Skip to main content

Σέρχιο Γιουλ: Το νέο μέλος της ομάδας της δεκαετίας της EuroLeague (pic&vid)

Η EuroLeague ανακοίνωσε ότι ο Σέρχιο Γιουλ είναι το νέο μέλος της ομάδας της δεκαετίας, με τον Ισπανό γκαρντ να συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους μετά την ψηφοφορία που συμμετείχαν παίκτες, προπονητές, δημοσιογράφοι και φυσικά ο κόσμος.

Ο ηγέτης της Ρεάλ έχει συνδέσει το όνομά του με τους Μαδριλένους με τους οποίους μετράει επτά παρουσίες σε Final Four και τέσσερις σε τελικό και φυσικά, δύο τίτλους της EuroLeague.

Μετά τους τελικούς του 2013 και 2014, ο Γιουλ συνέβαλε τα μέγιστα προκειμένου η «Βασίλισσα» να επιστρέψει στην κορυφή το 2015 μετά από 20 ολόκληρα χρόνια. Στο Final Four της Μαδρίτης, ο Γιουλ μέτρησε 12 πόντους και 6.5 ασίστ και αναδείχθηκε ο πολυτιμότερος παίκτης της κανονικής διάρκειας. Μετά τον σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο, ο χαρισματικός γκαρντ επέστρεψε και οδήγησε την ομάδα του στην κορυφή της Ευρώπης για δέκατη φορά το 2018.

Ο πολύπειρος Ισπανός είναι δεύτερος σε λεπτά συμμετοχής τη δεκαετία που ολοκληρώθηκε έχοντας αγωνιστεί για 6.125 λεπτά, είναι τρίτος σε εύστοχα τρίποντα με 410, τέταρτος στο σκοράρισμα με 2.717 πόντους, έκτος σε ασίστ με 991 τελικές πάσες και όγδοος σε συνολικό ranking έχοντας 2.691 μονάδες.

Εκτός του Σέρχιο Γιουλ, μέλη της κορυφαίας ομάδας της περασμένης δεκαετίας είναι επίσης οι ΝαβάροΔιαμαντίδηΧάινς, ΝτόντσιτςΤεόντοσιτς, Ντε Κολό και Πρίντεζης.

Δείτε το βίντεο που ετοίμασε η EuroLeague: