Skip to main content

Μέτοχος σε ομάδα της Τσεχίας ο Μπλατ

Ο Ντέιβιντ Μπλατ αποφάσισε να εγκαταλείψει την προπονητική, αυτό όμως δεν σημαίνει πως βρίσκεται και μακριά από τον χώρο του μπάσκετ.

Έτσι, λίγο καιρό μετά από την διακοπή της συνεργασίας του με τους Νιου Γιορκ Νικς, ο Αμερικανός προπονητής αποφάσισε να αποκτήσει το 50% των μετοχών της τσέχικης Μπρνο.

Την κίνηση αυτή του πρότεινε ο ισραηλινός προπονητής της Εθνικής Τσεχίας και προσωπικός φίλος του Μπλατ, Ρόνεν Γκίνζμπουργκ, με τον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού να την βλέπει με καλό μάτι.  Έτσι, μέσω της εταιρίας TPG (True Player Group) ο Μπλατ έγινε μέτοχος μίας ομάδας, η οποία, όπως υποστηρίζει ο Team Manager της, Μιχάλ Γιμραμόβσκι, έχει ως σκοπό να αναδείξει νέα ταλέντα στον χώρο.  

"Δεν θέλουμε να αναπτύξουμε παίκτες που θα  πουλήσουμε στη Νίμπουρκ ή σε μέτριες πολωνικές ομάδες. Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν οργανισμό που θα προσελκήσει ταλέντα από την Τσεχία και όλη την Κεντρική Ευρώπη", υποστηρίζει χαρακτηριστικά ο Γιμραμόβσκι.

Την φετινή σεζόν η Μπρνο βρέθηκε στην 9η θέση του πρωταθλήματος Τσεχίας με ρεκόρ 8-19, την στιγμή της διακοπής λόγω κορονοϊού.