Skip to main content

Συνεχίζεται η συνεργασία FIBA-UEFA: Ο Τσέφεριν άνοιξε το πρώτο Συμβούλιο της νέας FIBA Europe

 Ο αθλητισμός πρέπει να είναι ενωμένος, κάτι που υλοποιούν εδώ και πολύ καιρό οι ιθύνοντες της FIBA και της UEFA.

 Οι συνεργασίες μεταξύ μεγάλων οργανισμών τους βοηθούν και τους εξελίσσουν, ενώ διευρύνουν και τους ορίζοντες τους.

Η FIBA πάντα είναι κοντά και ανοιχτή σε προτάσεις, ενώ οι εξαιρετικές σχέσεις της με την UEFA είναι πολύ γνωστές εδώ και καιρό.

Απόδειξη των εξαιρετικών σχέσεων ήταν και το γεγονός ότι ένας ξεχωριστός προσκεκλημένος, που είχε και το ρόλο, υπό μία έννοια, και του οικοδεσπότη, άνοιξε το πρώτο μίτινγκ του νέου Συμβουλίου της νέας FIBA Europe, στο οποίο παρών ήταν βεβαίως και ο γ.γ. της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής. 

Φυσικά μιλάμε για τον πρόεδρο της UEFA, τον Αλεξάντερ Τσεφερίν, ο οποίος βρέθηκε στο πρώτο μίτινγκ που έγινε στο πλαίσιο περιθώριο της τελικής φάσης του Ευρωμπάσκετ Γυναικών που γίνεται στη Σλοβενία, στην χώρα από την οποία κατάγεραι.  

Οι σχέσεις των δύο κορυφαίων Ομοσπονδιών είναι σε εξαιρετικό επίπεδο και η συνεργασία τους αέναη, Αυτό άλλωστε τόνισε και ο Αλεξάντερ Τσέφεριν στην εναρκτήρια ομιλία του στο Βoard της FIBA Europe. 

 Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν υπογράμμισε για ακόμα μία φορά τη σημασία του ευρωπαϊκού μοντέλου αθλητισμού που βασίζεται στα αγωνιστικά κριτήρια και αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία που έχουν η FIBA και η UEFA σε όλα τα επίπεδα. 

 Στη συνέχεια και στη συνεδρίαση της FIBA Europe, μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε, πάντα με γνώμονα την προστασία της υγείας των αθλητών, η καθιέρωσε μίας επιπλέον ημέρας ρεπό για το Ευρωμπάσκετ 2025 και δύο ημέρες ξεκούρασης στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2029.