Skip to main content

Ντατόμε: «Μου λείπει ένας τίτλος στην Ιταλία»

O Tζίτζι Ντατόμε μίλησε για τη νέα σελίδα στην καριέρα του δηλώνοντας πως θέλει να κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή Ιταλίας με τη φανέλα της Αρμάνι Μιλάνο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ντατόμε:

«Νιώθω αρκετά τυχερός που έχω κατακτήσει τόσους τίτλους στην καριέρα μου, αλλά ποτέ δεν έχω πανηγυρίσει κάποιον τίτλο στην Ιταλία τουλάχιστον σαν πραγματικός παίκτης. Στο βιογραφικό μου υπάρχει ένας τίτλος με τη Σιένα αλλά δεν είχα σημαντικό ρόλο. Αντί αυτού θα προτιμούσα να είμαι σημαντικός σε αυτόν τον τίτλο που θα κατακτήσω με την Αρμάνι. Στόχος μας είναι να βελτιωθούμε στην Ευρώπη αλλά και η κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Ιταλία ως πολύτιμος παίκτης είναι κάτι που δεν βίωσα και θα ήθελα να το προσθέσω στην καριέρα μου».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα χρόνια που βρέθηκε στη Φενέρμπαχτσε: «Το μεγαλύτερο μέρος της αγάπης που έχω είναι το αποτέλεσμα των επιτυχιών που είχαμε και επίσης αυτό που δείξαμε στο γήπεδο. Θεωρώ πως ήμασταν μία ομάδα που έκανε τους φίλους της περήφανους για την νοοτροπία μας. Ήμασταν πολύ κοντά μεταξύ μας ως προς το πνεύμα, πολλοί παραμείναμε εκεί, ήθελαν τα παιδιά τους να γεννηθούν εκεί καθώς νιώθαμε άνετα. Στην αρχή ήταν δύσκολο για μένα να με συμπαθήσουν οι οπαδοί μας, καθώς πήγα με τον ρόλο να αντικαταστήσω τον Νεμάνια Μπιέλιτσα, ο οποίος ήταν ΜVP στη Euroleague. Όμως με το πέρασμα του χρόνου έλαβα βαθιά αγάπη και μέχρι σήμερα λαμβάνω μηνύματα λατρείας. Σίγουρα ήταν ένα σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή μου».

Όσον αφορά την διετή του εμπειρία στο ΝΒΑ, ο Ντατόμε είπε: «Ήταν κάτι το τρελό. Έπρεπε να παραμείνω προσεκτικός καθώς υπήρχαν σκέψεις αν μπορώ να ανταποκριθώ το ΝΒΑ. Ήταν μία επιμορφωτική εμπειρία για μένα που με έκανε πιο δυνατό. Νιώθω χαρούμενος που αγωνίστηκα στους Σέλτικς σε αυτό το γήπεδο και μπροστά σε αυτό το κοινό. Είμαι ευλογημένος που το βίωσα παρά τις απογοητεύσεις που ήταν περισσότερες από τις επιτυχίες».