Skip to main content

Όταν ο Σπανούλης έγινε ο πρώτος των πρώτων στην ιστορία της Α1 (vid)

Σαν σήμερα πριν από ακριβώς δύο χρόνια, ο Βασίλης Σπανούλης έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, καθώς έγινε ο πρώτος σκόρερ της ιστορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος.

Ήταν 13 Απριλίου του 2018 και ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε τον Πανιώνιο στο κλειστό της Νέας Σμύρνης, τα βλέμματα όλων όμως ήταν στραμμένα στον εμβληματικό αρχηγό των «ερυθρόλευκων».

Ο Βασίλης Σπανούλης χρειαζόταν μόλις εννέα πόντους για να αφήσει πίσω του τον Νίκο Χατζή και να ανέβει στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ του επαγγελματικού πρωταθλήματος.

Μόλις 2’33’’ πριν την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου, ο εμβληματικός γκαρντ ευστόχησε σε ένα ζευγάρι βολών και το παιχνίδι διεκόπη προσωρινά για να αποθεωθεί.

Συμπαίκτες και αντίπαλοι έσπευσαν να του σφίξουν το χέρι και να τον συγχαρούν για την επιτυχία του, καθώς με αυτές τις βολές κέρδισε ακόμα ένα παράσημο στην γεμάτη επιτυχίες καριέρα του.

Ο Σπανούλης μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ και μεταξύ άλλων δήλωσε πως «είμαι ευλογημένος, ευχαριστώ όλους τους συμπαίκτες και τους προπονητές μου».

Για την ιστορία, σε εκείνο το παιχνίδι οι Πειραιώτες πήραν τη νίκη με σκορ 73-79, με τον Σπανούλη να τελειώνει το ματς με 13 πόντους, 5 ριμπάουντ και 8 ασίστ σε 29:30.