Skip to main content

Κραφτ: Αποσύρεται από το μπάσκετ για χάρη της Ιατρικής

O Άαρον Κραφτ που αγωνίζεται στην ιταλική Τρέντο, αποφάσισε σε ηλικία 29 ετών να αποσυρθεί από τα παρκέ για να σπουδάσει Ιατρική.

Ο Αμερικανός πραγματοποίησε μια αρκετά καλή σεζόν με την φανέλα της Τρέντο και μάλιστα στο Eurocup είχε 8.5 πόντους, 4.7 ριμπάουντ, 6.9 ασίστ και 2.7 κλεψίματα σε 29 λεπτά συμμετοχής. Τα 2.7 κλεψίματα που «έγραψε» ήταν η καλύτερη επίδοση στην διοργάνωση την σεζόν που μας πέρασε.

Παρόλα αυτά δεν επιθυμεί να συνεχίσει να αγωνίζεται, αφού θέλει να σπουδάσει Ιατρική!

Ο Κραφτ αποφοίτησε από το Κολέγιο του Οχάιο το 2014 παίρνοντας πτυχίο στις διατροφικές επιστήμες.Δεν σταμάτησε εκεί τις σπουδές του όμως αφού έδωσε ξανά εξετάσεις το περασμένο καλοκαίρι στο Οχάιο έχοντας ως στόχο την ιατρική, τις οποίες και πέρασε, παίρνοντας έτσι την απόφαση να παίξει μπάσκετ για ακόμα έναν χρόνο πριν εστιάσει στις σπουδές του.

Σκεφτόταν την συγκεκριμένη απόφαση από το 2017, ωστόσο εκείνο το καλοκαίρι δέχθηκε μία αρκετά συμφέρουσα πρόταση από τη Μονακό, αναβάλλοντας τότε το όνειρο του. Με την γαλλική ομάδα έφτασε μέχρι τον τελικό του Basketball Champions League, όπου ηττήθηκε από την ΑΕΚ. Η επόμενη σεζον (2018/19) τον βρήκε για ένα διάστημα στην Μπουντούτσνοστ και την EuroLeague και την φετινή σεζόν αγωνίστηκε στην Τρέντο, και πλέον πήρε τη μεγάλη απόφαση να αποσυρθεί από το μπάσκετ.