Skip to main content

Βεζένκοβ: «Δεν νομίζω ότι θα πάω στο Κάουνας σύντομα ξανά» (vid)

Καλεσμένος στο Euroleague Fantasy Challenge Podcast ήταν ο Σάσα Βεζένκοβ.

Ο φόργουορντ των Σακραμέντο Κινγκς και MVP της περσινής διοργάνωσης, αφού αναφέρθηκε στον τραυματισμό του, που τον κρατά για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα στα… πιτς, στην συνέχεια μίλησε για τις επιλογές του στο Euroleague Fantasy.

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στους παίκτες που επιλέγει από την πρώην ομάδα του, στον κορμό παικτών που χρησιμοποιεί από το ξεκίνημα της σεζόν, καθώς και τον παίκτη που, αν και ήθελε εξ αρχής, δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει μέχρι τώρα.

Ερωτηθείς για το αν μπορεί να παρακολουθεί από τις ΗΠΑ παιχνίδια της Eurolegue, ο Βεζένκοβ τόνισε πως πάντα βρίσκει χρόνο για να δει, είτε live είτε μέσω replay TV, τα ματς της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, ενώ αποκάλυψε πως η  Euroleague αποτελεί βασικό στοιχεί των συζητήσεων του με το coaching staff των Κινγκς.

 Ο Βεζένκοβ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην περσινή σεζόν, όπου και κατέκτησε τον τίτλο του MVP της Euroleague, με τον πρώην φόργουορντ του Ολυμπιακού να στέκεται στην έκπληξη που του έκαναν οι διοργανωτές, όταν και είχαν συγκεντρώσει όλους τους δικούς του ανθρώπους με… μάσκες Σάσα, την στιγμή της βράβευσης του ως πολυτιμότερου παίκτη της διοργάνωσης, εν΄ω, μεταξύ σοβαρού και αστείου, τόνισε πως θα αργήσει να επισκεφτεί και πάλι το Κάουνας, ενθυμούμενος τον τρόπο με τον οποίο ο Ολυμπιακός έχασε το τρόπαιο, στον τελικό με την Ρεάλ Μαδρίτης. 

Η συνέντευξη του Βεζένκοβ στο Euroleague Fantasy Challenge Podcast δεν θα μπορούσε να μην ολοκληρωθεί, με τι άλλο, με το Fantasy Challenge, με τον φόργουορντ των Κινγκς να αποκαλύπτει πως συμμετέχει σε ένα private league, το οποίο χαρακτήρισε… διεθνές, καθώς σε αυτό βρίσκονται φίλοι του από την Ελλάδα, όπως ο δημοσιογράφος Μιχάλης Στεφάνου και ο πρώην συμπαίκτης του, Μιχάλης Λούντζης, αλλά και από την Βουλγαρία και την Ισπανία.

Αναλύτικά τα όσα είπε ο MVP της Euroleague: 

Για τον τίτλο του MVP της EuroLeague: "Είναι από τις στιγμές που ζεις μιας φορά στη ζωή σου. Για τους ανθρώπους που το κερδίζουν πολλές φορές είναι διαφορετικό, αλλά ειδικά αν το κερδίζεις για πρώτη φορά νιώθεις εκπληκτικά. Ήλπιζα πως θα τα κερδίζαμε όλα και θα επιστρέφαμε σπίτι με το τρόπαιο. Είναι μία ανάμνηση με την οποία πρέπει να ζήσουμε. Δεν νομίζω ότι θα πάω στο Κάουνας σύντομα ξανά".

Για το αν παίρνει παίκτες από τον Ολυμπιακό στο Fantasy: "Παίρνω παίκτες από τον Ολυμπιακό. Μια δυο φορές έχω πάρει τον Άλεκ (σ.σ Πίτερς), μια δυο ακόμα έχω πάρει τον Νίκολα (σ.σ Μιλουτίνοβ) ή τον Μουσταφά (σ.σ Φαλ) εξαρτάται από το ποιος ήταν τραυματίας όπως είπα. Και 1-2 φορές τον Τόμας (σ.σ. Γουόκαπ ή τον Αϊζέια (σ.σ. Κάναν). Προτιμώ να έχω έναν πυρήνα και να αλλάζω από εκεί και πέρα".

Για τις υπόλοιπες επιλογές του στο παιχνίδι: "Ξεκίνησα με τον Τόκο (σ.σ.) Σενγκέλια από την πρώτη στιγμή μέχρι να τραυματιστεί. Ο Σέιν Λάρκιν ήταν επιλογή μου. Συνήθως είχα και τον Ταβάρες μέχρι να τραυματιστεί. Από όταν έγινε αυτό αλλάζω τις θέσεις των ψηλών κάθε βδομάδα. Μετά έχω τον Τσίμα Μονέκε που παίζει φανταστικά και από εκεί και πέρα εξαρτάται. Προσπαθώ να βρίσκω κάποιες φθηνές επιλογές, χαμηλό μπάτζετ όπως ο Βάνια Μαρίνκοβιτς. Πριν τον Μονέκε διάλεγα τον Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις που ήταν για καιρό μέλος της ομάδας μου. Δοκίμασα και τον Πιερ γιατί σκέφτηκα ότι θα παίζει περισσότερο αλλά χτύπησε και αυτός. Ήθελα πάντα τον Μάικ Τζειμς αλλά δεν τον έκανα ποτέν και νομίζω δεν πράττω ορθά γιατί ο Μάικ παίζει απίστευτα"