Skip to main content

Βατούτιν: "Προτεραιότητα η μείωση μισθών, άδικο να έμενε ο Σβέντ"

Συνέντευξη στο Sport Express παραχώρησε ο ισχυρός άνδρας της ΤΣΣΚΑ Μόσχας Άντρεϊ Βατούτιν και μίλησε για την νέα πραγματικότητα της ρωσικής ομάδας, η οποία δεν έχει δικαιώμα συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ρώσου μεγιστάνα:

"Νομίζω είναι ξεκάθαρο πλέον σε όλους ότι δεν είμαστε σε θέση να φέρουμε τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη, όπως κάναμε τα προηγούμενα χρόνια. Έπειτα από δυο δεκαετίες στην κορυφή της EuroLeague, με συνεχόμενες παρουσίες σε Final Four, η κατάσταση που επικρατεί πια είναι περίεργη. Για την ακρίβεια, δύσκολη. Δουλεύουμε σκληρά ώστε το κλαμπ να επιβιώσει σε μια δύσκολη περίοδο και να συνεχίσει να νικά.

Υπάρχουν όλο και λιγότερα κεφάλαια για το κλαμπ. Προτεραιότητά μας είναι να μειώσουμε τους μισθούς των παικτών με συμβόλαιο. Υπήρξαν συμβόλαια στα οποία έγινε αναπροσαρμογή. Πρέπει να κάνουμε υπομονή. Τα μεγαλύτερα και πλουσιότερα κλαμπ στην Ευρώπη στήνονται αυτή την περίοδο. Ζηλεύω τους συναδέλφους μου στο εξωτερικό, βλέποντας τις μεταγραφές που έγιναν αυτό το καλοκαίρι. Ο Αλεξέι Σβεντ είναι ένας από τους καλύτερους Ρώσους παίκτες, φέρνει πολλά στην ομάδα αλλά του είπαμε πως για έναν παίκτη του επιπέδου του, δεν θα ήταν δίκαιο να μείνει στην ΤΣΣΚΑ. Δεν μιλήσαμε για νούμερα, αλλά είναι ξεκάθαρο σε όλους πόσο κοστίζει ο Σβεντ".