Skip to main content

Οι εκπλήξεις της σεζόν ως τώρα στο ΝΒΑ!

Ποιές ομάδες πάνε ανέλπιστα καλά, ποιοι παίκτες έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες και ποιό στατιστικό δε το περιμέναμε με τίποτα; Tο «Shot Clock» αναλύει

Η σεζον στο ΝΒΑ έχει ξεκινήσει εξαιρετικά, όπως είδαμε και σε άρθρο της προηγούμενης εβδομάδας και για αυτό σήμερα θα δούμε τις μεγάλες εκπλήξεις ως τώρα. Ποιές ομάδες πάνε να ανέλπιστα καλά; Ποιοί παίκτες έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες και ποιό στατιστικό είναι αυτό που δε το περιμέναμε με τίποτα; Ας κάνουμε μια βόλτα!

Είναι τελικά καλός ο Kyle Kuzma;

Ο νεαρός Power Forward των Wizards πήγε από υποτιμημένος (draft 2017) σε υπερεκτιμημένος και από εκεί ξανά σε υποτιμημένος το καλοκαίρι που μας πέρασε. Σε όλο αυτό, σίγουρα έπαιξε ρόλο και η συμπεριφορά του ίδιου, που είχε ένα superstar attitude που σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχούσε στην απόδοση του στα μπάσκετ. Απαλλαγμένος από την ανάγκη να ξεχωρίσει σε μια ομάδα πρωταθλητισμού, ο Kuzma έχει βρει τα πατήματά και το ρόλο του στην Ουάσινγκτον όπου μετρά 14.5 πόντους και 9.5 (!) ριμπάουντ ανά αγώνα, έχοντας το εντυπωσιακό 15% σε rebounding percentage Όσοι θέλανε τον Kuzma να είναι σουπερ σκόρερ και να γίνει all star φυσικά και δε θα το δουν ποτέ. Το ποτέ ίσως είναι μεγάλη κουβέντα, αλλά η αλήθεια είναι ότι το skillset του είναι κομμένο και ραμμένο για role player και για αυτό αποδίδει και καλά με τους Wizards. Απο την άλλη, σαν σκόρερ παραμένει μέτριος έχοντας μόλις 41% fg και 34% για τρεις. Το κορμί του και ικανότητα του στο rebound κάνουν ξεκάθαρο ένα καλό μέλλον για τον Kyle Kuzma, που διαφέρει φυσικά από αυτό που ίσως ήθελε ο ίδιος για τον εαυτό του: ένα μέλλον βασικού ρολίστα. Και δεν είναι καθόλου άσχημο αυτό, αν αναλογιστούμε τη περσινή σεζόν.

Kyle Kuzma Ruled out of Wizards vs. Raptors After Suffering Forearm Injury  | Bleacher Report | Latest News, Videos and Highlights

Μπορούν να παραμείνουν ψηλά στη βαθμολογία οι Wizards;

Το καλοκαίρι οι Washington Wizards αντάλλαξαν τον Russell Westbrook για να πάρουν πίσω μια σειρά από καλούς παίκτες που θα τους βοηθούσαν να χτίσουν ένα κορμό, ενώ υπέγραψαν ένα καινούριο και ικανό προπονητή. Τα πρώτα ματς της σεζόν βρίσκουν τους Wizards να παίζουν πολύ όμορφο μπάσκετ, να κερδίζουν και να έχουν ρεκορ 7-3, όντας 7οι στη λίγκα σε defensive rating. Όπως τονίσαμε και στο podcast μας, φαίνονται σαν μια ομάδα που όλοι έχουν κάτι να αποδείξουν. Ο Beal ότι μπορεί να κερδίσει στην Ευρώπη, ο Harrell ότι είναι ακόμη ένας κορυφαίος 6ος παίκτης, ο Avdija ότι μπορεί να έχει ρόλο στο ΝΒΑ, o Kuzma ότι αξίζει να είναι βασικός κ.α. Αυτό δημιουργεί μια συνθήκη μεγάλης έντασης στους αγώνες τους και μια κατάσταση συνεχούς προσπάθειας που σε συνδυασμό με το εξαιρετικό coaching του Unseld έχει οδηγήσει σε εξαιρετικά αποτελέσματα.

Οι Cavaliers έχουν θετικό ρεκόρ;

Mε ρεκορ 7-4 και μπάσκετ που δεν εντυπωσιάζει, αλλά έχει ξεκάθαρους ρόλους και προσπαθεί να χτίσει κάτι που δε βλέπουμε στο σύγχρονο μπάσκετ, οι Cavs έχουν κάνει μια σειρά από πειστικές νικές. Παρότι το παρελθόν τους δεν είναι εύκολο να ξεγραφεί, μιας και Καβαλίερς χωρίς Λεμπρόν είναι ένα ισοδύναμο της αποτυχίας, οι φετινή ομάδα ακολουθεί ένα δικό της μονοπάτι: με τρεις undersized κοντούς για τις θέσεις «1» και «2» στο πρόσωπο των Rubio, Garland και Sexton και πολλούς ψηλούς στη πεντάδα (Markannen, Mobley, Allen, Love παίζουν συχνά μαζί σε συνδυασμό 3 εκ των 4) οι Cavaliers επενδύουν στο μπάσκετ μισού γηπέδου (25οι σε pace), στα ριμπάουντ και συνολικά στο size και στην ευφυία των παικτών τους, μιας και Rubio, Garland, Mobley ξεχωρίζουν σε αυτό το κομμάτι.

Cavs: Team believes rebuilds can take 4-5 years, setting the table for 2022

Το Madison Square Garden είναι η Μέκκα των σκόρερ;

Γνωστό και ως «έδρα του παγκόσμιου μπάσκετ» ή ως «η Μέκκα του Μπάσκετ» το MSG των Knicks αποτελεί μια σπουδαία έδρα που η ομάδα του coach Thibodeau θέλει πάντα να εκμεταλλεύεται. Φέτος όμως, σε 3 από τα 5 ματς των Νικς εντός έδρας τρεις διαφορετικοί  αντίπαλοι παίκτες έχουν κάνει ρεκόρ καριέρας! Ο λόγος για τους Jaylen Brown (46 πόντοι), OG Anunoby (36 πόντοι) και Ricky Rubio (37 πόντοι). Αν οι Νικς θέλουν να είναι στη κορυφή της Ανατολής σίγουρα θα πρέπει να περιορίζουν τέτοιες εμφανίσεις ειδικά αν προέρχονται από παίκτες που δεν είναι οι πρώτες επιλογές στο σκοράρισμα των ομάδων τους.