Skip to main content

Βεζένκοβ: «Οικογένεια ο Ολυμπιακός, όμως η απόφαση να πάω στο ΝΒΑ είναι σωστή για την καριέρα μου»

Λίγο πριν την επιβίβαση του στο αεροπλάνο με προορισμό τις ΗΠΑ και το Σακραμέντο, ο Σάσα Βεζένκοβ μίλησε σε Μέσο της πατρίδας του, για την απόφαση του να αφήσει τον Ολυμπιακό για χάρη του ΝΒΑ.

Ο Σάσα Βεζένκοβ λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο με προορισμό το Σακραμέντο, μίλησε σε βουλγαρικό μέσο για την απόφασή του να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό για χάρη του ΝΒΑ.

«Αυτοί οι άνθρωποι μου έχουν δείξει με κάθε τρόπο ότι με θέλουν, ότι νοιάζονται για μένα και ότι βλέπουν τον ρόλο μου στην ομάδα τους. Αν δεν ήταν έτσι, δεν θα το δεχόμουν. Τώρα όλα είναι στα χέρια μου Είδαν σε μένα περισσότερα από αυτό, ότι μπορώ να παίξω καλά μπάσκετ μένει να αποδειχτεί» ήταν η αρχική τοποθέτηση του Βεζένκοβ στο «BTV Sport», για να προσθέσει:

«Δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμα πού πηγαίνω και τι σημαίνει αυτό για μένα, για την οικογένειά μου, για το βουλγαρικό μπάσκετ, για όλους όσοι με υποστηρίζουν. Είναι σίγουρα κάτι πολύ μεγάλο για όλους όσους παίζουν μπάσκετ, για κάθε παιδί που παίζει μπάσκετ. Είμαι χαρούμενος που γίνεται πραγματικότητα για μένα τώρα. Δεν θα πάω στο ΝΒΑ μόνο λόγω της ιδέας ή επειδή είναι το μεγαλύτερο όνειρό μου. Θα πάω επειδή βλέπω μια ευκαιρία για το μέλλον μου για κάτι πολύ μεγάλο. Και είμαι έτοιμος να εκμεταλλευτώ αυτήν την ευκαιρία. Είμαι τόσο χτισμένος ως άνθρωπος που κοιτάζω να τακτοποιώ τα πράγματα μέρα με τη μέρα, να προπονούμαι με την προπόνηση, τον αγώνα με τον αγώνα».

Ο MVP της Euroleague αποκάλυψε πως μέχρι να πάρει την τελική του απόφαση έμεινε αρκετές ημέρες.. άγρυπνος, καθώς δεν του ήταν καθόλου εύκολο να αφήσει τον Ολυμπιακό, τον οποίο χαρακτήρισε οικογένεια.

«Δεν έκλεισα μάτι εδώ και αρκετές ημέρες. Δεν κοιμόμουν. Δεν ήταν εύκολο όταν αφήνεις το μέρος που αγαπάς, αλλά και τους ανθρώπους που σε αγαπούν και σε εκτιμούν. Για μένα, ο Ολυμπιακός είναι οικογένεια. Στην Αθήνα είναι σχεδόν όλοι οι φίλοι μου, αλλά η απόφαση να πάω στο ΝΒΑ είναι η σωστή για την καριέρα μου. Αν και σκληρή, νομίζω ότι πήρα τη σωστή απόφαση. Στον Ολυμπιακό, όλοι ήταν χαρούμενοι ο ένας για τον άλλον, και αυτό δεν συμβαίνει συχνά στον επαγγελματικό αθλητισμό», ήταν το σχόλιο του Βεζένκοβ.