Skip to main content

Αταμάν: «Την ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ, θα την πάω και στο Βερολίνο»

Με αφορμή την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Φενέρμπαχτσε, ο Εργκίν Αταμάν μίλησε σε Μέσο της πατρίδας του, για την πορεία των «πράσινων», εκφράζοντας για ακόμα μία φορά την πεποίθηση του πως θα οδηγήσει την ομάδα του μέχρι το Final Four του Βερολίνου.

"Φέτος κάναμε πολλές μεταγραφές, όμως η πιο δύσκολη ήταν αυτή του Σαρπ (σ.σ. γιος του). Μάζεψε τους φίλους του από το σχολείο και ήρθαν να δουν το ματς με τον Παναθηναϊκό. Έφυγαν χαρούμενοι διότι κερδίσαμε τη Φενέρ", ήταν το αρχικό – χιουμοριστικό – σχόλιο του Αταμάν στο S SPORT, ενώ στην συνέχεια αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας του.

"Τόσο στο πρωτάθλημα που έχουμε νικήσει δύο φορές τον Ολυμπιακό, όσο και με τις συνεχόμενες νίκες στην Euroleague, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού δημιουργούν μία εκπληκτική ατμόσφαιρα. Κόντρα στη Φενέρ δεν παίξαμε καλά, η είχαν καλή τακτική, αλλά και εμείς βρήκαμε λύσεις στην άμυνα και με τον Καλαϊτζάκη σε κάποιες επιθέσεις και πήραμε μία σημαντική νίκη. Μην ξεχνάμε επίσης ότι έχουμε απουσίες, όπως είναι ο Σλούκας, αυτό μας δημιουργεί πρόβλημα στο ροτέισον, αλλά βρίσκουμε λύσεις".

Όσον αφορά την ήττα από τον Άρη, ο Τούρκος προπονητής τόνισε:

"Καμία ήττα δεν είναι καλή, αλλά η ήττα από τον Άρη μέσα στο ΟΑΚΑ ήταν μία ευοίωνη ήττα, διότι σκεφτόμασταν και πιστεύαμε ότι δεν θα χάσουμε κάποιο ματς. Μας έκανε καλό. Αλλά μία τέτοια ήττα μας έκανε να συγκεντρωθούμε γρήγορα στο ματς με τη Φενέρ. Μας έδωσε κίνητρο. Είναι πολύ σημαντικό ότι μετά από το ματς με τον Άρη δημιουργήθηκε αυτή η ατμόσφαιρα και έδωσε ώθηση στους παίκτες".

Ο Αταμάν αναφέρθηκε και στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, λέγοντας πως θα ήθελε να βρεθεί στο «Απ. Νικολαΐδης».

Παρακολουθώ τα ματς του Παναθηναϊκού και του Τερίμ. Θα πάω και σε ποδοσφαιρικό αγώνα του Παναθηναϊκού, τώρα στην Ελλάδα εδώ και δύο μήνες οι αγώνες διεξάγονται χωρίς θεατές. Βέβαια, αν θέλω να πάω, μπορώ να πάω, αλλά λείπει η ατμόσφαιρα των φίλων του Παναθηναϊκού. Ο Τερίμ ξεκίνησε πολύ καλά, υπήρχε μία συμπάθεια του κόσμου του Παναθηναϊκού με τον πρώην προπονητή, αλλά κατάφερε να την "σπάσει". Κατάφερε δύο φορές να κερδίσει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και αυτό ήταν πολύ πολύ σημαντικό. Ακολουθούν σημαντικά ματς στο πρωτάθλημα, εκείνος ήρθε δύο φορές να μας δει. Και όταν με το καλό αρθούν τα μέτρα, θα πάω σε ματς να δω την ομάδα του Τερίμ. Μπορεί ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός με τον μπασκετικό να έχουν διαφορετικές διοικήσεις, αλλά η ατμόσφαιρα, αυτή του ΟΑΚΑ, είναι ίδια και στο ποδόσφαιρο".

Στο φινάλε της συνέντευξης του, ο Τούρκος προπονητής έστειλε ένα μήνυμα στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, λέγοντας χαρακτηριστικά:  

"Αυτό που θέλω να πω είναι ότι με το καλό αυτή την ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ, θα την πάω και στο Βερολίνο"