Skip to main content

Ρούντι Φερνάντεθ: Αποσύρεται στο τέλος της σεζόν

Τίτλοι τέλους σε μια σπουδαία καρίερα βάζει ο Ρούντι Φερνάντεθ που όπως ανακοίνωσε ο ίδιος θα αποσυρθεί από την δράση στο τέλος της σεζόν.

Ο Ρούντι Φερνάντεθ σήμερα (4/4) ανήμερα των 39ων γενεθλίων του ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του όταν ολοκληρωθεί η σεζόν. Θα βοηθήσει πρώτα την εθνική Ισπανίας στο Προολυμπιακό τουρνουά και στους Ολυμπιακούς αγώνες σε περίπτωση πρόκρισης.

Ο Ρούντι Φερνάντεθ θα τελειώσει την σεζόν με την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης που βρίσκεται στο σύλλογο από το 2012 μέχρι και σήμερα. 

 Σε συλλογικό επίπεδο, έχει κατακτήσει 3 φορές την EuroLeague, ένα EuroCup και ένα EuroChallenge, ενώ στο ενεργητικό του έχει ακόμα 6 πρωταθλήματα, 6 Κύπελλα και 9 Super Cup. Σε εθνικό επίπεδο , έχει κατακτήσει 2 χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμιο Κύπελλο, τέσσερα χρυσά, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο σε EuroBasket, καθώς και 2 ασημένια και 1 χάλκινο μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

"Είναι μία δύσκολη λέξη. Είμαι ήδη μεγάλος και έχω αρχίσει να σκέφτομαι άλλα πράγματα, όπως η οικογένεια. Έχω μερικούς μήνες ακόμα μπροστά μου και ελπίζω να βοηθήσω όσο μπορώ" δήλωσε αρχικά ο βετεράνος γκαρντ/φόργουορντ, για να προσθέσει:

"Έχω μιλήσει με τον σύλλογο και ήθελα αυτό να γίνει έτσι ακριβώς, σε συνέντευξη Τύπου. Έχω νιώσει μεγάλη αγάπη και αυτό είναι το τέλος, αλλά έχω ακόμα μερικούς μήνες για να απολαύσω το παιχνίδι με τους συμπαίκτες μου. Δυστυχώς στον αθλητισμό υπάρχουν και τραυματισμοί. Όταν χτύπησα σοβαρά μου είχαν πει ότι έχω 3-4 χρόνια μπροστά μου, αλλά έμεινα πολλά περισσότερα. Νιώθω προνομιούχος που έφτασα μέχρι εδώ".