Skip to main content

Πρίντεζης: «Μακάρι να τελειώσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό»

Ο Γιώργος Πρίντεζης σχολίασε την επικαιρότητα, μίλησε για το μέλλον των διοργανώσεων, ενώ αναφέρθηκε και στο φινάλε της καριέρας του, το οποίο θέλει να τον βρει ως παίκτη του Ολυμπιακού.

Ο διεθνής φόργουορντ του Ολυμπιακού φιλοξενήθηκε στην ΕΡΤ και τόνισε ότι στόχος και όνειρό του είναι να κλείσει την καριέρα του φορώντας τα ερυθρόλευκα κι εξήγησε όμως, ότι τη δεδομένη στιγμή, είναι πολύ δύσκολο να σκεφτεί οτιδήποτε άλλο πέρα από την πανδημία.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Σίγουρα όλο αυτό το πράγμα δεν μας έχει αφήσει αδιάφορους, προσωπικά η αλήθεια είναι ότι ειδικά το πρώτο διάστημα υπήρχαν στιγμές που με είχε ψυχοπλακώσει πάρα πολύ βλέποντας και όλα αυτά που γίνονται. Όσο και να θέλεις να ξεχαστείς, όσο και να θέλεις να προσπαθήσεις να κοιτάξεις τον εαυτό σου, την οικογένεια σου και να συνεχίσεις την ζωή σου, υπήρχαν κάποια πράγματα που ήταν αρκετά στενάχωρα.

Ιδιαίτερα στο εξωτερικό κάτι το οποίο δεν μπορώ να πω πως είναι και το καλύτερο μου αλλά τι να κάνεις πρέπει να συνεχίσεις. Εδώ οι συνθήκες είναι κάπως καλύτερες συγκριτικά από το να είμαστε στην Αθήνα και για την μικρή και για την οικογένεια μου γενικότερα. Οι προπονήσεις συνεχίζονται αφού δεν έχουμε και κάτι άλλο να κάνουμε. Αναγκαστικά αν δεν κάνεις και ένα δυωρο την ημέρα για να κρατηθείς σε εγρήγορση μετά αρχίζουν λίγο τα νεύρα και γίνονται περισσότερα δεν μπορεις αλλά θα αφιερώσεις δυο ωριτσες στην γυμναστική σου εσύ και η οικογένεια σου μετά η μέρα κυλάει λίγο καλύτερα.

Σίγουρα δεν είναι καθόλου εύκολο, ειδικά για έναν αθλητή που ασχολείται επαγγελματικα με τον πρωταθλητισμο σε οποιοδήποτε άθλημα και να είναι όχι μόνο στο μπάσκετ αλλά σε όλα τα αθλήματα είναι δύσκολο να μένεις εκτός προπόνησης για ένα και ενάμιση μήνα. Εγώ είμαι τυχερός που έχω φτιάξει ένα καλό γυμναστήριο σπίτι μου όποτε μπορώ και κάνω την δουλειά μου αλλά για έναν αθλητή να αρχίσει ένα ενάμιση μήνα χωρίς προπόνηση θα το έλεγα καταστροφικό

Χρειάζεσαι μετά όπως λέει και ο γυμναστής μας ο Ανδρέας ο Γκατζούλης, για κάθε μέρα που μένεις εκτός, άλλο τόσο για να επανέλθεις. Οπότε αν υπολογίσουμε πως όλοι οι αθλητές θα μείνουμε εκτός για ένα ενάμιση μηνα , ίσως χρειαζόμαστε άλλο τόσο για να επανέλθουμε σε καλή κατάσταση.

Δεν μπορώ να μιλήσω εγώ και να αντιπροσωπεύσω όλους τους παίκτες. Σίγουρα ο καθένας έχει την γνώμη του, ο καθένας δουλεύει διαφορετικά. Προσωπικά το βλέπω λίγο δύσκολο να συνεχιστεί και αν θέλω να βάλω εγώ προσωπικά επειδή σε όλες αυτές τις καταστάσεις το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βάζεις τον εαυτό σου στην θέση εκείνων που έχουν πραγματικό πρόβλημα. Αν δεις τι γίνεται στην Ιταλία και στην Ισπανία αυτήν την στιγμή και γενικά τις τελευταίες μέρες το θεωρώ λιγάκι δύσκολο. Πώς να πάει να παίξει τώρα μια ιταλική ομάδα όταν οι Ιταλοί τόσο καιρό βλέπουν τους νεκρούς να περνάνε από τα σπίτια σε φορτηγά.

Κοίτα δεν μπορώ να μιλήσω εγώ και να αντιπροσωπεύσω όλους τους παίκτες. Σίγουρα ο καθένας έχει την γνώμη του, ο καθένας δουλεύει διαφορετικά. Προσωπικά το βλέπω λίγο δύσκολο να συνεχιστεί και αν θέλω να βάλω εγώ προσωπικά επειδή σε όλες αυτές τις καταστάσεις το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βάζεις τον εαυτό σου στην θέση εκείνων που έχουν πραγματικό πρόβλημα. Αν δεις τι γίνεται στην Ιταλία και στην Ισπανία αυτήν την στιγμή και γενικά τις τελευταίες μέρες το θεωρώ λιγάκι δύσκολο. Πως να πάει να παίξει τώρα μια ιταλική ομάδα όταν οι Ιταλοί τόσο καιρό βλέπουν τους νεκρούς να περνάνε από τα σπίτια σε φορτηγά.

Είναι λιγάκι δύσκολο και ψυχολογικά δύσκολο. Προσωπικά εγώ το βλέπω για εκείνους, που το ίδιο θα ήθελα να σκεφτούν και εκείνοι αν χτυπά ξύλο θα μπορούσαμε και εμείς πολύ εύκολα να βρισκόμαστε στην θέση τους. Βλέπεις τώρα φορτηγά να μεταφέρουν εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς κάθε μέρα. Πως μπορείς να πας να παίξεις ένα παιχνίδι και να τους αντιμετωπίσεις και να κάτσεις να κάνεις ένα πλάνο και να κάνεις ένα scouting και να ξέρεις πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος τώρα φοβότανε και συνεχίζει να φοβάται για την οικογένεια του. Δεν ξέρω ίσως να συνεχιστεί και ίσως μέσω του αθλητισμού να μπορέσουν να συνεχιστούν και κάποια πράγματα και  να περάσουμε ένα μηνυμα πως η ζωή συνεχίζεται και πρέπει να προχωράμε αλλά όλα σχετικά είναι. Εγώ προσωπικά σκέφτομαι πολύ το συγκεκριμένο κομμάτι από αυτά που περνάει κάθε μέρα η Ιταλία, βλέπω τι περνάει η Ισπανία και σαν παίκτης προσωπικά τους συμμερίζομαι, τους νοιάζομαι και πάνω από όλα σέβεσαι τον αντίπαλο σου και αυτά που περνάει.

Ο στόχος μου λίγο πολύ είναι γνωστός, να έχουμε την υγεία μας και να προσφέρουμε όσο μπορούμε. Μακάρι να συνεχιστεί η συνεργασία μου με την ομάδα, τον Ολυμπιακό, να κλείσω στην καριέρα μου εδώ πέρα κάτι που επιθυμώ παρα πολύ. Γενικότερα δεν μπορείς να κάνεις όνειρα για πολύ μεγάλα πράγματα όταν γύρω σου γίνονται όλα αυτά, δεν θελω να το αποφύγω αλλά ξέρεις αυτήν την στιγμή το μυαλό ολων βρίσκεται αυτός ο ιός, βρίσκεται για το πως θα μπορέσουμε να τον αντιμετωπισουμε, βρίσκεται η κρίση που μπορεί να έρθει και ένα επηρεάσει τον κόσμο και τα καταστήματα και προσωπικά νιώθω λίγο άβολα για να κάθομαι να μιλάω για το μέλλον μου και το τι θα γίνει αλλά αν μπορώ να το παραβλέψω, ξέρεις και ο κόσμος. Θέλω να συνεχίσω στον Ολυμπιακό.

Μακάρι να τελειώσω την καριέρα μου εκεί και μακάρι να έχουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα του χρόνου για να την ευχαριστιέται ο κόσμος και να ξανάρθουν οι επιτυχίες που το θέλουμε πάρα πολύ.

Όλοι μου οι φίλοι ζουν σε διαμερίσματα μικρά με παιδιά μέσα, ένα λόγος που δεν έχω κάτσει και εγώ. Βλέπουν το μήνυμα stay home που όλοι το έχουμε πει είναι λίγο ειρωνικό, γιατί πολύς κόσμος περνάει πάρα πολύ άσχημα. Όταν έχεις ένα, δύο ή τρία παιδιά συν ένα διαμέρισμα 70 τ.μ αυτοί είναι οι πραγματικοί ήρωες. Για μένα που ειδικά αναγκάζονται που οι μέρες γίνονται πιο καλές και επειδή ξέρουν πως είναι και με το παιδί καταλαβαίνω πλήρως τι περνάνε και καταλαβαίνω και την προσπάθεια τους όσο και αυτοί των γιατρών και των νοσηλευτών όπως και των ανθρώπων που δουλεύουν στο Super Market. Για να έχουμε τις πρώτες ανάγκες και να έχουμε να ψωνίζουμε κάθε μέρα, όλοι όσοι δουλεύουν την συγκεκριμένη περίοδο είναι άξιοι σεβασμού και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και σε γενικές γραμμές ο κόσμος τους το αναγνωρίζει αυτό και όλοι μας το ξέρουμε».