Skip to main content

Μιλουτίνοβ: «Ο Γουόκαπ είναι σαν τον... Captain America, ο Φαλ απέδειξε τα προηγούμενα χρόνια ότι είναι top level παίκτης» (vid)

Στην κάμερα του « amerikanos24tv» μίλησε ο Νίκολα Μιλουτινοβ, μετά την νίκη του Ολυμπιακού στο... θρίλερ του ΣΕΦ απέναντι στην Μακάμπι, με τον Σέρβο σέντερ να αποθεώνει τους Τόμας Γουόκαπ και Μουστάφα Φαλ.

Αναλυτικά:

Συγχαρητήρια για τη νίκη. Κατά τη διάρκεια της παράτασης, μετά από μια σημαντική άμυνα, σε είδα να πανηγυρίζεις. Πόσο δύσκολο ήταν να παίξεις σε ένα τέτοιο ματς και να παραμείνεις ήρεμος και συγκεντρωμένος στο ματς;

«Χρειαζόμασταν αυτή τη νίκη πάρα πολύ. Δυσκολευόμαστε τελευταία και ξέραμε ότι αν χάσουμε αυτό το ματς δεν θα είναι καλό αποτέλεσμα για μας. Ήξερα πόσο σημαντική νίκη ήταν αυτή για εμάς. Είμαι επαγγελματίας. Δεν έχει σημασία που έπαιζα απέναντι στην παλιά μου ομάδα. Τους σέβομαι πολύ. Είμαι επαγγελματίας και προσπαθώ να κάνω ό,τι μπορώ για την ομάδα μου, και είμαι χαρούμενος που έχουμε καλό momentum.»

Ο προπονητής σου αποφάσισε να ξεκινήσει στην πεντάδα τον Μουσταφά Φαλ. Υπάρχει familiarity με τον Τόμας (Γούκοκαπ). Όμως η ομάδα σας έχει την τύχη να διαθέτει δύο πάρα πολύ καλούς σέντερ. Πώς είναι η εμπειρία αυτή; Να έχεις έναν παίκτη από πίσω που μπορεί να παίξει άμυνα, να μοιράσει «μπλοκ» κτλ;

«Είναι τρομερό συναίσθημα όταν έχεις κάποιον να σε βοηθά, καθώς στις μέρες μας είναι δύσκολο να παίζεις στην Ευρωλίγκα 40 και 45 λεπτά. Είναι πολύ καλός παίκτης. Απέδειξε τα προηγούμενα χρόνια ότι είναι “top-level” παίκτης και είχε τρομερή επίδραση στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Είμαι πολύ χαρούμενος που τον έχω συμπαίκτη, αλλά πρέπει να πω ότι πρέπει να του δώσουμε παραπάνω χρόνο, καθώς είχε τραυματισμούς και δεν είναι εύκολο να είναι από τη μία μέρα στην άλλη ο παίκτης που ήταν τα τελευταία δύο χρόνια.»

Θέλω να σε ρωτήσω και για άλλον έναν συμπαίκτη σου. Ξέρω ότι παρακολουθούσες τον Ολυμπιακό και όταν ήσουν στη Μόσχα και πιθανώς παρακολουθούσες τον Τόμας Γουόκαπ. Είναι στην 3η του σεζόν εδώ και παίζει καλύτερα κάθε χρόνο. Πώς είναι να έχεις έναν τέτοιο συμπαίκτη που είναι τόσο ήρεμος και σταθερός; Ακόμα κι όταν χάνει σουτ είναι “locked in” και παίζει άμυνα. Πώς είναι να είσαι συμπαίκτης του;

«Δεν έχω ξαναδεί κάποιον να μην κουράζεται ποτέ. Είναι σαν στρατιώτης. Σαν τον Captain America. Είναι απίστευτος. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαστε συμπαίκτες. Είναι παντού στην άμυνα. Μαρκάρει τους πάντες, δεν σταματά ποτέ. Είναι πολύ επιδραστικός στο παιχνίδι μας και βοηθά πολύ τους ψηλούς να παίζουμε καλύτερα.»