Skip to main content

Το Βελιγράδι θέλει να διοργανώσει ένα από τα τρία επόμενα Final Four της Euroleague

Στο Βελιγράδι θα πραγματοποιηθεί το Final Four του BCL για την σεζόν 2023-24, με τους Σέρβους, όμως, να θέλουν να φιλοξενήσουν και πάλι μέσα στην επόμενη τριετία, την αντίστοιχη διοργάνωση της Euroleague.

Την αποκάλυψη έκανε ο διευθυντής της «Stark Arena», Γκόραν Γκρμπόβιτς, που με δηλώσεις του στη Mozzart Sport, αποκάλυψε την κίνηση που ήδη έχουν κάνει οι Σέρβοι.

Αναλυτικά:

"Έχουμε ήδη κάνει αίτηση για ένα από τα επόμενα τρία Final Four της EuroLeague, πριν ακόμα εμφανιστεί το Άμπου Ντάμπι στην όλη ιστορία. Θα δούμε αν θα πάρουμε κάποιο από αυτά. Όμως αυτό που είναι σαφές σε όλους στον κόσμο του μπάσκετ, είναι ότι το Βελιγράδι είναι τέλειος προορισμός και είναι ανοιχτός σε όλους.

Η EuroLeague είχε μεγάλο πρόβλημα το 2022, λόγω του Covid. Δεν υπήρχαν κονδύλια, δεν είχαν τίποτα. Το Βελιγράδι ήταν το πρώτο που παρενέβη και είδατε τι έγινε. Οι κερκίδες είναι γεμάτες, η διοργάνωση είναι τέλεια. Αυτά είναι τα επιχειρήματά μας για το μέλλον.

Έχουμε πολλές επαφές στον κόσμο του μπάσκετ. Μιλήσαμε με ανθρώπους από τη FIBA για εντελώς άσχετα πράγματα και προέκυψε το θέμα των τελικών του Champions League. Είχαν προβλήματα με την Αττάλεια, η οποία υποτίθεται ότι θα ήταν αρχικά η οικοδέσποινα.

Συμφωνήσαμε σε όλα εύκολα. Απλά θυμηθείτε ποια ήταν η βαθμολογία στα δύο προηγούμενα Final Four της EuroLeague που διοργανώσαμε. Πήραμε καθαρά σκορ και το ίδιο θα ισχύει και τώρα με το Champions League. Η FIBA είναι, τελικά, ένας οργανισμός-ομπρέλα, που είδε ότι η Σερβία είναι χώρα του μπάσκετ.

Δεν θα υπάρχουν προβλήματα. Ρωτήστε και τη Μακάμπι πώς έχει η κατάσταση στο Βελιγράδι. Δεν ξέρω πόσοι το γνωρίζουν αυτό, αλλά εμείς θέλαμε να φιλοξενήσουμε και όλους τους συλλόγους από τη Ρωσία και την Ουκρανία. Η πόρτα μας είναι ανοιχτή για όλους, γιατί ο αθλητισμός μάς ενώνει.

Η FIBA παρέχει και ειδικά γυάλινα δάπεδα, που εμφανίστηκαν στο All Star Weekend του ΝΒΑ. Όλα αυτά θα στείλουν μια δυνατή εικόνα στον κόσμο και το Βελιγράδι θα βρίσκεται στο επίκεντρο όλων".

Πέρα, λοιπόν, από την πρόταση του Βελιγραδίου για την ανάληψη της διεξαγωγής ενός εκ των επόμενων Final Four της EuroLeague, ο κ. Γκρμπόβιτς άφησε να εννοηθεί πώς το γυάλινο δάπεδο που χρησιμοποιήθηκε στο περιθώριο του All-Star Game του NBA, αλλά και στο Παγκόσμιο Γυναικών U19 το καλοκαίρι του 2023, θα χρησιμοποιηθεί και στο προσεχές Final Four του BCL.