Skip to main content

Τακιανός:« Παίζουμε με μία ομάδα που είναι σε υψηλό επίπεδο και έχει ποιότητα στο ρόστερ της»

Ο κόουτς Φώτης Τακιανός μίλησε για τη σημασία και τις δυσκολίες του αυριανού αγώνα, την δύναμη που δίνει πάντα ο κόσμος και επιβεβαίωσε την επιστροφή του Jamuni McMeace στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας.

«Καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο. Εύχομαι να είμαστε όλοι υγιείς. Έχουμε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα, που μας ανάγκασε να ταξιδέψουμε στην Πάτρα για το παιχνίδι με τον Προμηθέα, έχουμε και τον αγώνα με την Tofas και είναι αλήθεια ότι ούτε τα Χριστούγεννα, αλλά πολύ περισσότερο ούτε την Πρωτοχρονιά δεν καταλάβαμε. Υπάρχουν όμως προτεραιότητες και αυτό που μας απασχολεί είναι να φύγουμε από το εορταστικό πνεύμα των ημερών και να μείνουμε συγκεντρωμένοι σε αυτό που πρέπει και στη δουλειά μας. Αυτό είναι και ο μοναδικός τρόπος για να είμαστε έτσι όπως πρέπει μέσα στο γήπεδο»

 «Παίζουμε με μία ομάδα που είναι σε υψηλό επίπεδο, έχει ποιότητα και με την προσθήκη του Denmon γίνονται ακόμη πιο επικίνδυνη. Έχουν βαθύ και ποιοτικό ρόστερ, με μέγεθος. Το ζητούμενο είναι να μπορέσουμε να τους περιορίσουμε αμυντικά και να χτυπήσουμε στις αδυναμίες τους στην επίθεσή μας. Πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια το 40λεπτο, όσον αφορά τις αποφάσεις μας. Οι παίκτες μας προσπαθούσαν και στα 40 λεπτά στην Πάτρα, αλλά σε κάποια σημεία δεν είχαμε την συγκέντρωση που έπρεπε. Μιλήσαμε γα αυτό και νομίζω ότι θα είμαστε καλύτεροι και σε αυτό τον τομέα».

Αναφερόμενος στο πλεονέκτημα της έδρας και στη σημασία της παρουσία των φιλάθλων του ΠΑΟΚ, ο κόουτς Τακιανός τόνισε: «Για να είμαι ειλικρινής, λίγοι θα περίμεναν όταν έγινε η κλήρωση ότι θα μπορέσουμε να έχουμε εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας και με αυτό να διεκδικήσουμε την συμμετοχή μας στους 16. Βήμα βήμα και αγώνα με τον αγώνα, μεγαλώναμε την αυτοπεποίθησή μας και ανοίξαμε αυτό τον δρόμο. Έχουμε ισχυρό θέλω και αυτοπεποίθηση. Θέλουμε πολύ να προκριθούμε, για όλο τον οργανισμό του ΠΑΟΚ και αυτό που εκπροσωπούμε, αλλά και για τον κόσμο που ζει και τρέφεται από νίκες και την καλή πορεία της ομάδας. Είναι ζητούμενο η συμπαράσταση του κόσμου. Ο κόσμος καταλαβαίνει ότι πρέπει να συμπαρασταθεί σε αυτή την προσπάθεια. Όταν είναι μαζί μας, ειδικά σε δύσκολες στιγμές των αγώνων, αντλούμε δύναμη από την παρουσία τους. Είμαι σίγουρος ότι αυτό θα γίνει και αύριο».

Τέλος, σε σχετική ερώτηση για τον Jamuni McNeace, ο κόουτς Τακιανός, επιβεβαίωσε ότι… «Ο McNeace συμμετέχει πλέον κανονικά στις προπονήσεις και είναι διαθέσιμος για τον αυριανό αγώνα».