπως αναφέρει το BCL,  έχει αποφασίσει ώστε στο μέτρο του δυνατού nα μην κριθεί κανείς αγώνας μακριά από τα παρκέ. Έτσι, από  τη στιγμή που κατατέθηκαν τα σχετικά αιτήματα από την Νιμπουρκ και την Τσμοκι Μινσκ αντίστοιχα, κρίθηκε σκόπιμο να αποφασιστεί η μεταφορά των αγώνων ώστε να προστατευτεί η υγεία των μελών των ομάδων και να αποφευχθεί κάθε είδος κωλύματος που θα μπορούσε να δημιουργηθεί λόγω της εσωτερικής νομοθεσίας κάθε χώρας.

Πλέον, η διοργανώτρια αρχή καλείται να ορίσει νέες ημερομηνίες διεξαγωγής των δύο αναμετρήσεων.