Skip to main content

Αταμάν: «Άξιζε την νίκη η Ζαλγκίρις, με αυτή την άμυνα είναι πολύ δύσκολο να νικήσεις εκτός έδρας»

Ο Εργκίν Αταμάν, στις δηλώσεις του μετά το φινάλε του αγώνα του Κάουνας, παραδέχτηκε την ανωτερότητα της Ζαλγκίρις, τα είχε με την άμυνα της ομάδας του και κυρίως με τους Ερνανγκόμεθ και Μήτογλου, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του Μάριους Γκριγκόνις.

Αναλυτικά:

"Η Ζάλγκιρις άξιζε την νίκη, έχει καλό μομέντουμ, ενώ η δική μας άμυνα δεν ήταν καλή. Ο Κίναν Έβανς έκανε το τέλειο ματς, ήταν τέλειος οργανωτικά. Δεν παίξαμε με επαφές, ο Ερνανγκόμεθ έκανε πολλά λάθη και ο Μήτογλου δεν ήταν καλός στο δεύτερο μέρος, δεν ανταποκρίθηκε στη σκληράδα. Με αυτή την άμυνα είναι πολύ δύσκολο να νικήσεις εκτός έδρας. Ο Έβανς είναι παίκτης ικανός, ο Μπιρούτις και ο Ντιμσά μας έκαναν ζημιά, συγχαρητήρια στον Τρινκιέρι για τη δουλειά που έχει κάνει.

Ο Γκριγκόνις είναι σπουδαίος τύπος και χαρακτήρας, παίζει το μπάσκετ που του ζητάω φέτος. Το αξίζει να μιλάμε γι' αυτόν, έχει ποιότητα, μπορεί να σουτάρει, να παίξει πικ-εν-ρολ, μπορεί να αμυνθεί, έκανε πολύ καλύτερη δουλειά στην άμυνα από εκείνη των πάουερ φόργουορντ μας στο ποστ. Ήταν από τους κορυφαίους φόργουορντ της EuroLeague, την περσινή σεζόν έπεσε, αλλά φέτος είναι πολύ σημαντικός για εμάς".