Skip to main content

Ώρα για αποφάσεις στον «μπερδεμένο» Παναθηναϊκό

Μετά από την αξιολόγηση του Ολυμπιακού, ο  coach Κωνσταντίνος Πανάς γράφει για τον Παναθηναϊκό με τα δύο πρόσωπα στον πρώτο γύρο της Euroleague κι εξηγεί πώς πρέπει να πορευτούν στη συνέχεια οι «πράσινοι»

Σίγουρα μια πολύ ιδιαίτερη σεζόν για τους «πράσινους» αυτή που παρακολουθούμε, όχι τόσο για τα αγωνιστικά δρώμενα, αλλά γιατί είναι η χρονιά που αποσύρθηκε η οικογένεια Γιαννακόπουλου από τη χρηματοδότηση της ομάδας και αυτό από μόνο του είναι πλήγμα. Από εκεί και πέρα οι «πράσινοι» έχουν δείξει δύο πρόσωπα στο πρώτο μισό. Ένα το οποίο παλεύει όλα τα παιχνίδια και εκείνο που πνίγεται μέσα στο «πρέπει» και δεν μπορεί να αποδώσει.

Είναι η πρώτη φορά που θα ανοίξω το φάκελο «σχεδιασμός του Παναθηναϊκού», χαρακτηρίζοντας τον ως ιδιαίτερα κακό. Οι «πράσινοι» μπερδεύτηκαν λίγο στο τομέα της εξέλιξης. Εξελίσσω δεν σημαίνει παίρνω όποιους «έμπειρους» παίκτες ή λαβράκια βρω στην αγορά. Ο Παναθηναϊκός πήρε κατά σειρά τον Νέντοβιτς – τεράστια ευκαιρία για την αξία του και τα οικονομικά δεδομένα – τον Γουάιτ – οποίος είχε ρίξει τις απαιτήσεις του λόγω της πορείας του τα τελευταία χρόνια και φυσικά τον Σαντ-Ρος – ο οποίος μπορεί να μην ταίριαζε στο σχεδιασμό, καθώς οι «πράσινοι» έψαχναν άσσο εκείνη τη περίοδο έμοιαζε όντως σαν λαβράκι που δεν μπορούσε να χάσει. Αποκτήθηκε ο Ζακ Όγκαστ κυρίως χάρη στο ελληνικό του διαβατήριο και λιγότερο για την αγωνιστική του αξία και ο Μάρκους Φόστερ τον οποίο ήθελε από καιρό ο coach Βόβορας.

foster5454

Με το πέρας του πρώτου γύρου λοιπόν, θα ξεκινήσω από τον Μάρκους Φόστερ τον οποίο ήθελαν διακαώς οι «πράσινοι», ο Αμερικανός είναι με το ενάμιση πόδι εκτός ΟΑΚΑ χωρίς να έχει προσφέρει τα αναμενόμενα. Ο Όγκαστ λίγο οι τραυματισμοί, λίγο το ένα, λίγο το άλλο δεν υπάρχει πουθενά. Ο Σαντ Ρος είχε ένα διάστημα στο οποίο έδειξε ότι μπορεί να ανταποκριθεί σαν βασικός άσσος, αλλά όπως αποδεικνύει και το 5-11 των «πρασίνων», μάλλον δεν μπορεί να αντέξει μόνος του αυτό το ρόλο. Ο Νέντοβιτς όπως περιμέναμε κάνει νούμερα για τεράστιο συμβόλαιο όσο παραμένει υγιής και ο Γουάιτ ανταποκρίνεται καλά μονάχα όταν ανταποκρίνεται το σύνολο.

Φυσικά δεν γράφω για να ρίξω ευθύνες σε κανέναν παίκτη. Ο Παναθηναϊκός δήλωσε εξ’ αρχής ότι θέλει να είναι ανταγωνιστικός και να εξελίξει το υπάρχον υλικό. Ωστόσο όταν βλέπεις ένα Μποχωρίδη να μην υπάρχει και το Καλαϊτζάκη να μην παίζει, τον Παπαπέτρου να ΚΑΝΕΙ τα πάντα και το Μήτογλου πιο στάσιμο από ποτέ, τότε κάτι προβληματίζει.

Νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να πάρει μια απόφαση. Θέλω να τα δώσω ΟΛΑ για την οχτάδα;

Τότε διώχνω τους τρεις, τέσσερις αθλητές που ΔΕΝ χρειάζονται στο ρόστερ και προσπαθώ να πάρει άλλους που θα βοηθήσουν να διεκδικήσει ο Παναθηναϊκός όποιες ελπίδες έχει.

Θέλω να εξελίξω παίκτες και να δουλέψω για την επόμενη χρονιά;

bohoridis me fener535

Βάζω άμεσα στο ροτέισον τον Λευτέρη Μαντζούκα και δίνω ανώτατο ρόλο στο Γιώργο Καλαϊτζάκη. Εγώ προσωπικά θα έδινα και την χαμένη αυτοπεποίθηση στο Λευτέρη Μποχωρίδη αυξάνοντας του το χρόνο, αλλά δεν είναι δική μου δουλειά αυτή. Όπως και να ΄χει ο Παναθηναϊκός καλείται να πάρει μια απόφαση.

Το να χάνει με διάφορους ξένους που μπορεί να μην υπάρχουν στο ΟΑΚΑ του χρόνου δεν είναι λύση. Το να χάνει με τους παίκτες που θέλει να κρατήσει στην ομάδα και την επόμενη σεζόν, είναι και παραείναι λύση!

Η οχτάδα είναι τέσσερις νίκες μακριά και ο Παναθηναϊκός μπορεί να τις κάνει. Αλλά πραγματικά αυτός είναι ο πραγματικός στόχος ή η πραγματική εξέλιξη των νέων αθλητών που θέλει να διατηρήσει και την επόμενη χρονιά στο ρόστερ;

Ο Παναθηναϊκός σίγουρα θέλει να είναι ανταγωνιστικός και να παλεύει όλα τα παιχνίδια, αλλά ταπεινή μου γνώμη η οχτάδα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο επίτευγμα πλέον και το να πάρουν χρόνο συγκεκριμένα παιδιά είναι μονόδρομος!