Skip to main content

Πέσιτς: «Είμαι σίγουρος πως τη νέα σεζόν θα κατακτήσουμε τίτλους»

 Ο κόουτς της Μπαρτσελόνα, Σβέτισλαβ Πέσιτς δήλωσε μετά την ήττα των μπλαουγκράνα από την Μπασκόνια στον τελικό της ACB με 67-69, ότι η ομάδα του έχει ότι χρειάζεται για να πάρει τίτλους, έχει ομαδικότητα, αλλά έχασε ένα πολύ έντονο παιχνίδι που ήθελε να νικήσει, υπογραμμίζοντας πως τη νέα σεζόν οι Καταλανοί θα κάνουν ένα βήμα μπροστά και θα κατακτήσουν τίτλους.

Ο  70χρονος Σέρβος κόουτς της Μπαρτσελόνα, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι:  «Αυτή η ομάδα έχει διάρκεια, έχει μέλλον, έχει χαρακτήρα, έχει ό,τι χρειάζεται, για να πάρει τίτλους. Αλλά στο μπάσκετ δεν παίζεις "πέντε εναντίον... μηδέν", αλλά εναντίον άλλων ομάδων. Χάσαμε ένα παιχνίδι, που θέλαμε να κερδίσουμε. Είμαστε απογοητευμένοι και πολλοί λυπημενοι, αλλά ξέρουμε πως έχουμε ομαδικότητα. Ξέρουμε πως μπορούμε να παίξουμε καλύτερα και είμαι σίγουρος πως τη νέα σεζόν θα κάνουμε ένα βήμα μπροστά και θα κατακτήσουμε τίτλους.

Ήταν ένα πολύ έντονο παιχνίδι, θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει κι εμείς, αλλά σε αυτή την κατάσταση, υπάρχουν κάποια πράγματα, που δεν μπορείς να τα αλλάξεις. Πρέπει να συγχαρούμε τον αντίπαλό μας, την Μπασκόνια, μία εκπληκτική ομάδα που έπαιξε καλό μπάσκετ».


Για τον  Νίκολα Μίροτιτς, ο οποίος βγήκε εκτός με πέντε φάουλ, με πέντε λεπτά να απομένουν για το τέλος του αγώνα, ανέφερε πως: «Υπάρχουν στιγμές που παίκτες αυτού του επιπέδου παίζουν με τέσσερα φάουλ και μένουν έτσι ως το τέλος του παιχνιδιού. Είναι μια απόφαση που πάντα θα δέχεται κριτική, αλλά με αυτή ζούμε. Ήταν ρίσκο που έπαιξε στο ματς. Είχε κάποια προβλήματα, δύο διαφορετικά. Δοκιμάσαμε διάφορες θεραπείες τις τελευταίες ημέρες, για να τον προετοιμάσουμε, ήθελε να παίξει, ήθελε να πάρει αυτή την πρόκληση».