Skip to main content

Μπαρτζώκας: «Οι τραυματίες είναι σε πρόοδο»

Ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοση του στο β’ μέρος, φτάνοντας στην άνετη νίκη επί του Λαυρίου, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα, με δηλώσεις του στην κάμερα της ΕΡΤ, να χαρακτηρίζει ανθρώπινη την προσέγγιση των παικτών του στο παιχνίδι απέναντι στην ομάδα της Λαυρεωτικής, ενώ λίγο αργότερα, στην συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης, αναφέρθηκε στην κατάσταση των τραυματιών.

«Τηρουμένων των αναλογιών, αυτό νιώθουν και οι παίκτες, ότι ένα δεκάλεπτο καλό όπως το 3ο θα μας δώσει τη νίκη. Πολλές φορές δεν είναι έτσι γιατί το Λαύριο είναι καλή ομάδα, σκόραρε πάνω από 40 πόντους στο ημίχρονο και απέδειξε ότι για να κερδίσεις τον οποιονδήποτε πρέπει να προσπαθήσεις.

Το 3ο δεκάλεπτο, λοιπόν, ήταν καλό. Να πούμε ότι αρκούσαν δέκα λεπτά; Ας το πούμε. Από την άλλη είχαμε παίξει λιγότερο από 48 ώρες πριν ένα παιχνίδι με πολύ μικρό rotation κόντρα στη Βίρτους και οι περισσότεροι στο μυαλό τους είχαν το παιχνίδι ως διαδικαστικό.

Είναι ανθρώπινη αντίδραση, από την άλλη είμαστε επαγγελματίες. Υπήρχαν άνθρωποι που πλήρωσαν εισιτήριο και ενδεχομένως θέλανε να δούνε καλύτερο μπάσκετ, οπότε είναι λεπτή η γραμμή μεταξύ του να καταλαβαίνουμε τις συνθήκες αλλά να δείχνουμε τον επαγγελματισμό μας», ηταν τα λόγια του προπονητή του Ολυμπιακού.

Λίγο αργότερα, στην συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης, πρόσθεσε: 

"Συγχαρητήρια στο Λαύριο γιατί έκανε πολύ καλή εμφάνιση, στο πρώτο μέρος εκτέλεσε πάρα πολύ καλά. Η άμυνά μας ήταν υποτυπώδης στο πρώτο μέρος, στο τρίτο δεκάλεπτο αποκαταστήσαμε την τάξη, κερδίσαμε το παιχνίδι και ξεκουράσαμε και κάποιους παίκτες. Προς το τέλος της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος οι αντίπαλοι δεν έχουν να χάσουν τίποτα εναντίον μας, δεν πρέπει να βλέπουμε αυτά τα μας σαν αγγαρείες. Αν και είναι δύσκολο.

Οι τραυματίες είναι σε πρόοδο. Ο Γουόκαπ έχει διάστρεμμα δευτέρου βαθμού και κάνει διπλές και τριπλές θεραπείες κάθε μέρα, η κινητικότητα της άρθρωσής του έχει βελτιωθεί σημαντικά. Ελπίζουμε ότι θα προπονηθεί Τρίτη - Τετάρτη για να παίξει την Πέμπτη. Ο Λαρεντζάκης κι αυτός είναι καλύτερα, αλλά δεν έχει κάνει κι αυτός μέχρι τώρα ομαδική προπόνηση. Ο Μιλουτίνοβ είναι έξω"