Skip to main content

Δικαίωση για ΠΑΟΚ, επαναλαμβάνεται το παιχνίδι με την ΑΕΚ

Δικαιώθηκε ο ΠΑΟΚ, μετά την ένσταση που υπέβαλλε, με το φινάλε του αγώνα απέναντι στην ΑΕΚ, για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Basket League, καθώς ο Αθλητικός Δικαστής δέχτηκε εν μέρει την ένσταση της ομάδας της Θεσσαλονίκης και διέταξε την επανάληψη της αναμέτρησης.

Ο ΠΑΟΚ στην ένσταση που υπέβαλλε διαμαρτυρήθηκε για τον μη καταλογισμό του φάουλ πάνω στον Λοβ, αλλά και για την άρνηση των διαιτητών να δουν το instant replay για τον υπολοιπόμενο χρόνο, μετά το φάουλ πάνω  στον Ματσιούλις, με τον Αθλητικό Δικαστή να δικαιώνει τους ανθρώπους της Θεσσαλονίκης στο πρώτο σκέλος (το φάουλ στον Λοβ), διατάσσοντας την επανάληψη του αγώνα. Ως εκ τούτου, δεν χρειάστηκε να εξεταστεί το δεύτερο σκέλος της ένστασης (παράβαση στον χρόνο του αγώνα), η οποία και θα έφερνε μερική επανάληψη της αναμέτρησης, δηλαδή συνέχεια του αγώνα με τον χρόνο που θα απέμενε για το φινάλε του.

Να θυμίσουμε πως ο μη καταλογισμός της παράβασης από τους Καρακατσούνη και Ζαχαρή, αναμένεται να κοστίσει την τιμωρία των δύο διαιτητών, ενώ  η ΑΕΚ έχει δικαίωμα να προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Αναλυτικά η απόφαση καθώς και το σκεπτικό αυτής:

1/11-12-2020

ΠΑΟΚ 

Δέχεται εν μέρει την ένσταση της ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΙΤΩΝ 2004 ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΠΑΟΚ 2004 ΚΑΕ).Διατάσσει την ολική επανάληψη του αγώνα της 6ης αγωνιστικής μεταξύ των ομάδων ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ – ΑΕΚ ΝΕΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΝΔΡΩΝ 2014 (δ.τ. ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ - ΑΕΚ ΝΕΑ ΚΑΕ 2014) - ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΙΤΩΝ 2004 ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΠΑΟΚ 2004 ΚΑΕ) που διεξήχθη στις 16-02-2020.

"Η μερική επανάληψη εξυπηρετεί κατά την κρίση του παρόντος Δικαιοδοτικού Οργάνου αποκλειστικά περιπτώσεις σχετικές με την εσφαλμένη χρονομέτρηση του αγωνιστικού χρόνου από τον χρονομέτρη του αγώνα, οπότε ενδεδειγμένη απόφαση είναι πράγματι η μερική επανάληψη της αναμέτρησης, ώστε να παιχθεί ο πραγματικός χρόνος του αγώνα και όχι εκείνες που άπτονται εσφαλμένης εφαρμογής των λοιπών -πλην δηλαδή των σχετικών με τον αγωνιστικό χρόνο- κανονισμών.

Εν προκειμένω, η αιτίαση της ΚΑΕ για κακή μέτρηση του αγωνιστικού χρόνου δεν ερευνήθηκε καθόλου, εφόσον κατά την κρίση του Δικαστηρίου με μόνο τον μη καταλογισμό του σφάλματος (φάουλ) αλλοιώθηκε ούτως ή άλλως η τελική έκβαση του αγώνα. Το να καταλογίσει το παρόν Όργανο το σφάλμα, που παρέλειψαν να πράξουν οι διαιτητές, να επιβάλει να εκτελεστεί μία βολή και να συνεχιστεί από το χρονικό σημείο ο αγώνας, όπως αιτείται η ενιστάμενη ΚΑΕ, είναι κατά την κρίση του αδόκιμο.

Κατ' ακολουθία των ανωτέρω, πρέπει να γίνει δεκτή εν μέρει η ένσταση και να διαταχθεί ως επανορθωτικό μέτρο η ολική επανάληψη του αγώνα".