Skip to main content

Η διοργανώτρια Ινδονησία κινδυνεύει να μην βρεθεί στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Παρότι δεν έχει περάσει ένας χρόνος από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019, έχουν παρθεί αποφάσεις, οι οποίες θα έχουν αντίκτυπο για το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023, το οποίο θα είναι το πρώτο που θα φιλοξενηθεί σε παραπάνω από μία χώρα, με τις  Ιαπωνία και Φιλιππίνες να έχουν εξασφαλίσει την θέση τους, αλλά η Ινδονησία να πρέπει να την κερδίσει. Το superbasket.gr σας παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποία η χώρα της Νοτιό-Ανατολικής Ασίας έχει την δυνατότητα να προκριθεί και να μην γίνει η πρώτη διοργανώτρια που δεν θα αγωνιστεί σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

του Άρη Κατσίδη

Όπως ανακοινώθηκε στις 7 Δεκεμβρίου του 2017, το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 δεν θα διοργανωθεί από μια χώρα όπως συνηθιζόταν, αλλά από τρεις, την Ινδονησία, την Ιαπωνία και τις Φιλιππίνες, με τις δύο τελευταίες να έχουν εξασφαλίσει την θέση τους, ενώ η πρώτη θα πρέπει να την κερδίσει, σύμφωνα με απόφαση της FIBA.

Αν η Ινδονησία δεν καταφέρει να προκριθεί, τότε για πρώτη φορά μια διοργανώτρια χώρα δεν θα έχει ομάδα σε τελική φάση της διοργάνωσης και τα εισιτήρια στην ζώνη της Ασίας-Ωκεανίας θα δοθούν κανονικά, ενώ αν προκριθεί, θα το κατορθώσει για πρώτη φορά στην ιστορία της, αφού δεν έχει παίξει ποτέ είτε στο Παγκόσμιο Κύπελλο είτε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα εισιτήρια της γεωργαφικής ζώνης στην οποία ανήκει θα μειωθούν κατά ένα.

ινδονησια μπασκετ 2

 

 Τι πρέπει να κάνει η Ινδονησία για να είναι στο Παγκόσμιο Κύπελλο;

Αρχικά, πρέπει να θυμίσουμε ότι τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 θα ξεκινήσουν τον Νοέμβριο του 2021, ενώ θα ολοκληρωθούν τον  Φεβρουάριο του 2023 και θα συμμετάσχουν 80 συνολικά Εθνικές ομάδες, με την ζώνη της Ασίας-Ωκεανίας να δίνει οχτώ εισιτήρια. 

Η Ινδονησία ήδη ηττήθηκε στα δύο προκριματικά παιχνίδια για το FIBA Asia Cup 2021 κόντρα στην Κορέα (109-76) και στην Φιλιππίνες (100-70), στο οποίο θέλει να βρεθεί στην τελική φάση. Πρακτικά, θα παλέψει με την Ταιλάνδη για την τρίτη θέση, οπού αν το καταφέρει  θα την οδηγήσει στον όμιλο με τις έξι καλύτερες τρίτες, από τις οποίες προκρίνονται οι τέσσερις για το  FIBA Asia Cup 2021.

Αν είναι στις πρώτες οχτώ ομάδες στα τελικά , τότε η  FIBA θα δώσει θέση στην Ινδονησία στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο.

ινδονησια μπασκετ

Βέβαια αυτό το σενάριο δεν είναι τόσο εύκολο, αφού η χώρα της Νότιο-Ανατολικής Ασίας από την μία βρίσκεται 92η θέση της FIBA, ενώ από την άλλη έχει να προκριθεί στα τελικά του Ασιατικού Κυπέλλου από το 2011, έχοντας ως καλύτερο αποτέλεσμα στις τέσσερις τελευταίες εμφανίσεις την 12η θέση από τις 16 ομάδες που συμμετείχαν.