Skip to main content

Μακάμπι – Μπασκόνια 113-85: Μυθικός Μπράουν έστειλε τους Ισραηλινούς στον Παναθηναϊκό

Το έβδομο από τα οκτώ συνολικά εισιτήρια των Play Offs της Euroleague βρήκε τον κάτοχο του. Αυτός είναι η Μακάμπι, που στο πρώτο παιχνίδι των Play In, διέλυσε την Μπασκόνια με 113-85 στο Βελιγράδι και στους «8» θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τον Παναθηναϊκό. Μυθική εμφάνιση από τον Λορένζο Μπράουν με 29 πόντους, πέντε ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ.

Άπαντες περίμεναν ντέρμπι, λόγω του… παγωμένου Βελιγραδίου αλλά και της «αγριεμένης» κατάστασης των Βάσκων και τα συνεχόμενα «διπλά» που τους έφεραν στην 8η θέση, όμως η Μακάμπι είχε διαφορετική γνώμη. Οι Ισραηλινοί έδειξαν από το ξεκίνημα ότι… δεν αστειεύονται, μετατρέποντας το 6-5 σε 19-10 και σε 28-15, με το φινάλε της πρώτης περιόδου. Ίδια η εικόνα και στο β’ δεκάλεπτο, με τους τυπικά γηπεδούχους να παίζουν με το… πόδι στο γκάζι, στέλνοντας την διαφορά στο +19 στην ανάπαυλα (55-36). Άπαντες περίμεναν την αντίδραση της Μπασκόνια, όμως αυτή δεν ήρθε ποτέ. Αντίθετα, η Μακάμπι, με τους… δαιμονισμένους Μπράουν και Μπάλντγουιν, έστειλαν την διαφορά πάνω από τους 20 πόντους, μπήκαν στην τελευταία περίοδο με +25 (86-61) και πήραν το εισιτήριο για τα Play Offs, σκοράροντας 113 πόντους, στο σημαντικότερο για τους ίδιους (μέχρι το… επόμενο) παιχνίδι της σεζόν.

Έτσι, το τελικό 113-85, στέλνει την Μακάμπι στα Play Offs, μέσω της 7ης θέσης, εκεί που θα αντιμετωπίσει τον 2ο Παναθηναϊκό, με μειονέκτημα έδρας, με έπαθλο μία θέση στο Final Four του Βερολίνου. Όσον αφορά τους Βάσκους, θα έχουν μία δεύτερη ευκαιρία και μάλιστα στο γήπεδο τους, όπου και θα φιλοξενήσουν την Βίρτους (που… άλωσε την Κωνσταντινούπολη, επικρατώντας της Εφές), για το 8ο και τελευταίο εισιτήριο), που θα στείλει τον νικητή στα… νύχια της Ρεάλ Μαδρίτης.

Απίστευτη εμφάνιση από τον Λορένζο Μπράουν, με τον πολιτογραφημένο Ισπανό γκαρντ να τελειώνει το παιχνίδι με 29 πόντους, πέντε ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ. Από κοντά και ο Μπάλντγουιν με 26 πόντους, ενώ ο Κόλσον είχε 14.

Για την Μπασκόνια, ο Κόντι Μίλερ Μάκινταϊρ ήταν… μία ομάδα μόνος του, με 32 πόντους, οκτώ ριμπάουντ, επτά ασίστ και 45 στο σύστημα αξιολόγησης, χωρίς, όμως, να καταφέρει να αλλάξει την… μοίρα της ομάδας του.

Τα δεκάλεπτα: 28-15, 55-36, 86-61, 113-85