Skip to main content

Liga Endesa: Συμφωνία για διεξαγωγή τουρνουά με 12 ομάδες (pics)

Οι ομάδες στην Ισπανία θέλουν πάει θυσία να ολοκληρωθει η φετινή σεζόν και τελικά κατέληξαν σε συμφωνία για ένα τουρνουά με τη συμμετοχη των 12 πρώτων ομάδων της βαθμολογίας. 

Η Ισπανία είναι η χώρα που πλήττεται περισσότερο από την πανδημία του κορονοϊού, όμως πρόθεση της Liga Endesa είναι να ολοκληρωθεί στα παρκέ η φετινή σεζόν.

Οι 18 ομάδες του πρωταθλήματος πραγματοποίησαν έκτακτη τηλεδιάσκεψη και βρήκαν τη χρυσή τομή.

Οι 12 πρώτες ομάδες βάσει βαθμολογίας (Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Σαραγόσα, Τενερίφη, Μπιλμπάο, Ανδόρα, Μάλαγα, Βαλένθια, Μπούργος, Μπασκόνια, Γκραν Κανάρια και Ομπραντόιρο), θα χωριστούν σε δύο γκρουπ για ένα τουρνουά που θα διεξαχθεί σε μία πόλη.

Τα πάντα όμως θα εξαρτηθούν με την εξέλιξη της πανδημίας, με τη λίγκα να θέτει ως καταληκτική ημερομηνία την 31η Μαΐου, οπότε και θα πρέπει να παρθεί η τελική απόφαση για το μέλλον της σεζόν.

Στον πρώτο όμιλο θα είναι οι:

Μπαρτσελόνα, Τενερίφη, Μπιλμπάο, Μπασκόνια, Ουνικάχα Μάλαγα και Μπανταλόνα.

Στον δεύτερο όμιλο θα είναι οι:

Ρεάλ Μαδρίτης, Σαραγόσα, Ανδόρα, Βαλένθια, Μπούργος και Γκραν Κανάρια.

Εικόνα

Όσον αφορά την πόλη που θα φιλοξενήσει το τουρνουά, μετά την Γκραν Κανάρια, ενδιαφέρον εξέφρασε και η Ανδόρα.

Παραλληλα, οι ισπανικές ομάδες αποφάσισαν να μην υπάρξει υποβιβασμός, με τις Φουνλαμπράδα και Εστουδιάντες να παραμένουν στην κατηγορία, ενώ αυτό που μένει να ξεκαθαριστεί είναι το τι θα γίνει με τη δεύτερη κατηγορία και αν αυτή θα ανεβάσει ομάδες στην Liga Endesa.