Skip to main content

Πίτερς: «Να παίξουμε σκληρή άμυνα, ειδικά απέναντι στους σκόρερ της Μπασκόνια» (vid)

Ο Άλεκ Πίτερς επιστρέφει και πάλι σε ένα γνώριμο για τον ίδιο μέρος, καθώς έχει φορέσει στο παρελθόν την φανέλα της Μπασκόνια, με τον Αμερικανό, με δηλώσεις του, να τονίζει πως το «κλειδί» της επιτυχίας θα είναι η άμυνα.

Αναλυτικά:

"Κάτι μας έλειπε σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού με την Μπαρτσελόνα. Δεν μπορούσαμε να πάρουμε τα ριμπάουντ. Κυριάρχησαν σωματικά στη ρακέτα. Το πρώτο ημίχρονο και ειδικά η πρώτη περίοδος δεν είναι ενδεικτική της απόδοσης της ομάδας και όσων επιδιώκουμε να κάνουμε στο παρκέ. Όταν βάζεις τον εαυτό σου σε τόσο δυσμενή θέση, δεν μπορείς να μιλάς για ένα σουτ. Έχουμε την ποιότητα για κάνουμε την ανατροπή και φυσικά αν είχαμε βάλει ένα ακόμα σουτ, τα πράγματα θα ήταν ίσως διαφορετικά, αλλά το πρόβλημα ξεκίνησε νωρίτερα, όταν επέβαλαν το ρυθμό του αγώνα, κάτι που θα έπρεπε να έχουμε κάνει εμείς.

Πρέπει να σταματήσουμε το μομέντουμ της Μπασκόνια, να κάνουμε σκληρά φάουλ όταν μπορούμε, να είμαστε δυνατοί στην άμυνα, κυρίως στους σκόρερ τους, όπως τον Μάρκους Χάουαρντ. Έχουν όμως πολλά όπλα που μπορούν να προσφέρουν στο σκοράρισμα και να το κάνουν σε σύντομο χρονικό δίαστημα. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις επιστροφές μας στην άμυνα και να ελέγξουμε το physicality".