Skip to main content

Καστρίτης: «Να είμαστε σκληροί και συμπαγείς για 40’»

Για το επερχόμενο παιχνίδι με την Σλασκ Βρότσλαβ και το τι θα πρέπει να προσέξει η ομάδα του, μίλησε ο Γιάννης Καστρίτης στην καθιερωμένη media day πριν από το ευρωπαϊκό παιχνίδι των «κιτρινόμαυρων».

Αναλυτικά:

«Είναι ένα παιχνίδι για τον θεσμό του BKT EuroCup αι αυτό τα λέει όλα για εμάς. Θέλουμε σε κάθε περίπτωση να είμαστε συνεπείς με τις εμφανίσεις μας και την προσπάθειά μας. Για τους περισσότερους η Σλασκ είναι μία ομάδα που απλά την έχουμε κερδίσει εκτός έδρας και είναι τελευταία στην βαθμολογία αυτήν τη στιγμήν έχοντας μόνο μία νίκη. Για εμάς όμως είναι μία ομάδα πάρα πολύ επικίνδυνη. Μέσα σε 15- 20 ημέρες έχει αφενός πάρει ένα διπλό μέσα στην Τουρκ Τέλεκομ, αφετέρου έχει φτάσει πάρα πολύ κοντά στη νίκη στην έδρα της Κλουζ, αλλά και με την Μπουντούσνοστ την τελευταία αγωνιστική. Οπότε, σε κάθε περίπτωση είναι ένα πάρα πολύ επικίνδυνο και απαιτητικό παιχνίδι στο οποίο πρέπει να είμαστε πάρα πολύ συνεπείς και με διάρκεια στο αμυντικό μας κομμάτι, ώστε να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε και να καταφέρουμε να πετύχουμε μία ακόμα νίκη».

Για τις επιστροφές παικτών ενόψει της αυριανής αναμέτρησης:

«Ο Σανόγκο θα είναι μαζί μας. Από εκεί και έπειτα ο Κατσίβελης δε θα αγωνιστεί. Όπως κάθε φορά, υπάρχουν κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών τα οποία και διαχειριζόμαστε. Εκτιμούμε πάντα την κατάσταση μέχρι τελευταία στιγμή και θα δούμε ποια παιδιά θα είναι στο 100% για να αγωνιστούν».

Για το τι θα πρέπει να προσέξει αύριο η ομάδα για να πάρει την νίκη:

«Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ σκληροί και συμπαγείς από το ξεκίνημα του αγώνα και για σαράντα λεπτά στην άμυνά μας».

 

Από την πλευρά τους, οι Τζόναθαν Σταρκ και Ίσμαελ Σανόγκο τόνισαν.

Σταρκ: 

«Πρέπει να βγούμε στο παρκέ και να είμαστε ανταγωνιστικοί, να έχουμε ενέργεια και ο κύριος στόχος είναι η νίκη».

Για το αν θα ήθελε να επαναλάβει την εμφάνιση που έκανε στην Τουρκία:

«Σίγουρα θα ήταν καλό να συμβεί, αλλά αντιμετωπίζω κάθε παιχνίδι με διαφορετικό τρόπο. Ο κύριος στόχος είναι να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Για το πώς αισθάνεται στην ομάδα:

«Αγαπώ το ότι βρίσκομαι στον ΑΡΗ. Έχουμε κάποιες νίκες από τη στιγμή που ήρθα και ελπίζω αυτό να συνεχιστεί. Οι φίλαθλοί μας είναι εκπληκτικοί και μας δίνουν ώθηση. Ακόμα δεν είχα την ευκαιρία να εξερευνήσω την πόλη, αλλά ανυπομονώ για το υπόλοιπο της φετινής σεζόν και ελπίζω να έχουμε θετικά αποτελέσματα».

Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στον κόσμο του ΑΡΗ για το αυριανό παιχνίδι:

«Θέλω να τους ευχαριστήσω για τη στήριξή τους, η ενέργειά τους μας βοηθά πάρα πολύ μέσα στο παρκέ και είναι σαν αποτελούν τον έκτο παίκτη μας. Εκτιμούμε πάρα πολύ την παρουσία τους σε κάθε αγώνα και ελπίζω αυτό να συνεχιστεί».

 

Σανόγκο: 

«Νιώθω πολύ καλά για την επιστροφή μου. Το αυριανό παιχνίδι θα το αντιμετωπίσουμε όπως κάθε άλλο παιχνίδι που έχουμε παίξει. Θα πρέπει να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας στην άμυνα».

Για το αν του έλειψε αν παίζει στο γήπεδο με τον κόσμο του ΑΡΗ Midea:

«Σίγουρα μου έχει λείψει. Ήμουν στο γήπεδο, όμως όταν αγωνίζεσαι είναι διαφορετικό, οι φίλαθλοι μας δίνουν ενέργεια και μου έχει λείψει αρκετά το συναίσθημα αυτό».

Για το πόσο σημαντική είναι η αυριανή νίκη:

«Ξέρουμε ότι είναι πολύ σημαντική, αλλά αντιμετωπίζουμε το αυριανό παιχνίδι όπως αντιμετωπίσαμε στο παρελθόν όλα τα υπόλοιπα. Προσπαθούμε να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας σε κάθε δεκάλεπτο και δεν κοιτάμε το ποιος είναι ο αντίπαλος ή τι αποτελέσματα έχει, απλά παλεύουμε για την νίκη».