Skip to main content

Μανουσέλης: «Απογοητευτικό για τον κόσμο του Παναθηναϊκού το αποτέλεσμα του ΟΑΚΑ, μεγάλη απώλεια για τον Ολυμπιακό ο Παπανικολάου»

Στον διαδικτυακό… αέρα του EOK WEB Radio φιλοξενήθηκε ο Μάνος Μανουσέλης, με τον έμπειρο προπονητή να μιλά για την ήττα του Παναθηναϊκού από την Μακάμπι, αλλά και την σειρά του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα.

Αναλυτικά ο Μανουσέλης μίλησε:

Για την ήττα του Παναθηναϊκού από τη Μακάμπι: «Ήταν απογοητευτικό για τον κόσμο του Παναθηναϊκού το αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ, αλλά δε νομίζω ότι υποτίθεται πως θα ήταν εύκολη σειρά, ούτε ότι κάποιος θα ήλπιζε ότι θα τελειώσει με “σκούπα”. Άρα είναι μέσα στα πλαίσια το αρνητικό αποτέλεσμα. Ο Παναθηναϊκός έχασε γρήγορα το πλεονέκτημα έδρας και τώρα καλείται να αντιδράσει. Να κάνει προσαρμογές “διαβάζοντας” σε οτιδήποτε συνέβη χθες στα 40 λεπτά του αγώνα. Να παρουσιαστεί διαφορετικός στο επόμενο ματς αύριο (25/04)».

Για τα σημαντικά σημεία του ματς: «Αυτό που δεν δικαιολογείται στον Παναθηναϊκό είναι ότι δεν αντέδρασε στο νούμερο ένα πρόβλημα που ήταν δεδομένο ότι θα είχε από τη Μακάμπι, δηλαδή το επιθετικό ριμπάουντ. Θα έπρεπε να είναι πιο συγκεντρωμένοι οι παίκτες σε αυτό το κομμάτι, γιατί ξέρουν ότι η Μακάμπι είναι πολύ δυνατή σε αυτό. Οι 15 έξτρα κατοχές που πήρε η Μακάμπι άλλαξαν την εικόνα του αγώνα σε ένα ματς που κρίνεται στις λεπτομέρειες, όπως και οι χαμένες βολές καθορίζουν το αποτέλεσμα. Αυτό είναι και θέμα συγκέντρωσης, δεν έχει να κάνει τόσο πολύ ούτε με την αθλητική ικανότητα ούτε με το πώς “τρέχει” ένα ματς. Ένα δεύτερο κομμάτι που είχε θέμα ο Παναθηναϊκός ήταν η άμυνα στον Κόλσον, ο οποίος ήταν δεδομένο ότι θα ήταν στόχος της επίθεση της Μακάμπι και, από ‘κει και πέρα, ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να το κερδίσει το ματς αν συνέχιζε να είναι τόσο εύστοχος, όσο ήταν στο πρώτο ημίχρονο. Αυτό δε μπορεί να είναι δεδομένο, οπότε το δεύτερο πράγμα που θα έπρεπε να υλοποιηθεί θα ήταν να παίξει πολύ πιο δυνατά στην άμυνα. Οι 91 πόντοι που δέχτηκε είναι πάρα πολλοί και νομίζω ότι θα πρέπει να είναι αυτός ο πρώτος στόχος ομάδας του Αταμάν, δηλαδή να κατεβάσει το σκοράρισμα της Μακάμπι και, απ’ την άλλη μεριά, ενεργειακά να ανταποκριθεί στις ανάγκες του παιχνιδιού».

Για τη σειρά τού Ολυμπιακού με τη Μπαρτσελόνα: «Είναι μεγάλη η απώλεια για τον Ολυμπιακό ο Παπανικολάου. Είναι κακό νέο, γιατί ο Παπανικολάου, πέρα ότι έπαιξε πολύ καλά τον τελευταίο καιρό, είναι ο μόνος παίκτης που θα μπορούσε να δώσει μια ξεκάθαρη δεύτερη λύση πίσω από τον Πίτερς. Αν απόψε ο Πίτερς δεν τα πάει καλά ή κάτι πάει στραβά, θα υπάρχει ένα θέμα. Όλο αυτό βγάζει τον Ολυμπιακό από τη ρουτίνα του. Ένα πολύ σημαντικό πράγμα που έχει ο Ολυμπιακός, μια κατάκτηση που έχει αυτή η ομάδα, είναι ότι ξέρει ακριβώς πώς θα πορευτεί. Όμως έχουμε δει στο κοντινό παρελθόν ότι όταν βγαίνει η ομάδα από το πρόγραμμά της, αυτό λειτουργεί υπέρ της. Έχει ένα ερωτηματικό η εικόνα του Ολυμπιακού σήμερα, μένει να το δούμε στην πράξη».