Skip to main content

Χαραλαμπίδης: «Όλοι όσοι βρίσκονται δίπλα στον Σπανούλη ανεβαίνουν επίπεδο»

Για τις εμφανίσεις του Περιστερίου και την συνεργασία του με τον Βασίλη Σπανούλη, μίλησε στο EOK WEB Radio ο συνεργάτης του προπονητή του Περιστερίου, Βασίλης Χαραλαμπίδης.

Αναλυτικά ο assistant coach της ομάδας των δυτικών προαστίων μίλησε:

Για τη νίκη του Περιστερίου επί της Φάλκο: «Προερχόμασταν από κακά αποτελέσματα, οπότε αυτή η νίκη ήταν πολύ σημαντική και για βαθμολογικούς, αλλά κυρίως για ψυχολογικούς λόγους. Δεν ξεκινήσαμε τη σεζόν όπως δείχναμε στην περίοδο της προετοιμασίας ότι θα μπορούσαμε και αυτή η νίκη μάς έδωσε ένα έναυσμα να μπορέσουμε να δούμε πιο αισιόδοξα τη συνέχεια».

Για τις εμφανίσεις της ομάδας του: «Όλοι μας κρινόμαστε κυρίως απ’ το αποτέλεσμα και όχι τις εμφανίσεις. Εμείς θέλουμε να τα συνδυάζουμε, αλλά συνήθως όταν έχεις καλή εμφάνιση συνδυάζεται και με το αποτέλεσμα. Αυτό δεν το «εξαργυρώσαμε» ως επί το πλείστων με τον Παναθηναϊκό, γιατί θεωρώ ότι στη Ρόδο δεν παίξαμε το παιχνίδι που μάς αντιπροσωπεύει. Στον αγώνα με τη Φάλκο κινηθήκαμε στο πλαίσιο που θέλαμε. Ψάχνουμε ουσιαστικά να βρούμε τις σταθερές μας, να βρούμε συγκεκριμένα πράγματα του παιχνιδιού που είναι αποτελεσματικά για ‘μας. Θεωρώ ότι ως ένα σημείο το πραγματοποιήσαμε, αλλά θέλουμε να προσθέσουμε πράγματα στο παιχνίδι μας και αμυντικά και επιθετικά. Ήταν μια καλή αρχή με νίκη για να δούμε τη συνέχεια, διότι έχουμε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα και χρειαζόμαστε τα αποτελέσματα».

Για το ότι πέρυσι δεν είχαν κάνει ποτέ 2 σερί ήττες: «Πέρυσι καθ’ όλη τη διάρκεια δεν είχαμε κάνει 2 συνεχόμενες ήττες σε όλη τη χρονιά. Για ‘μας είναι πάρα πολύ σημαντική η αντίδραση μετά από ματς που έχουμε χάσει ή δεν έχουμε κάνει καλή εμφάνιση. Αυτό ήταν το σημείο που μας έκανε λίγο να ξανασκεφτούμε κάποια πράγματα. Προσπαθήσαμε ν’ αντιδράσουμε μετά την ήττα απ’ τον Κολοσσό, δείξαμε μια πάρα πολύ καλή εικόνα με τον Παναθηναϊκό, όμως το αποτέλεσμα δεν ήταν πετυχημένο. Μεσολάβησε και ο αγώνας με τη Λε Μαν που δεν ανταποκριθήκαμε. Είναι μια διαδικασία συνεχόμενη, παρατεταμένη, όπου δε μπορείς να παραλείψεις πράγματα. Όλο αυτό ως ένα σημείο μπορεί να φαντάζει φυσιολογικό, γιατί χρειαζόμαστε πράγματα που κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα βγαίνουν, καθώς αυτήν την εικόνα έχουμε απ’ τα παιδιά με την προσπάθεια που κάνουν και τον τρόπο που προπονούνται».

Για το επερχόμενο (28/10) παιχνίδι με τον Προμηθέα: «Ο Προμηθέας παίζει καλό μπάσκετ, είναι μια πολύ αξιόλογη ομάδα, μ’ ένα προπονητικό επιτελείο που έχει συγκεκριμένα δεδομένα τα οποία προσπαθεί ν’ αξιοποιήσει. Θα παίξουμε ένα ματς στην έδρα μας, στην οποία πρέπει να παίζουμε εμείς τους αγώνες που διεξάγονται οι αγώνες αγωνιστικά. Είναι μια πολύ μεγάλη πρόκληση, γιατί τα αποτελέσματα που έχουμε στο πρωτάθλημα δεν είναι αυτά που θέλουμε. Πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε την πρώτη μας νίκη. Αυτό πρέπει να έρθει με στοιχεία που έχουν να κάνουν με την προσέγγιση του αγώνα, το πόσο επιθετικοί θα είμαστε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και σε επίθεση και σε άμυνα, αλλά και με τις σωστές επιλογές που θέλουμε να έχουμε απ’ τα παιδιά σε συγκεκριμένες καταστάσεις μες στον αγώνα».

Για το πώς είναι να βρίσκεται δίπλα στον κόουτς Βασίλη Σπανούλη: «Είναι απόλυτα δελεαστικό το να βρίσκεσαι δίπλα στον κόουτς Σπανούλη, είτε ως μέλος του προπονητικού staff, είτε ως παίκτης. Ο κόουτς έχει τέτοια νοοτροπία και σκέψη για το μπάσκετ που δε μπορεί παρά να σε κάνει συμμέτοχο σε όλο αυτό. Δε μπορείς να λειτουργείς μέσα σ’ ένα περιβάλλον που βρίσκεται ο κόουτς και να μην έχεις την εγρήγορση, τη νοοτροπία, τη δυναμική και τη διάθεση που χρειάζεται για ν’ ανταποκριθείς. Όλοι όσοι βρίσκονται σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον ανεβαίνουν επίπεδο, γιατί βλέπουν τον τρόπο σκέψης του και το πώς θέλει να εκφραστεί αγωνιστικά μέσα στο γήπεδο».