Skip to main content

Κάτας ενόψει Game 5: «Κάποια ομάδα θα κάνει το μπρέικ και ελπίζω να είμαστε εμείς»

Τα δεδομένα ενόψει του 5ου αγώνα με τον Παναθηναϊκό ανέλυσε ο Όντετ Κάτας, με τον προπονητή της Μακάμπι να ελπίζει πως η ομάδα του θα αλώσει το ΟΑΚΑ «σπάζοντας» την παράδοση της Euroleague όπου η επικράτηση των γηπεδούχων στο Game 5 είναι απολύτα κυρίαρχη με 18/18 φορές.

Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό πως την εφετινή σεζόν  3 ζευγάρια των playoffs έχουν οδηγηθεί σε 5ο ματς με τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Μονακό, Μπαρτσελόνα, Μακάμπι και Φενέρ να παλεύουν για 3 θέσεις στο Final 4 του Βερολίνου. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ισραηλινού τεχνικού:

«Μας έλειπαν πάρα πολλοί παίκτες. Ήταν σημαντικό για εμάς να ξεκουράσουμε μερικούς και η ασθένεια του Σόρκιν ήταν ξαφνική. Παίξαμε σε σχήματα που δεν είχαμε συνηθίσει. Παλέψαμε για 35 λεπτά και όποιος έπαιξε έδωσε το μάξιμουμ και ήμασταν κοντά στη νίκη» είπε αρχικά ο Κάτας.

Και σχολίασε για το ότι στη σύγχρονη ιστορία της EuroLeague, καμία φιλοξενούμενη ομάδα δεν έχει κερδίσει το 5ο παιχνίδι στην ιστορία των πλέι οφ: 

«Υπάρχουν τρία Game 5 τώρα. Έχω την αίσθηση ότι θα γίνει το μπρέικ την επόμενη εβδομάδα και ελπίζω ότι θα είμαστε εμείς».

Και πρόσθεσε για τον Μπόλντγουιν και τον ΝτιΜπαρτολομέο:

«Αφού τραυματίστηκε ξανά, εκ των υστέρων μπορώ να πω ότι μακάρι να είχαμε ενεργήσει διαφορετικά και να τον είχαμε υποδεχτεί υγιέστατο. Ας ελπίσουμε ότι η κατάσταση του ΝτιΜπαρτολομέο δεν είναι πολύ σοβαρή. Είναι ο αγώνας 72 ή 73 φέτος, και αυτό είναι μέρος του ζητήματος. Δεν είναι εύκολο».