Skip to main content

Καστρίτης: « Τα παιδιά έδωσαν ό,τι είχαν, αυτή είναι η βάση και η φιλοσοφία μας»

Στο μαχητικό πνεύμα των παικτών του, που έφεραν την σπουδαία νίκη επί της Τουρκ Τέλεκομ, στάθηκε στις δηλώσεις του ο Γιάννης Καστρίτης,

Αναλυτικά:

«Είναι μεγάλη και σημαντική νίκη. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί επένδυσαν την καρδιά τους, πραγματικά θυσιάστηκαν ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο και πραγματικά άξιζαν τη νίκη. Από την πρώτη μέρα είπαμε ότι θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα η οποία ανεξαρτήτως προβλημάτων θα δίνει το 100% στο παρκέ. Είδαμε ότι αυξάνονται τα καλά διαστήματα της ομάδας κι αυτό έχει σημασία. Τα παιδιά έδωσαν ό,τι είχαν, αυτή είναι η βάση και η φιλοσοφία μας. Πιστεύω ότι όταν επιστρέψουν όλοι οι παίκτες θα βγάλουμε περισσότερη ποιότητα και θα βρούμε συνεργασίες».

Τα οφέλη της νίκης: «Κάθε νίκη είναι σημαντική, ειδικά στο ξεκίνημα. Θέλουμε να είμαστε σκληροί πνευματικά και ξέρουμε ότι κάθε νίκη προσφέρει εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση γιατί έτσι πιστεύεις περισσότερο στο πλάνο σου. Κάθε αποτέλεσμα όμως θέλει διαχείριση. Να μην ξεχνάμε ότι για μας το σημαντικότερο είναι η επόμενη κατοχή». Εκεί ρωτήθηκε για την αυταπάρνηση που χαρακτήρισε τους παίκτες του. «Για όσους παρακολουθούν τον θεσμό, είναι σημαντικό να κερδίζεις την Τουρκ. Στο φετινό Eurocup είμαστε αουτσάιντερ στα παιχνίδια κι αν δεν έχουμε αυτή την προσέγγιση, να βουτάμε στο παρκέ και να παλεύουμε για κάθε μπάλα, δεν θα καταφέρουμε να πετύχουμε αυτά που θέλουμε ή δικαιούμαστε. Μπράβο στα παιδιά γιατί κάνανε τρομερή κατάθεση ενέργειας και ψυχής αλλά αυτός είναι ο δρόμος για να συνεχίσουμε».

Οι τραυματίες: «Η περίπτωση του Λευτέρη Μποχωρίδη θέλει προσοχή γιατί μπορεί να μας τον στερήσει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Σε ότι αφορά τον Μπάνκστον ήρθε χθες, ήταν πραγματικά πολύ κουρασμένος και θα του δώσουμε τον χρόνο για να μπει στη φιλοσοφία μας»