Skip to main content

ACB για τη ρατσιστική επίθεση στον Νάτζι: «Το μπάσκετ είναι παράδειγμα διαφορετικότητας, ενάντια στην ξενοφοβία και τη βία»

Τα ρατσιστικά σχόλια και η επίθεση στον Νάτζι έγιναν αντικείμενο ειδικής αναφοράς από τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στη συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά τον τελευταίο μεταξύ Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, ενώ η ACB εξέδωσε αναοίνωση στην οποία όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η λίγκα τάσσεται σταθερά ενάντια σε κάθε είδους μισαλλοδοξία, ξενοφοβία, ρατσισμό και βία.  

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ACB λυπάται βαθιά για τις σοβαρές προσβολές που δέχτηκαν οι παίκτες της Μπαρτσελόνα από μεμονωμένα άτομα, όταν κατέβηκαν από το λεωφορείο, έξω από το WiZink Center, όπου και διεξήχθη ο τρίτος τελικός της Liga Endesa.

Μόλις συλλέχθηκαν τα VIDEO που κυκλοφορούν στην τηλεόραση και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ACB μετέφερε τις σχετικές πληροφορίες στην Επιτροπή Κατά της Βίας. Η ACB θέλει να διαβεβαιώσει για τη σταθερή δέσμευσή της ενάντια στο ρατσισμό, την ξενοφοβία, τη βία και τη μισαλλοδοξία στον αθλητισμό.

Ομοίως, η ACB υπενθυμίζει ότι το μπάσκετ μας υπήρξε παράδειγμα διαφορετικότητας, ολοκλήρωσης και συνύπαρξης φιλάθλων, παικτών και συλλόγων για δεκαετίας και ότι θα διασφαλίσει ώστε να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο».