Skip to main content

Ο Ήφαιστος ξαναγίνεται… Φάρος;

Πάει και ο Ήφαιστος. Την αρχή έκανε το Ρέθυμνο και ακολούθησε η ομάδα της Λήμνου που μετά την απόφαση αποχώρησης της οικογένειας Μπούμπουρα, βαράει… κανόνι και χαιρετά την Basket League.

Πλέον, το ερώτημα είναι σε πια κατηγορία θα αγωνιστεί ο Ήφαιστος την νέα περίοδο. Και κάπου εδώ κάνει την εμφάνιση του ο… Φάρος Κερατσινίου!

Όπως έχει ανακοινώσει η ΕΟΚ, όποια ΚΑΕ αποφασίσει να αποχωρήσει από την Basket League, τότε παύει να θεωρείται ανώνυμη εταιρία και παράλληλα χάνει το δικαίωμα συμμετοχής στην Α2, παρά μόνο στην Β’ Εθνική ως Αθλητικό Σωματείο.

Έτσι και στην περίπτωση του Ηφαίστου, από την στιγμή που θα πάψει να θεωρείται ΚΑΕ, τότε αυτόματα επιστρέφει στην πρότερη κατάσταση του, που δεν είναι άλλη από τον… Φάρο Κερατσινίου! Μην ξεχνάμε πως από τον Ερασιτέχνη Φάρο ή όπως κανονικά ονομάζεται «Αθλητικός Όμιλος Αγίου Ευθυμίου – Ο Φάρος», προέκυψε, αρχικά ο ΓΣ Λάρισας / Φάρος και εν συνεχεία ο Ήφαιστος Λήμνου.

Ο – τότε – Φάρος, με την άνοδο του στα «σαλόνια» της Basket League, δεν είχε κάνει χρήση της θέσης του (αφού άλλαξε έδρα και τίτλο), με αποτέλεσμα αυτή να παραμείνει ανοικτή και πλέον να έχει την δυνατότητα να την χρησιμοποιήσει , αν και εφόσον το επιθυμεί. 

Βέβαια στην πορεία προέκυψε κι άλλος ένας Φάρος Κερατσινίου, αυτός που θα αγωνίζεται στη Γ' ΕΣΚΑΝΑ την επόμενη σεζόν, αλλά αυτό είναι... λεπτομέρεια. Μπροστά στα χάλια που έχει το ελληνικό μπάσκετ, οι δύο Φάροι είναι το λιγότερο.

 Με τιμή,

Ο Ακάλυπτος