Skip to main content

Μπουρούσης: «Δεχθήκαμε μείωση 50%, οριστική η απόφασή μου για την Εθνική»

Ο Γιάννης Μπουρούσης μίλησε στην ΕΡΤ για τη ζωή του στην Ισπανία εν μέσω πανδημίας, σχολίασε τις σκέψεις του ισπανικού πρωταθλήματος και ξεκαθάρισε ότι η απόφασή του να αποσυρθεί από την Εθνική ομάδα είναι οριστική.

Ο πολύπειρος σέντερ βρίσκεται στο Λας Πάλμας μαζί με την οικογένειά του και μίλησε στην κρατική τηλεόραση για τον κορονοϊό, τις συνθήκες που επικρατούν στην Ισπανία, τις σκέψεις της ACB και αναφέρθηκε στο φινάλε της καριέρας του.

Ο Έλληνας σέντερ της Γκραν Κανάρια εξήγησε αρχικά πως «από την αρχή είχα φοβηθεί πολύ, αυτομάτως μπήκα σε καραντίνα χωρίς να το σκεφτώ, χωρίς να κάνω βόλτες δεξιά κι αριστερά. Δεν σας το κρύβω πως κι εγώ φοβάμαι. Έχω ένα άγχος για τη μητέρα μου και τους δικούς μου ανθρώπους, αλλά προφυλάσσονται και μένουν μέσα».

Για την πανδημία στην Ισπανία, υποστήριξε πως:

«Η κατάσταση εδώ στην Ισπανία είναι περίεργη, άργησαν να πάρουν τα μέτρα, κάτι που δεν έγινε στην Ελλάδα γιατί προσπαθήσαμε να είμαστε σωστοί. Τώρα βρισκόμαστε σε μία καμπύλη που όπως λένε, μπορεί να σταθεροποιηθεί, αλλά υπάρχουν συνεχώς νέα κρούσματα.

Εδώ στο Λας Πάλμας μας ενημέρωσαν ότι θα είμαστε μέσα μέχρι τις 27 Απριλίου. Είμαστε όπως και σε ολόκληρη τη χώρα, δεν μπορείς να βγεις ούτε με μήνυμα. Απαγορεύεται η κυκλοφορία».

Για τη σκέψη της ACB να ολοκληρώσει τη σεζόν στα Κανάρια νησιά τόνισε ότι:

«Είναι κάτι τρελό! Γιατί να το σκέφτονται και γιατί να γίνει αυτό; Υπάρχει μία πανδημία, ένας φόβος. Κακώς που το σκέφτονται. Θα έπρεπε εδώ και καιρό να έχει διακοπεί το ακυρωθεί το πρωτάθλημα. Έχουμε δεχθεί περικοπή 50% του μισθού μας για το υπόλοιπο της σεζόν, εφόσον δεν ολοκληρωθεί. Είναι κάτι φυσιολογικό. Γίνονται τόσα πράγματα σε όλο τον κόσμο. Όπως έχουν πει κι άλλοι αθλητές, το να κοπούν κάποια χρήματα από εμάς δεν είναι το τέλος του κόσμου. Έχουν πάρει τόσα μέτρα σε όλη τη χώρα, σε όλο τον πλανήτη».

Σε ερώτηση που δέχθηκε για το αν ξανασκέφτηκε την απόφασή του να αποσυρθεί από την Εθνική ομάδα, ο μέχρι πρότινος αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ξεκαθάρισε πως:

«Όχι, η απόφασή μου ήταν οριστική. Θα προσπαθήσω να παίξω ακόμα ένα χρόνο αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, οπότε θέλω να τελειώσω όσο το δυνατόν καλύτερα. Σημασία έχει η υγεία».