Skip to main content

Shot Clock: Έκανε το μπρέικ, ευκαιρία να βρει ρυθμό

To «Shot Clock» γράφει για το μεγάλο «διπλό» του Ολυμπιακού στο Game 1 και την ευκαιρία που δίνει στους «ερυθρόλευκους», ενόψει της δεύτερης αναμέτρησης στο «Παλάου».

Η πρώτη αναμέτρηση της σειράς είχε νικητή τους ερυθρόλευκους με σκορ 75-77. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έκανε το μπρέικ και το 1-0 στη σειρά, πήρε το πλεονέκτημα στα χέρια της και πλέον δίνει το βάρος στη Μπαρτσελόνα που έδειξε ανέτοιμη στην πρεμιέρα των playofff.

Στο preview της αγωνιστικής τονίσαμε ότι ένας από τους παράγοντες που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι θα είναι η άμυνα του Ολυμπιακού. Έτσι και έγινε λοιπόν. Ο coach Μπαρτζώκας κέρδισε από πολύ νωρίς τη μάχη με τον coach Γκριμάου βλέποντας την ομάδα του να μπαίνει πολύ πιο αποφασισμένη στο γήπεδο βρίσκοντας ρυθμό μέσα από την εξαιρετική άμυνα του. Πάμε να δούμε τι κρατάμε από το game 1, ποιος ξεχώρισε αλλά και τι αναμένουμε να δούμε στο game 2 στη Βαρκελώνη.

Η εξαιρετική άμυνα  και οι MVP Φαλ-Κάνααν

Ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος και έδειξε τις διαθέσεις του αμέσως. Physical από νωρίς, με την παρουσία και το βάθος του Μουσταφά Φαλ κάτω από τη ρακέτα να αποτελεί βαρόμετρο αμυντικά έκανε την ομάδα του Γκριμάου να πανικοβληθεί. Ο Φαλ εξαφάνισε τον Βέσελι, δυσκόλεψε τα γκαρντ και ιδιαίτερα τον Τζαμπάρι Πάρκερ, κάτι το οποίο σε συνδυασμό με το ότι οι υπόλοιποι έμεναν σταθερά πάνω στους σουτέρ της Μπαρτσελόνα μη δίνοντας πολλές βοήθειες, ήταν κάτι που την οδήγησε εκτός ρυθμού. Στο preview είπαμε πως τα γκαρντ της Μπαρτσελόνα αρέσκονται στα λάθη κάτι το οποίο είδαμε και σε αυτό το παιχνίδι με τους Τζαμπάρι και Ρούμπιο να τελειώνουν με 4. Στην άλλη μεριά του παρκέ, οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν στο ρυθμό τους με υπομονή και τιμώρησαν το hedge out των ψηλών της Μπαρτσελόνα με γρήγορο πέρασμα της μπάλας απευθείας στους ψηλούς Φαλ  και Πετρούσεβ. Ο Κάνααν για ακόμη ένα παιχνίδι έδειξε το πόσο κρίσιμος είναι για τον Ολυμπιακό, με τεράστια σουτ, καλή άμυνα αλλά και στιγμές που μας θύμισαν το πόσο καλός χειριστής είναι.

Οι βοήθειες από τον πάγκο

Ο Γουοκάπ δεν έκανε και το καλύτερο του παιχνίδι. Με καλή αμυντική παρουσία αλλά μη μπορώντας να βρει ρυθμό επιθετικά κάνοντας αρκετά λάθη(4), ο coach Μπαρτζώκας χρησιμοποίησε για αρκετά λεπτά τον Γκος. Ο Γκος μπήκε αποφασιστικός στο παιχνίδι που παρόλο κάποια κακά λάθη που έκανε, ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών που έδωσαν σημαντικές ανάσες στους ερυθρόλευκους με κρίσιμα σουτ. Το ίδιο έχουμε να πούμε και για τον Σακίλ ΜακΚίσικ όπου και αυτός με καλές επιλογές και μεγάλα τρίποντα έδειξε παρών και ότι είναι έτοιμος για την συνέχεια. Την εμφάνιση του έκανε και ο Μιλουτίνοφ στα μέσα της 4ης περιόδου, δείχνοντας στον Μπαρτζώκα ότι ίσως χρειαστεί να τον εμπλέξει περισσότερο και να δημιουργήσει ακόμα έναν πονοκέφαλο για τον Γκριμάου, μιας και ήταν απόλυτα θετικός. 

Ευκαιρία να βρει ρυθμό την Παρασκευή

Ο Ολυμπιακός αφού πέτυχε τον σκοπό του από το πρώτο παιχνίδι το οποίο ήταν το μπρέικ, μπορεί να προχωρήσει σε λίγους πειραματισμούς. Αυτό δεν σημαίνει πως θα αφήσει το παιχνίδι στην τύχη του διότι ακόμα και αν χάσει, είναι σημαντικό η Μπαρτσελόνα να μην βρει ρυθμό καθώς έχει ταλέντο και προσωπικότητες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Σε γενικές γραμμές δεν περιμένουμε τεράστιες αλλαγές από τον Coach Μπαρτζώκα. Όπως είπαμε και πριν αναμένουμε να δούμε περισσότερα λεπτά του Μιλουτίνοβ, ρίχνοντας άλλο ένα βαρύ κορμί στο παρκέ δυσκολεύοντας το έργο της Μπαρτσελόνα να παίξει  στη ρακέτα. Όπως και τον Πίτερς, ίσως κατέβει και στο 3 ώστε να πάρει τα σουτ που επιθυμεί δίνοντας μια έξτρα επιθετική λύση στους ερυθρόλευκους, βρίσκοντας ξανά ρυθμό μιας και τον τελευταίο καιρό υπάρχει μια μικρή αγωνιστική πτώση. Ο Ολυμπιακός έδειξε έτομος για τη σειρά, ο Μπαρτζώκας ανώτερος και πιο έμπειρος από τον Γκριμάου με το άγχος και την πίεση να βρίσκεται στη μεριά των Μπλαουγκράνα.