Skip to main content

GM Φενέρ: «Ο Ντόρσεϊ έχει συμβόλαιο και τον υπολογίζουμε, όμως αν φέρει πρόταση θα την συζητήσουμε»

Δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών θέλουν τον Τάιλερ Ντόρσεϊ να βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου της Φενέρμπαχτσε, με τον GM των Τούρκων, όμως, Ντερία Γιανιέρ, να τονίζει πως ο παίκτης υπολογίζεται κανονικά ενόψει της νέας σεζόν, αν και παράλληλα αφήνει ανοικτό ένα παράθυρο αποχώρησης, σε περίπτωση που υπάρξει κάποια πρόταση.

"Είναι μία κίνηση που κάναμε στα μέσα της σεζόν, υπογράφοντας μαζί του συμβόλαιο 2.5 χρόνων. Αυτή ήταν μία κίνηση με στόχο κυρίως το μέλλον, αλλά και για την φετινή σεζόν. Περιμέναμε να μας βοηθήσει, αλλά δεν είναι εύκολο για έναν παίκτη να προσαρμοστεί σε ένα νέο μέρος και να δώσει το 100%. Επειδή όμως ήταν δύσκολο να τον φέρναμε το καλοκαίρι, αρπάξαμε την ευκαιρία έχοντας στο μυαλό μας ένα πλάνο διετίας", ήταν το αρχικό σχόλιο του Γιανιέρ, για να προσθέσει:

"Υπήρχαν φήμες ότι έχει πρόβλημα με τον προπονητή, αλλά δεν είναι αυτή η πραγματικότητα. Αν παρατηρήσουμε την περίπτωσή του, θα δούμε ότι δεν συμπεριλήφθηκε στα τουρκικά playoffs για αγωνιστικούς λόγους. Με τους τραυματισμούς των Μπίρσεν και Χάζερ, χάσαμε δύο γηγενείς παίκτες από το ροτέισον, οπότε η επιλογή των 5 ξένων επηρεάστηκε από αυτό".

Κλείνοντας, πάντως, ο GM της Φενέρ άφησε ανοικτό ένα παράθυρο αποχώρησης του παίκτη, σε περίπτωση που υπάρξει πρόταση προς το πρόσωπο του, λέγοντας χαρακτηριστικά.

"Δεν έχει αλλάξει το πλάνο μας για τον Τάιλερ. Υπάρχουν ομάδες της EuroLeague που ενδιαφέρονται για αυτόν, αλλά και για άλλους παίκτες μας. Αυτό δείχνει ότι κάναμε καλές επιλογές στους παίκτες. Οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν συμβόλαιο και αρκετές ομάδες θα ενδιαφερθούν για αυτούς αν μείνουν ελεύθεροι.  Ξέρετε ότι ο Ντόρσεϊ έχει ελληνικό διαβατήριο και αυτό ίσως κινήσει το ενδιαφέρον ελληνικών ομάδων. Δεν μας δεσμεύει κάτι τόσο πολύ με τους παίκτες. Αν κάποιος παίκτης μας έρθει και μας πει ότι θέλει να αποχωρήσει, ή αν έρθει κάποια πρόταση για παίκτη μας που έχει συμβόλαιο, τότε θα καθίσουμε με την διοίκηση και θα συζητήσουμε, ζυγίζοντας την κατάσταση. Όσοι παίκτες μας έχουν συμβόλαιο όμως υπολογίζονται για την νέα σεζόν".