Skip to main content

Ο Χοσέ Πικουλίν Ορτίθ δίνει μάχη με τον καρκίνο του παχέος εντέρου

Μάχη με τον καρκίνο δίνει εδώ και λίγο καιρό ο Χοσέ Πικουλίν Ορτίθ, με τον θρυλικό Πορτορικανό άσο να κάνει γνωστή την δυσάρεστη είδηση, μέσω των social media.

«Ως άνθρωπος που έχω μάθει να αντιμετωπίζω τα προβλήματά μου, πρέπει να σας ενημερώσω ότι στις 2 Νοεμβρίου έγινε γνωστό ότι πάσχω από καρκίνο του παχέος εντέρου. Όλοι στην οικογένειά μου είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε με θετική σκέψη, παρ' όλο που δεν είναι εύκολο. Θα δώσω το μέγιστο όπως έκανα πάντα στο γήπεδο και σε όλες τις προηγούμενες δύσκολες στιγμές της ζωής μου. Ζητάμε μόνο να προσευχηθείτε για εμάς»  αποκάλυψε ο 60χρονος Ορτίθ, για να προσθέσει: «Θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα στους νέους ηλικίας 45 έως 50 ετών. Μην φοβάστε την κολονοσκόπηση. Η θεραπεία είναι η πρόληψη. Πρέπει να το σκεφτείτε. Πίστευα πως ήταν κάτι άλλο, αλλά έκανα το τεστ, προέκυψε ότι έχω αυτό τον καρκίνο».

Να θυμίσουμε πως ο Πορτορικανός αστέρας έχει περάσει και από την Ελλάδα, φορώντας την φανέλα των Άρη, ΠΑΟΚ, Λάρισας και Ηράκλειου. Μάλιστα, με τον Άρη έφτασε μέχρι την κατάκτηση του κυπέλλου Κόρατς, στους διπλούς τελικούς με την Τόφας Μπούρσα, την σεζόν 1996-97.